Banes Motor České Budějovice
12.12.2019, Vladyslav Fesyuk

JUN: CEB - SLZ 3:4 - Motor soupeře přestřílel, ale na body to nestačilo

Junioři z Budějovic dnes dali zabrat býkům ze Salcburku, a ukázali tak své celkové zlepšení, i když z toho nevzešla výhra na jejich kontě. V první třetině ukázaly svou sílu oba týmy, což vedlo k vyrovnanému skóre 1:1. V té následující se vedení ujal Motor a třetina skončila za stavu 2:1, z čehož na konci třetí třetiny sešlo a Salcburk si připsal výhru za tři body.

První třetina začala pěkně zostra a oba týmy si vyměňovaly puk i střely na branku. Periodu pronásledovalo několik her v přesile, a to jak ze strany hostů, tak i domácích. První ovšem úspěšně zaskóroval Salcburk, díky spolupráci Christiana Oba a Eliase Lindnera, ten bez váhání vystřelil, a získal tak pro svůj tým náskok. Ten si úspěšně Salcburk držel skoro celou třetinu, to by ale nebyla poslední minuta bez odezvy a hokejisté Motoru o sobě dali vědět střelou Jakuba Čížka s asistencí od Michala Silného a Jaroslava Pouzara. Chvilku po této šanci byla k slyšení siréna, která ukončila první část za vyrovnaného stavu.

Vcelku zajímavý hokej pokračoval i v druhé periodě, ve které se záhy dostaly Budějovice do jednobrankového náskoku. Stalo se tak díky delšímu tlaku v obranném pásmu Salcburku. Puk byl nakonec získán Jiřím Remtou, který se zrovna nacházel u modré čáry, odkud také vyslal nahození, které úspěšně tečoval Matouš Masopust, který se trefil přesně do protipohybu gólmana hostí. Hnací síla Motoru nedovolila protihráčům se dostávat do nějakých větších šancí, ale na druhé straně odváděl brankář hostů svou práci chvályhodně a stav se tak držel na 2:1 pro Motor. S únavou obou týmu přišla i situace, kdy si útočníci Salcburku nevšimli hvizdu rozhodčího kvůli ofsajdu. Tato situace sice vedla k úspěšné střele a gólu do branky Motoru, ale gól nemohl být uznán. Další siréna jen utvrdila vedení Budějovic o jednu branku.

Celých 8 minut si v poslední třetině držel náskok Motor. Hráči Salcburku si ale šikovně našli momenty a nadvládu změnili ve svůj prospěch. První takový moment přišel z přečíslení dvou hráčů hostů. Martin Hložek využil situace, kdy se Dvořák v bráně přesouval a zanechal tak prostor pro střelu. Útočník neminul a stav byl srovnán na 2:2. Po necelých třech minutách přišel další zásah v podání hostí - 2:3. O další branku se postaral Martin Hložek. který druhým gólem v zápase poslal svůj tým do vedení. Tempo které Býci nastavili dostálo svého výsledku. Po sedmi minutách byl stav znovu změněn, Danjo Leonhardt svou precizní střelou nenechal branku domácích ladem - 2:4. Opět přišla poslední minuta a během ní i gól od Michala SIlného, který si poradil s nahrávkou Tomáše Hubaty - 3:4. Poslední minuta již nedala šanci Jihočechům na dorovnání skóre. Před koncem zápasu se rozbouřilo brankoviště hostů a došlo k nepříjemné šarvátce mezi soupeři. Poslední momenty na ledu sice akce byla, ale nepřinesla nic obstojného. Což se o celém zápasu říct rozhodně nedá - hráči obou týmu si vedli skvěle!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice