Banes Motor České Budějovice
07.01.2020, Adam Pavlíček

JUN: CEB - KLA 5:3 - Obrat a tři body. Junioři rozhodli o výhře v závěru

Dlouho to byla s kladenskými Rytíři nerozhodná přetahovaná. Ani jeden z týmů neodskočil na více než brankový náskok, až poté v závěru se z pozice obránce blýskl Vojtěch Doktor, jenž se v rozmezí jedné minuty a desíti sekund trefil rovnou dvakrát a přisoudil svému týmu plný bodový počet. Nejprve trefil na centimetr přesně k tyči, pak přilétla pumelice od modré. "Takovým výkonem bychom se chtěli prezentovat i v dalších zápasech," pochvaloval si trenér juniorů Jiří Hanzal po utkání.

Domácí hokejisté si v prvních minutách utkání vytvořili velmi dobrou šanci. Jmenovitě se do ní dostal Vojtěch Doktor, nicméně z výhodné pozice orazítkoval jen tyč. Přestože následně měl převahu domácí Motor, paradoxně se z branky radovalo Kladno. Matěj Čermák z pravého kruhu trefil přesně a poslal hosty do vedení. S první brankou Rytíři získali potřebnější klid a zápas se přesouval ze strany na stranu, čehož pár sekund před prvním odchodem do kabin využil jihočeský celek. Jakub Čížek dostal přihrávku na kruh, odkud propálil vše, co bylo třeba.

Neuplynula ani jedna minuta z prostředního dějství a hostující celek si opět vzal vedení zpět na svou stranu. Petr Hašek dostal přihrávku do komfortní střelecké pozice, načež nedal domácímu strážci svatyně moc šancí - 1:2. Českobudějovičtí se nenechali zahanbit a za dvě minuty se díky trefě Matouše Masopusta radovali z vyrovnání. Motor měl poměrně velké množství šancí, ty ale zatím zůstávaly nevyužity. Aleš Řezáč ještě neuspěl, chvíli po polovině utkání už ale byli domácí poprvé ve vedení, když se trefil Jakub Čížek. Toto vedení mu vydrželo i do poslední dvacetiminutovky.

Do ní Rytíři vstoupili ve velkém stylu. Obrovskou šanci měl na holi Adam Sojka, jenž zakončoval z těsné blízkosti branky a v rychlosti, ovšem bez úspěchu. Záhy se ale do střelecké listiny zapsal jiný z kladenských hráčů. Petr Hašek si najel před branku, kam dostal přihrávku, a našel malou mezírku mezi betony domácího brankáře. Poté přišla klíčová pasáž celého zápasu. Její rozmezí trvalo minutu a deset sekund, přičemž v ní padly dvě branky. Z pozice obránce obě dvě zaznamenal Vojtěch Doktor, který tedy otočil z domácího pohledu na 5:3 a přiřknul Jihočechům tři body.

Ohlasy po zápasu

Jiří Hanzal (České Budějovice): Výkon byl o dost lepší než v pátek proti Chomutovu. Takhle si představujeme výkon, kterým bychom se v zápasech chtěli prezentovat. Zápas mohl skončit klidně 8:4 nebo zkrátka vyšším rozdílem. Mohlo být rozhodnuto dříve. Vyložených šancí jsme k tomu měli asi pět. To je tedy jediné dnešní negativum. Jinak dnes rozhodně dobrý výkon většiny týmu, včetně brankáře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....