Banes Motor České Budějovice
19.12.2019, Jiří Michal

JUN: ZLN - CEB 4:6 - Junioři v posledním utkání roku zapsali plný počet bodů

Po včerejší prohře v Olomouci se hráči českobudějovické juniorky museli rychle oklepat, jelikož hned následující den je čekal zápas na ledě Zlína. Ačkoliv bylo utkání dlouhou dobu velmi vyrovnané, Motor v posledních minutách dokázal vývoj zvrátit na svoji stranu a zakončil tak hokejový rok 2019 výhrou. Čtyřmi body (2+2) se blýskl Matouš Masopust.

Utkání ve Zlíně přineslo nakonec desetigólovou přestřelku, přestože to tak první dvě periody nevypadalo. Však ve čtyřiceti minutách byly k vidění jen tři góly! Jako první se dostal do vedení Motor, když se střelou od modré prosadil Václav Svach - 0:1. V prostřední části se však Beranům podařilo srovnat, když se v početní výhodě trefil od modré Tadeáš Talafa - 1:1. Jihočeši si však ještě vzali své vedení zpět, když i oni využili přesilovou hru. Masopust našel Jakuba Čížka, jenž rozvlnil síť domácí branky - 1:2.

Dlouho neviděli fanoušci v poslední třetině branku, ale čtyřicátá osmá minuta vše odšpuntovala. O srovnání stavu se postaral Matěj Sebera, který se trefil v přesilové hře - 2:2. Ani Jihočeši se nenechali v další početní výhodě zahanbit a prosadili se znovu. Jakubu Čížkovi stačily pouhé čtyři sekund, načež dostal svůj tým znovu do vedení - 2:3. Budějovice se dostaly do dvoubrankového vedení, o které se postaral kapitán Michal Silný - 2:4. Jenže i toto vedení bylo domácímu rychle smazáno, když se během necelé minuty trefili Filip Weintritt a Vojtěch Dobiáš - 4.4. Jenže minutu a půl přišel rozhodující direkt, o který se postaral Matouš Masopust - 4:5. Zlín to ještě zkusil bez gólmana, ale do prázdné branky znovu inkasoval, když se trefil podruhé během minuty Matouš Masopust - 4:6.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....