Banes Motor České Budějovice
25.04.2008, Antonín Vansa

Soupeři HC MOUNTFIELD v Lize mistrů jsou známi!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Soupeři českobudějovického HC MOUNTFIELD v hokejové Lize mistrů jsou známi. Loňský vítěz základní části O2 extraligy se v základní skupině utká s ruským týmem Salavat Yulajev Ufa a slovenským Slovanem Bratislava. Bližší informace naleznete uvnitř článku!

SALAVAT YULAJEV UFA

Vítěz loňského ročníku ruské Superligy kráčel k vysněnému titulu prakticky celou sezonu. S přehledem zvítězil v základní části soutěže a své výsadní postavení v nejprestižnější evropské lize potvrdil i v play-off. Ve finále pak přejel Lokomotiv Jaroslavl jednoznačně 4 - 1 na zápasy.
Z českých hokejistů oblékal v loňském ročníku dres Salavatu reprezentační brankář Milan Hnilička, ex-zlínský zadák Miroslav Blaťák, bývalý bek Vítkovic Radek Philipp, či někdější útočník Pardubic Michal Mikeska. Mezi největší osobnosti mužstva patří bek Oleg Tverdovskij, který má bohaté zkušenosti z kanadsko-americké NHL, ruští reprezentační obránci Kirill Kolcov s Andrejem Kutějkinem, útočníci Igor Grigorenko, Konstantin Kolcov, nebo loni nejproduktivnější hráč mužstva Alexej Těreščenko, který v sedmašedesáti zápasech nasbíral padesát bodů. "Ufa je velmi těžký soupeř, navíc je strašně vzdálený. Na druhou stranu bude velkým lákadlem pro diváky, zápasy s ní budou i dobrou zkušeností pro naše hráče," uvedl sportovní manažer klubu Jaromír Látal.
Webové stránky: www.hcsalavat.ru

SLOVAN BRATISLAVA

Rovněž bratislavský Slovan dokázal potvrdit vítězství v základní části i v následném play-off. "Belasý" vyhráli v dlouhodobé části o šestnáct bodů před druhými Košicemi, s nimiž se později střetli i ve finále. Sedmizápasová bitva nakonec vynesla na slovenský hokejový Olymp právě Slovan.
Zatímco z hráčů současného Slovanu působil v Českých Budějovicích jen Radoslav Kropáč, barvy HC MOUNTFIELD hájí hned trojice hráčů, která v minulosti působila ve Slovanu - Michal Hudec, René Vydarený a Ján Mucha. "Kromě nich je potřeba zmínit ještě trenéra Ernesta Bokroše, který Slovan dva roky trénoval a dokonce s ním získal titul. Rozhodně nemám strach, že by hráči neměli o motivaci postaráno," usmíval se sportovní manažer českobudějovického klubu Jaromír Látal. Mezi nejvýraznější osobnosti mužstva patří finský gólman Sasu Hovi, který v sezoně 2005 / 2006 nastupoval za Vsetín, dále nestárnoucí český bek Petr Pavlas, někdejší znojemský forvard Marek Uram a útočník Robert Döme, jenž hrával v NHL za Pittsburgh Penguins a Calgary Flames. Nejproduktivnějším hráčem mužstva byl loni teprve jedenadvacetiletý útočník Martin Kuľha, který v devětašedesáti zápasech nasbíral devětasedmdesát bodů.
Webové stránky: www.hcslovan.sk

LOS HC MOUNTFIELD VE SKUPINĚ C

8. října: Salavat Yulajev Ufa - HC MOUNTFIELD
22. října: HC MOUNTFIELD - Slovan Bratislava
12. listopadu: HC MOUNTFIELD - Salavat Yulajev Ufa
19. listopadu: Slovan Bratislava - HC MOUNTFIELD

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....