Banes Motor České Budějovice
16.02.2020, Jiří Michal

Série venkovních utkání začíná. Motor proti Porubě útočí na desátou výhru v řadě

Po jednom dnu volna čeká svěřence Václava Prospala venkovní utkání na ledě vzdálené Poruby. Motor proti svému aktuálnímu soupeři dokázal bodovat ve všech případech, třikrát zvítězil v základní hrací době a jednou padl po nájezdech. Pokud se nechystáte podpořit hráče přímo v místě dení, můžete utkání sledovat pomocí streamu či online textového přenosu.

Poruba

Hokejisté Poruby brázdí vody Chance ligy již druhou sezonu, konfrontace těchto týmů se tak již pomalu stává zvyklostí. Od nového roku vyjedou hráči Motoru na porubském ledě podruhé, celkově v této sezoně potřetí. Porubští sice proti Jihočechům letos již jednou body loupili, ovšem na venkovním ledě. V posledním utkání základní části na ledě porubského celku tak mají domácí poslední šanci skolit lídra soutěže. Z předcházejících deseti utkání svěřenci, českobudějovickým fanouškům velmi blízkého trenéra, Františka Výborného mají spíše zápornou bilanci, kdy šestkrát odcházeli do kabin poraženi. V posledním utkání si však osmý celek části vítězů spravil chuť na Havířovu, který na venkovním ledě porazil poměrem 6:2. Neproduktivnějším bruslařem mančaftu je Marek Sikora (13+21) a nejlepším střelcem Tomáš Greš s patnácti přesnými zásahy. Jistotu v brance představuje Frederik Foltán, který momentálně disponuje úspěšností 90,49%.

Posledních pět zápasů

Havířov - Poruba 2:6
Vsetín - Poruba 5:1
Poruba - Slavia 3:6
Poruba - Chomutov 3:0
Poruba - Litoměřice 3:2

Sestava Poruby z utkání proti Havířovu

Foltán – Husák, Slavík, Urbanec, Rudl, Pastor, D. Krejčí, Šendera – Gřeš, Hudeček, Sikora – Špaček, T. Jáchym, Guman – J. Káňa, Zdeněk, Kanko – Ďurač, Toman, Maršoun.


51. kolo

HC Poruba - ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 17. února 17:30, RT TORAX ARENA

Z kabiny Jihočechů

Devítizápasovou šňůru vítězství momentálně na svém kontě drží hráči Motoru. Ti poprvé v letošním roce dokázali vyzrát na pražskou Slavii a poté doma otočili vývoj zápasu se Vsetínem. V tabulce tak aktuálně České Budějovice disponují 35 bodovým náskokem na druhý Přerov v době, kdy do konce základní části zbývá odehrát osm utkání, je již matematicky nemožné, aby někdo připravil České Budějovice o "titul" vítěze základní části Chance ligy. Nadále nejproduktivnějším hráčem mužstva je čtyřiadvacetiletý kapitán Pavel Pýcha s celkovým ziskem 54 bodů (11+43). Nejlepší střelci v kabině Motoru se nacházejí hned dva a to konkrétně Jan Veselý a Zdeněk Doležal. Oba dva nastříleli 21 branek, ovšem druhý jmenovaný dokázal zapsat ještě o sedm asistencí více. Není proto divu, že pod Černou věží v tuto chvíli panuje spokojenost a vše se pomalu začíná připravovat na nadcházející playoff.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Brízgala – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Babka, Michnáč, Šimánek – J. Veselý, Karabáček, Prokeš – Raška I, M. Novák, Gilbert – Endál, J. Kloz, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Poruba teď po dlouhé době dokázala vyhrát v Havířově, kde to nejsou lehké zápasy, takže je vidět, že se začínají pod novým trenérem Frantou Výborným zvedat. Určitě bude důležité abychom byli koncentrovaní a připravení na začátek zápasu po té dlouhé cestě. Neztrácet kotouče, protože Poruba začala hrát více zodpovědněji a pokud bychom ztráceli kotouče na modrých čarách, tak by to pro nás bylo smrtící. Budeme se tak snažit dobře zacházet s kotoučem a hlavně zkrátit střídání, s čímž jsme měli poslední zápas problémy. Máme vyrovnané čtyři útoky, ať hraje kdokoliv, takže bychom rádi tu intenzitu a sílu podpořili právě rychlejším točením hráčů. Nyní nás čeká třídenní trip, tudíž bychom rádi proti Porubě do něj vstoupili vítězně."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....