Banes Motor České Budějovice
03.01.2020, Filip Kortus

JUN: CEB - CHM 3:4 - Juniorka doma těsně padla s Chomutovem

Vyrovnanou bitvu se smolným koncem sehráli junioři v páteční podvečer proti Chomutovu. V zápase pořád dotahovali a na čtvrtou branku soupeře už nedokázali odpovědět. Dvakrát se v utkání trefil hostující Luboš Dospěl, který zároveň obstaral vítěznou branku.

Už desátá vteřina utkání přinesla zajímavou možnost. Obránce domácích upadl na modré čáře a ze strany najížděl zcela osamocený Janeček. Zkusil střelu na lapačku, kterou Dvořák vytěsnil mimo tři tyče. Přesto to byli hosté, kdo šel do vedení. K Tadeáši Svobodovi se kotouč odrazil před modrou čáru a jeho pokus propadl až za Dvořáka - 0:1. O vyrovnání se domácí postarali poměrně rychle, protože přesnou střelou pokořil poprvé v zápase chomutovského brankáře Aleš Řezáč - 1:1. Pirátům se ještě do přestávky podařilo si vzít vedení zpět, když se přesně trefil Luboš Dospěl - 1:2.

Brzy po začátku druhé třetiny svěřenci Luboše Roba znovu srovnali. Vojtěch Krcho si vyměnil kotouč s Michalem Silným a trefil odkrytou klec - 2:2. I hostům se podařilo využít početní výhodu a znovu vedli. Tomáš Jungvirt střílel dvakrát, přičemž napodruhé nedal Dvořákovi šanci - 2:3. Znovu srovnat mohla dvojice Silný - Masopust, jenže jejich úmysly přečetl Běhula a kotouč vyrazil do ochranné sítě.

V úvodu třetí třetiny se Chomutovským podařilo poprvé v zápase odskočit na rozdíl dvou branek, když se podruhé v zápase trefil Luboš Dospěl - 2:4. Snížení přinesla druhá využitá přesilovka domácích, kdy se trefil Yahor Hrakholski a vrátil svůj tým do hry o body - 3:4. V závěru ještě hráli domácí v šesti, ale vyrovnat už se jim nepovedlo, takže ze zápasu si neodnesli ani bod.

Ohlasy po zápasu
Jiří Hanzal (asistent trenéra Motoru): "Čekali jsme, že podáme lepší výkon, protože jsme mezi svátky tvrdě trénovali. Zápasová pauza se na nás bohužel podepsala více než na soupeři. Celý zápas byl upracovaný, nedokázali jsme si sami vytvořit pořádné šance."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....