Banes Motor České Budějovice
25.07.2007, Radek Papáček

HC MOUNTFIELD poprvé vyjel na led

Č. B u d ě j o v i c e - Hokejistům začíná příjemnější období. Do provozu se dostávají brusle a hokejové hole. Suchá část přípravy pomalu končí a startuje už všemi vyhlížená porce tréninků na ledě. Ve středu poprvé vyjel na ledové kluziště i českobudějovický HC MOUNTFIELD. Kouč Josef Jandač naordinoval svým svěřencům na úvod s malou přestávkou bezmála dvouhodinovou tréninkovou jednotku. Poté nezůstala bez povšimnutí hráčů ani posilovna či švihadla. „Nyní budeme mít na programu kombinovanou formu přípravy,“ uvedl dále asistent trenéra Milan Černý.
Dnešní den měli jihočeští hokejisté dlouho dopředu zakroužkovaný v kalendáři. Čekali na něj jak na požehnání. Tato středa totiž udělala definitivní tečku za hrubou přípravou na suchu. Ale ani v následujících dnech si hokejisté HC MOUNTFIELD příliš nevydechnou. „Budeme trénovat i dvoufázově, a to zpravidla v pondělí a úterý,“ informuje nová krev na laviččce mužstva Milan Černý, jenž během léta přestoupil k A-týmu od juniorky. Spolu se svým nadřízeným Josefem Jandačem mají v plánu i taktické přípravy mužstva a vynechat nadále nehodlají ani posilovnu. „V rámci těchto tréninkových bloků můžeme být rozděleni třeba do dvou skupin, bude to taková kombinovaná forma přípravy,“ poznamenává Černý.

Českobudějovický dres, ač pouze tréninkový, si poprvé vyzkoušeli téměř všechny letní posily. Pro zranění chyběl pouze útočník David Kuchejda a gólman Jan Chábera, jenž se zotavuje po operaci kolena. Naopak pokyny koučů poctivě poslouchali obránci Vladimír Sičák, Tomáš Frolo, i poslední úlovek HC MOUNTFIELD, Filip Novák. Při absenci Chábery brankářské trio spolu s Turkem a Kovářem vytvořil na tříměsíční hostování přicházející Martin Altrichter. Talentovaný Jakub Kovář ale přesto na jihu Čech nezůstane. Stejně jako Martin Hanzal se vydá za moře. Společně s Jihočechy ještě trénují Stanislav Neckář, který se připravuje na zámořský kemp, a útočník Jiří Hanzal, jenž pravděpodobně zakotví v Jihlavě. Z loňského juniorského celku se na ledě proháněl pouze Jiří Ferebauer. Po zranění nechyběli ani Jindřich Kotrla.

První rýha do ledu byla v této sezoně na jihu Čech vyryta po desáté hodině odpolední. Nezvykle tak ale neučinila podle tradice brusle Marka Posmyka. „Letos jsem první nešel. A ani nevím, kdo to byl. Snad možná Bolfíno (pozn. Lukáš Bolf),“ pronesl obrovitý obránce. Na všech hráčích bylo znát, jak se na první sklouznutí těšili. Například Vladimír Sičák úsměvem jen zářil. Na ledě si to zjevně užíval. „Je to pravda. Rozhodně jsem se moc těšil. I když to dnes šlo ještě špatně, určitě to pro nás zase byla větší sranda,“ přiznal bek, jenž své poslední roky spojil s působením ve Skandinávii. Na druhé ploše Budvar Arény se hokejisté především snažili vyzkoušet si novou výstroj. „U mě je to docela dobré. Vyměnil jsem jen pár věcí,“ hlásil s úlevou v hlase Lukáš Květoň.

Tříměsíční pauza, kdy hokejisté nestáli na bruslích, byla pořádně znát. „Dnes to byl typický první trénink. Vše je nepříliš koordinované a člověk si zvyká opět na práci s hokejkou,“ vypočítává René Vydarený. Mezi téměř třicítkou hráčů byl dobře vidět Martin Altrichter, brankář známý pro svou stále dobrou náladu. „Je to fakt kluk v pohodě. A o srandu se umí postarat,“ říká na adresu zkušeného gólmana Lukáš Bolf, s nímž se poznal už při společném angažmá ve Vsetíně. Chybět samozřejmě nemohl ani Petr Sailer. Kapitán, švagr právě Martina Altrichera a v neposlední řadě také pokladník týmu. „Dnes bylo vše takové chaotické. Proto ještě žádná pokuta do kasy nepadla. Ale zítra se již k rozšíření pokladny přímo bude hledat důvod,“ usmívá se jihočeský patriot.


KDO SE OBJEVIL NA LEDĚ PŘI PRVNÍM TRÉNINKU...

Brankáři: Roman Turek, Martin Altrichter.

Obránci: Lukáš Bolf, Tomáš Frolo, Petr Gřegořek, Petr Macháček, Ján Mucha, Filip Novák, Marek Posmyk, Vladimír Sičák, Milan Toman, René Vydarený.

Útočnící: Kamil Brabenec, Jiří Ferebauer, Milan Gulaš, Jiří Hanzal, Štěpán Hřebejk, Viktor Hübl, Martin Hudec, Jindřich Kotrla, Lukáš Květoň, Tomáš Mertl, Petr Sailer, Jiří Šimánek, Tomáš Vak, Ondřej Veselý.

Navíc: Jakub Kovář (brankář), Stanislav Neckář (obránce), Martin Hanzal (útočník).

Chyběli: Jan Chábera a David Kuchejda.



Hráči pozorně naslouchali pokynům Josefa Jandače. (Foto Radek Papáček)


PODROBNĚJŠÍ FOTODOKUMENTACE BUDE K DISPOZICI ZÍTRA.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....