Banes Motor České Budějovice
06.03.2020, Petra Bicková

Poslední zápas základní části odehraje Motor doma s Porubou

V sobotu 7. března se odehraje v Budvar aréně poslední utkání základní části Chance ligy. Motor se utká s Porubou. Oba týmy mají už své jisté. Jihočeši jsou jasnými vítězi základní části a Slezané budou muset o play-off bojovat v předkole. Zápas začíná v sobotu v 17:00 hod a vstupenky stále můžete kupovat na tomto odkazu. Pokud se nechystáte na místo dění, můžete zápas sledovat na streamu či online textového přenosu.

HC RT TORAX Poruba 2011

Poruba měla už tři kola před koncem základní části jisté, že si zahraje předkolo play-off. Slezané začali sezonu skvěle a několik kol se vyhřívali na prvním místě tabulky. Pak ale následovala série proher, které vedly až ke změně trenéra. Novým koučem se stal František Výborný, který měl zabránit předkolu. I přes výhru na ledě Slavie a následně doma nad Vsetínem, se nepodařilo Porubě bodově dostihnout šestý tým tabulky a skončí na osmém místě.

Nejproduktivnějším hráčem Poruby je Marek Sikora, který nasbíral celkem 42 bodů (16+26). O dva body méně má jeho spoluhráč Patrik Husák (8+32).

Posledních 5 zápasů Poruby:

Litoměřice - Poruba 6:3
Chomutov – Poruba 3:2
Slavia – Poruba 2:3
Poruba – Vsetín 3:2
Poruba – Havířov 3:4

Sestava Poruby z posledního utkání proti Havířovu:

Foltán – Rudl, Husák, Krejčí, Dundáček, Dluhoš, Pastor, Šendera – Sikora, Hudeček, Gřeš – Káňa, Jáchym, Špaček – Kanko, Zdeněk, Nejezchleb – Toman, Hlinka, Brodek.

44. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC RT Torax Poruba

Sobota, 7. března 2020, 17:00, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Svěřenci Václava Prospala zažívají výbornou sezonu a v minulém zápase proti Vsetínu, kde zvítězili 5:2, si zajistili už celkem 150 bodů a vedou tak jasně tabulku Chance ligy. Jihočeši z posledních pěti zápasů vyhráli čtyři. Podlehli pouze na ledě Přerova 2:4. Nezapomenutelným zážitkem byla pro budějovické fanoušky vysoká výhra nad Slavií, kterou Budějovice porazily 12:1.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Vsetínu:

Klouček – Plášil, Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Prokeš, Michnáč – Raška I, R. Přikryl, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

Poruba začíná v pondělí předkolo play-off, takže uvidíme v jaké přijede sestavě. My dáme v bráně šanci Markovi Dvořákovi, který odchytá zápas. Na play-off sice budeme mít Jana Strmeně a Milana Kloučka, i přesto vyzkoušíme v zápase s Porubou mladého gólmana. Měli jsme výbornou základní část a rádi bychom se rozloučili vítězstvím.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice