Banes Motor České Budějovice
18.02.2020, Petra Bicková

Motor pokračuje moravskou sérii zápasů v Havířově

Motor momentálně odehrává sérii zápasů na Moravě. První utkání proti Porubě Jihočeši ovládli a porazili svého soupeře vysoce 8:1. Budějovice si tak připsaly další tři body do tabulky. Celkem už nasbírali 135 bodů a překonali tak rekord ze sezóny 2004/05, jehož držitelem byl také Motor. Pokud se nechystáte podpořit hráče přímo v místě dění, můžete utkání sledovat pomocí streamu či online textového přenosu.

AZ RESIDMO Havířov

Havířov je aktuálně na sedmém místě v tabulce a na šesté Litoměřice ztrácí pouze bod. AZ se potřebuje dostat na šesté místo, které by týmu zajistilo play-off bez před kola. Je tedy jasné, že následující zápasy pro Slezany budou důležité a potřebují uhrát každý bod. Havířov z posledních pěti zápasů vyhrál pouze dva. Slezané na svém ledě přehráli Vsetín 4:1, dále se jim podařilo loupit v Litoměřicích. Havířov hostil derby proti Porubě, která ale dokázala svěřence Jiřího Režnara porazit. AZ má velice mladý tým, jehož průměr činí 22 let. Jistotou v brankovišti je Aleš Stezka s 90.74% úspěšností. Nejlepším střelcem je Jakub Kotala, který nasbíral celkem 43 bodů (19+24).

Posledních pět zápasů

Přerov – Havířov 3:2
Havířov – Vsetín 4:1
Litoměřice – Havířov 1:5
Havířov – Poruba 2:6
Chomutov – Havířov 3:1

Sestava Havířova proti Chomutovu

Stezka – Nepokoj, Malina, Rašner, L. Rutar, Chroboček, Dajčar – L. Bednář, F. Seman, Bambula – E. Němec, Cihlář, Kotala – Fridrich, Maruna, Bernovský – Vrána, Danielčák.


52. kolo

HC AZ Havířov 2010 – ČEZ Motor České Budějovice

Středa19. února 17:00, Gascontrol Aréna

Z kabiny Jihočechů

Motor drží vítěznou šňůru v podobě deseti vyhraných zápasů v řadě. Svěřenci Václava Prospala nasbírali už 135 bodů a udělali tak nový rekord. České Budějovice zažívají sezónou rekordů. Nejproduktivnějším hráčem je aktuálně Pavel Pýcha, který nasbíral už 56 bodů (11+45).

Sestava Motoru proti Porubě

Klouček– Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Allen, Babka, Christov, Venkrbec, Holec - Michnáč, Šimánek, J. Veselý - Karabáček, Prokeš, Raška I - Beránek, J. Kloz, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

Chceme navázat na pondělní výhru s Porubou, kde jsme měli celý zápas pod kontrolou. Havířov je náš častý soupeř, známe se z minulých sezón z play-off. AZ je dobrý tým, který má výbornou oporu v bráně. Budeme se už připravovat na play-off, takže zkusíme zase prostřídat sestavy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....