Banes Motor České Budějovice
15.02.2020, Filip Kortus

CEB - VSE 3:2 - Vyprodaná Budvar aréna viděla další skvělý obrat

Další napínavá bitva s dobrým koncem pro Motor. Jihočeši v 50. kole Chance ligy otočili vývoj utkání se Vsetínem, kdy všechny tři gólové trefy nasázeli ve třetí třetině a nakonec se mohli radovat z vítěství. Vítěznou premiéru v budějovickém dresu si připsal Adam Brízgala, který svůj tým hned několikrát podržel. Už v pondělí hrají svěřenci Václava Prospala na ledě Poruby.

Poprvé v brance Motoru se představila nedávná posila Adam Brízgala a od začátku si vedl velice dobře. Pouze na tribuně naopak zůstala celá první formace ve složení Holec – Venkrbec – Christov. Aktivnější byli v první třetině domácí hokejisté, ale trápili se v koncovce. Dobrým pokusem vyzkoušel pozornost Davida Gába zkušený Jiří Šimánek, ale vsetínský brankář dokázal na poslední chvíli zasáhnout. Větší příležitosti měli hosté. Po nepřehledné situaci před brankou zachránila Brízgalu až tyčka, jenže při dvojnásobné početní výhodě už se Vsetínští prosadili. Šikovného pasu Smetany zužitkoval Antonín Pechanec a Valaši vedli – 0:1.

Druhá třetina nabídla plno šancí, ale skóre se ani jednou neměnilo. Hned několik skvělých zákroků vytáhl novic v brance Motoru, zlikvidoval i velkou šanci Březiny, který už zakončoval do odkryté klece. Blízko ke skórování měl i Šilhavý, ale Brízgala dobře zasáhl. Svižnou střelou zkoušel ohrozit hostující branku kapitán Pavel Pýcha, ale o pár centimetrů minul.

Poslední dějství přineslo parádní podívanou. O vyrovnání se postaral po přihrávce zpoza branky Lukáš Endál - 1:1. Jenže Vsetínští dostali další příležitost přesilovky pěti proti třem a znovu byli úspěšní. Trefil se Jakub Teper a dostal svůj tým znovu do vedení – 1:2. Poměrně rychle přispěchali domácí s další odpovědí. I domácí si zahráli dvojnásobnou početní výhodu, ve které se trefil Zdeněk Doležal a bylo znovu srovnáno – 2:2. O dalším tříbodovém zisku pro domácí tým nakonec rozhodl René Vydarený, když si krásně nabruslil za obránce soupeře a přesně zakončil – 3:2.

Ohlasy po zápasu
Václav Prospal (Motor): "V první třetině se hrál hokej nahoru dolů, i když nebylo tolik střel. Oba týmy se ale snažily hrát ofenzivně. Druhá třetina z naší strany nebyla dobrá a Vsetín vedl zaslouženě. V této fázi zápasu nás podržel gólman Brízgala, který byl naším nejlepším hráčem. Důležité bylo že jsme byli ve třetí třetině produktivní. Za vítězství před vyprodanou halou jsme samozřejmě rádi."
Luboš Jenáček (Vsetín): "Odehráli jsme dobrý zápas a byli jsme blízko k bodům. Bohužel jsme v závěru udělali chybu, když jsme šli dva k jednomu hráči, a Budějovice toho využily. Zápas to byl na plichtu."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....