Banes Motor České Budějovice
05.05.2024, Michal Špírek

Jáchym Kondelík je blízko účasti na mistrovství světa!

Jáchym Kondelík nechybí na rozšířené soupisce národního týmu pro mistrovství světa! Naopak další útočník Motoru Ondřej Kovařčík si na domácím šampionátu nezahraje.

Radim Rulík a jeho realizační tým nominoval na Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 prozatím 23 hráčů do pole a tři gólmany. Do nominace se probojoval díky svým výkonům i centr Motoru Jáchym Kondelík. Ten je tak poté, co se blýskl ve své první extraligové sezóně, blízko premiérové účasti na mistrovství světa. V kádru je ale stále nadbytek hráčů – 23 hokejistů na 22 pozic. Kdo zůstane mimo finální výběr, se ještě rozhodne. "Oznámíme to, až se připojí David Kämpf, protože zatím nevíme, jak dopadne jeho zdravotní prohlídka, jestli bude vše v pořádku. Ve čtvrtek oznámíme dvaadvacet hráčů, kteří budou nominovaní na šampionát, plus tři brankáři. Pak oznámíme, kolik hráčů napíšeme na soupisku pro první utkání," vysvětlil aktuální nominaci trenér Rulík. Poslední škrty odnesl mezi jinými i útočník Ondřej Kovařčík, čerstvá posila Motoru.

Čtyřiadvacetiletý Kondelík odehrál v přípravě před mistrovstvím světa šest zápasů, ve kterých si připsal jednu branku a tři asistence. Premiérovou trefu v reprezentaci oslavil v zápase Českých hokejových her proti Finsku.

Zatím posledním hráčem, který po sezóně v Motoru zamířil na mistrovství světa, byl v loňském roce lotyšský útočník Mārtiņš Dzierkals. V české sestavě na mistrovství světa po ročníku stráveném v budějovickém dresu byl takový hráč naposledy v roce 2012, kdy byl členem národního týmu brankář Jakub Kovář. Předtím to byl v roce 2010 obránce Petr Gřegořek, který se dokonce stal mistrem světa.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....