Banes Motor České Budějovice
13.12.2019, Jiří Michal

DOR: VSE - CEB 4:3p - Dorostenci před bouřlivou atmosférou padli v prodloužení

Nebývá zvykem, že by na Extraligu dorostu chodil velký počet fanoušků, to však neplatilo v tomto případě. Na vsetínský zimní stadion dorazilo bez mála čtyři sta diváků! I přesto však dokázali českobudějovičtí hokejisté jít do vedení a za stavu 3:2 vše vypadalo, že by Motor mohl uloupit všechny body. Nakonec však domácí vyrovnali a v nastaveném čase byli šťastnější právě oni.

Na začátku třetiny byla hra vyrovnaná, ale v 5. minutě se hostům podařilo prosadit, když se před Nešpůrkem objevil Marcel Kříž, který lehkou střelou dostal svůj tým do vedení. To domácí nakoplo a více se drali do útoku, žádné šance se jim však nepodařilo využít. Od 12. minuty hráli Vsetínští přesilovku, v níž se naskytla šance Kočímu a Kuchaříkovi, nepřesná nahrávka jim však kotouč ztratila. Motor tak měl šanci se opět prosadit, vsetínský gólman se nedal zastrašit a práci v bráně zvládl na výbornou. Ke konci třetiny se provinil gólman Lidák, a tak do konce třetiny hráli hosté v oslabení.

Druhá třetina začala vedením Motoru. Ten byl během druhé třetiny několikrát vidět na trestné lavici, jejich oslabení však domácí celek nevyužil. Hra se dlouho odehrávala ve středním pásmu, než se v 31. minutě prosadil Dominik Kuchařík a dostal tak svůj tým do vedení. To domácí povzbudilo a drželi se především v útočném pásmu. O pět minut později jeho akci z druhé strany brány v oslabení zopakoval Matyáš Dědek od pravého kruhu. Na konci třetiny byli domácí odsouzeni ke hře před vlastní bránou, kterou však dokázali ubránit.

Na počátku třetí třetiny se prosadil Alois Dubský a o minutu později za Budějovice navýšil Jakub Kalčík. To však Vsetínské nezastrašilo a v 44. minutě vyrovnávají na 3:3 střelou Tomáše Toboly. Poté měli Valaši několik šancí, když se soupeř ocitl v oslabení, ale ani jedné se mu nepodařilo využít. I hostům se naskytlo několik příležitostí, ale ani jim se nepodařilo do konce třetiny prosadit. Na konci třetiny se hra odehrávala hlavně ve středním pásmu, kde se celky praly o puk.

V prodloužení se nejprve hrálo před vsetínskou bránou, ale poté se domácí ocitli opět v početní výhodě, které využil v 62. minutě Stanislav Kunst a zajistil tak svému týmu první místo v tabulce.

Ohlasy po zápasu

Jan Dědek, Miroslav Barus (VHK ROBE Vsetín): Soupeř si hned v úvodu vytvořil obrovský tlak, a z toho dlouho těžil. Postupně jsme hru srovnali, vytvářeli jsme si šance. Měli jsme špatný vstup do třetí třetiny, kdy jsme vlastními chybami dostali dva zbytečné góly, naštěstí nasazením a bojovností jsme srovnali na 3:3. Díky přesilovce 4 na 3 v prodloužení se nám podařilo zvítězit. Chtěli bychom strašně moc poděkovat fanouškům, že vytvořili neskutečnou atmosféru a moc si toho vážíme. Děkujeme!

Roman Fousek (HC Motor České Budějovice): Ze začátku jsme dali šťastný gól, ale soupeř byl po dvě třetiny lepší. My jsme si za stavu 2:1 po druhé třetině něco řekli v kabině a kluci to začali plnit. Myslím si, že ve třetí třetině jsme soupeře přetlačili a byli jsme lepší my. K dalším věcem se nebudu vyjadřovat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice