Banes Motor České Budějovice
31.01.2020, Adam Pavlíček

Poslední zápas před pauzou sehraje Motor proti chomutovským Pirátům

Před desetidenní pauzou vyzve Motor na domácím kluzišti v Budvar aréně Chomutov. Tomu se v nedávno uplynulé době příliš nedařilo, když v posledních dvou zápasech ani jednou neskóroval. Zda ho udrží na uzdě i českobudějovičtí hráči, bude možné sledovat v sobotu od 16:00. Vstupenky na utkání jsou stále dostupné na tomto odkazu. Zápas bude možné sledovat i online. A to jak textově, tak živě.

Piráti Chomutov

Chomutovu se v posledních zápasech příliš nedařilo, proto přišel propad "až" na čtvrtou příčku, kterou Piráti momentálně okupují. Nedařilo se jim v posledních třech zápasech, ve kterých nezískali jediný bodový zisk. Nejprve na domácím hřišti podlehli pražské Slavii, která se v nedávném období herně i výsledkově zvedá, což se promítá i v tabulce. V posledních dvou zápasech pak Severočeši nedali ani branku. Neprosadili se proti Vsetínu ani Porubě.

Možná i na tyto nepříznivé výsledky reagovalo vedení klubu, když v průběhu ledna přivedlo hned několik hráčů, naopak pár jich poslalo opačnou cestou. Nejnovějšími posilami se v poslední den přestupového období staly Roman Chlouba a Jaromír Kverka. Oba hokejové prvoligové vody moc dobře znají. Došlo i na zámořskou výměnu. Místo Sebastiana Pichého přišel Nicolas Schaus, který působil již v devíti zemích. Poté, co opustil extraligu, hrál tuto sezonu převážně na Floridě v ECHL. Kromě Pichého se v klubu rozloučil i Jakub Černý. Konkrétně se nedohodl na podmínkách.

Sestava Pirátů z posledního zápasu proti Porubě: Pavlát – Havel, Rýgl, Seemann, Žovinec, Lang, Štochl, Hlaváček – Sklenář, Suchý, Chrpa – Hlava, Pitule, Rudovský – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – M. Svoboda, Šagát, Vrhel.


47. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Piráti Chomutov

Sobota 1. února 2020, 16:30, Budvar aréna

Zpod Černé věže

V čele tabulky není a jistě nebude co řešit. Už v průběhu ledna si Motor zajistil první místo a svůj náskok natáhl již na těžko uvěřitelných třicet šest bodů. Mimo prvenství v lize má jisté také čtvrtfinále. Českobudějovickým hokejistům se daří i v posledních zápasech. V nich neztratili bod již třináctkrát za sebou. Během této doby navíc přišla jen jedna prohra v prodloužení, a to s pražskou Slavií. Konzistentní formu Jihočechů v posledních zápasech nejvýrazněji ochutnal Havířov, který v Budvar aréně inkasoval rovnou sedmkrát. Produktivní formou stále oplývá kapitán celku Pavel Pýcha. Ten se v tabulce produktivity stále nachází na druhém místě a z pozice obránce útočí dokonce na prvenství. Na prvního litoměřického Voženílka ztrácí pouhé dva body.

Sestava Motoru z posledního zápasu: Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Babka, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Novák, Raška I, Gilbert – Šimánek, Prokeš, Endál – Beránek, Kloz, Z. Doležal – Michnáč.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

Chomutov je určitě nebezpečný soupeř. Vraceli jsme se k vzájemnému zápasu v prosinci, který nám to jen dokázal, prohráli jsme tehdy 2:5. Hru mají postavenou na velmi dobrém gólmanovi Dominiku Pavlátovi, kterého bude třeba zaměstnat a pořádně mu clonit. Musíme dobře zacházet s kotoučem, protože soupeř má nebezpečné protiútoky a přechody do pásma. Bude důležité se koncentrovat před nadcházející reprezentační pauzou. Celý leden pro nás byl klíčový, pravidelně jsme hráli tři zápasy v týdnu, tak bude důležité vyhrát i poslední duel před pauzou.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....