Banes Motor České Budějovice
14.02.2020, Denisa Józsová

DOR: SUM - CEB 1:4 - Jihočeši přehráli Šumperk a mají další výhru

Českobudějovičtí dorostenci zatím ve skupině o udržení hrají v naprosté pohodě a dá se už tvrdit, že si příslušnost pro extraligu ponechají i na příští sezónu. Předchozí dva zápasy se jim povedlo vyhrát, načež formu potvrdili i v zápase se Šumperkem, který porazili celkem v pohodě 4:1.

Motor vstoupil do utkání velmi dobře a zahájil aktivní hru. V prvních minutách si vynutil přesilovou hru, v ní se ale ještě, i přes poměrně slušný tlak, do vedení nedostal. Netrvalo to ale dlouho a přišly dva přesné zásahy. První trefu zaznamenal Jakub Kalčík, na kterého o chvíli později navázal Daniel Hála.

Do prostředního dějství vstoupili českobudějovičtí hokejisté nejlépe, jak mohli. Matouš Hail se ve druhé minutě této části hry trefil z velké dálky, když propálil od modré čáry. Šumperk na tuto trefu včas odpověděl a byl zpět ve hře. Antonín Kareš se stal prvním úspěšným domácím střelcem. Vilém Braun nicméně záhy domácím vrátil tříbrankový náskok zpět, a ten Jihočeši udrželi až do odchodu do kabin.

V posledním dějství hráli Českobudějovičtí především na jistotu. Naopak Šumperk se snažil stáhnout manko, které v předchozím dějství nabral. I přes několik přesilových her ale neúspěšně. Jihočeši si tak z dalekého tripu odvezli plný bodový počet.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....