Banes Motor České Budějovice
23.04.2008, Antonín Vansa

Další kvartet pod smlouvou!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Další čtveřice hokejistů podepsala nové smlouvy s klubem HC MOUNTFIELD. V kádru loňského semifinalisty extraligy prodloužili kontrakty Milan Gulaš, Lukáš Květoň a Tomáš Mertl, do mužstva se po ročním angažmá v zámoří vrátí i devatenáctiletý brankář Jakub Kovář. „Všichni mladíci v loňské sezoně naplno prokázali své kvality, Kuba Kovář odchytal velmi dobrou sezonu v kanadské juniorské OHL. Jejich výkony jsou pro nás velkým příslibem,“ řekl sportovní manažer českobudějovického HC MOUNTFIELD Jaromír Látal.

Jakub Kovář

Před loňskou sezonou odešel na zkušenou do týmu Oshawa Generals v juniorské Ontario Hockey League. Jakub Kovář však odchytal pouze šestnáct zápasů a v průběhu sezony odešel do konkurenčního mužstva Windsor Spitfires. Na přelomu prosince a ledna se zúčastnil světového šampionátu dvacetiletých v Pardubicích. Nyní se vrací do extraligy, v barvách českobudějovického HC MOUNTFIELD by se měl dočkat svého premiérového startu v nejvyšší soutěži.
Více informací o hráči naleznete zde.

Tomáš Mertl

Po výborném play-off 2007, kdy se stal nejproduktivnějším hráčem českobudějovického HC MOUNTFIELD, dokázal Tomáš Mertl naplnit očekávání. Svým pohybem opět dělal soupeřovým obráncům velké problémy, v základní části vstřelil pět branek. Těsně před startem play-off jej zabrzdilo zranění, když dostal holí do obličeje, krátce musel opustit základní sestavu a do rozjetého vlaku už pak těžko naskakoval zpět. Celkem získal v sezoně sedm kanadských bodů.
Více informací o hráči naleznete zde.

Milan Gulaš

Poprvé ve své seniorské kariéře si vyzkoušel jiný, než českobudějovický dres. HC MOUNTFIELD jej poslal v listopadu na hostování do kádru posledního Kladna, kde Gulaš získával extraligové zkušenosti po boku olympijských vítězů Pavla Patery a Martina Procházky. Na kladenský led vtrhl jako uragán, když si při své premiéře připsal gól a přihrávku v duelu s Vítkovicemi. Výtečně rozjetou sezonu však zbrzdilo onemocnění neštovicemi. V lednu se pak Gulaš vrátil zpět do svého mateřského klubu.
Více informací o hráči naleznete zde.

Lukáš Květoň

Zažil neuvěřitelný boom. Teprve v minulé sezoně vstřelil svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži, letos se dokázal přehoupnout přes hranici deseti nastřílených gól. Třináct branek, kterých v základní části dosáhl, předčilo i ty nejoptimističtější předpovědi. Lukáš Květoň letos nasbíral celkem osmnáct kanadských bodů, mezi klubovými střelci HC MOUNTFIELD skončil na šesté příčce a v bodování +/- dokonce skončil na desátém místě v celé O2 extralize.
Více informací o hráči naleznete zde.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....