Banes Motor České Budějovice
05.07.2007, Radek Papáček, Tomáš Zetek

Ohlédnutí za sezonou 2006/2007 #3 - Třetí čtvrtina základní části

Č. B u d ě j o v i c e – Extraliga vkročila do své druhé poloviny. Dalo by se říct, že pro HC MOUNTFIELD to nebyl start zrovna radostný. Jihočeši se museli vypořádat s četnými zraněními či řešit jiné zdravotní absence. Mírná krize však byla rychle zažehnána a českobudějovický celek si upevnil své postavení na čele tabulky. Vedle úspěšného tažení nejvyšší soutěží se na jihu Čech stihl rozpoutat takový divácký zájem o hokej, který nakonec vyvrcholil rekordem v návštěvnosti celé extraligy.
Do třetí čtvrtiny dvoudobého kolotoče vstupoval HC MOUNTFIELD s výsadním postavením. Extralize vévodil a byl v samotném čele tabulkového pelotonu. Sesazení z trůnu však přišlo velmi záhy. Jihočeši nestačili ve vstupním utkání do druhé poloviny sezony na Třinec. Po prohře 1:2 na jeho ledě se místo MOUNTFIELDU vyhoupl do čela Liberec. Bílí Tygři se stali neomezeným vládcem tuzemské soutěže. Ve zbylých dvanácti dílech třetí kapitoly základní části před sebe nikoho nepustili. Celek z Budvar Arény ale na ten zpod Ještědu po celou dobu dotíral. Na horší jak druhé příčce se svěřenci kouče Josefa Jandače ocitli pouze jedinkrát. To když ve 36. kole podlehli v Pardubicích Moelleru 0:3 a klesli na čtvrté místo. Se čtyřbodovým odstupem se za Libercem se shodným počtem třiašedesáti bodů srovnaly týmy Pardubic, Sparty a právě Českých Budějovic. Už v následujícím kole ale výhra 4:3 nad Spartou vrátila Jihočechy zpět na stříbrnou pozici.

Zmíněné utkání s Pražany bylo vůbec jedním z vrcholů třetího pokračování našeho hodnocení. Diváci jásali, hala bouřila. Po střechu zaplněná Budvar Aréna byla v napětí až do samotného konce. Ten byl pro domácí barvy slastný a vítězný. Rozhodující trefou proti svému bývalému klubu se o něj v přesilovce postaral obránce Milan Toman. Podsaditý bek se vydal na útočný výpad, bez větších problémů se zbavil soupeřova obránce a s parádní kličkou vyškolil i brankáře Salfického. Deset minut před koncem byl stav 4:2 pro Jihočechy a fanoušci MOUNTFIELDU pěli oslavné chorály. Na nich už nic nezměnil ani gól Hlaváče.

Toman se tak definitivně stal miláčkem domácího publika, jehož výrazná část jeho letní příchod nijak zvlášť nekvitovala. Pojďme ale pěkně od počátku. Na konci listopadu a začátkem prosince neměli hokejisté zpod Černé věže zrovna na růžích ustláno. Tři porážky v řadě na náladě v českobudějovické kabině mnoho nepřidávaly. Nad síly Jihočechů postupně byly celky Třince, Plzně a Liberce. První skalp soupeře a zároveň přísun bodů ve třetí třetině HC MOUNTFIELD zaznamenal až proti Karlovým Varům. Výhru si doslova vybojoval a vydřel. Hráči odění do červených dresů prohrávali po úvodní třetině o dvě branky, přesto se nakonec radovali z výhry 3:2 po samostatných nájezdech.

Hokejisté z jihu Čech se tou dobou potýkali s velmi početnou marodkou. „Sestavu jsme lepili jak se dalo,“ poznamenal právě po zápase se západočeskou Energií Josef Jandač. „V každém utkání improvizujeme v sestavě, dnes nám s horečkou odstoupil Vak, sebezapření musel překonávat Kotrla. Další čtyři hráči chyběli pro zranění,“ uvedl kouč ještě po předcházejícím zápase s Plzní, která si z jihočeské metropole odvezla výhru 4:1.

Ono vítězství nad Karlovými Vary ale přineslo obrat k lepšímu. Jen dva dny nato do Budvar Arény zavítala pražská Slavie. Dva přesilovkové góly ve dvojnásobné výhodě přinesly Jihočechům radost v podobě výsledku 3:1. Na šňůru výher pak byly navlečeny ještě další dva korálky. Nesly jméno Vsetína a Litvínova. Domácí utkání s Litvínovem. Připomíná vám to něco? Ano, vzpomínáte dobře. Z pěti branek MOUNTFIELDU zařídil Viktor Hübl sám hned tři. Hattrickem tak mírně zahanbil svého příbuzného v brance Chemopetrolu, bratrance Jaroslava. Zároveň se také tímto skvostným způsobem blýskl proti svému mateřskému klubu. Byl to, jak se říká, jeho zápas.

V období vánočních svátků se však na jihu Čech strhla hotová hokejová horečka. Diváckou euforii v Českých Budějovicích obdivovala celá extraliga. Vše začalo utkáním s Vítkovicemi, které navštívilo 6 421 diváků, tedy vyprodaná Budvar Aréna. Maximální počet fanoušků dorazil i na další zápasy se Spartou a Kladnem, čímž se položil základ k obdivuhodnému rekordu. Když se českobudějovická hala vedle řeky Vltavy zaplnila do posledního místečka i v dalších dvou utkáních čtvrté čtvrtiny, byla Budvar Aréna vyprodána pětkrát v řadě. To se žádnému extraligovému klubu do té doby nepodařilo. Až HC MOUNTFIELD.

Viktor Hübl sice trochu zmírnil krok, přesto mu deset kanadských bodů zajistilo obhajobu prvenství v týmové produktivitě. Nejlepším střelcem třetí čtvrtiny se stal slovenský útočník Michal Hudec, který do sítí soupeřů mířil přesně sedmkrát. Opravdu povedené období prožila elitní formace HC MOUNTFIELD. Ne náhodou se trojice Hudec – Hübl – Brabenec umístila na prvních třech místech kanadského bodování svého týmu. Na rozdíl od minulých dvou sad třinácti zápasů tomu v brankovišti bylo jinak. Vytíženější se mohl cítit Jan Chábera, jenž odchytal více minut než Roman Turek.

Zápasová bilance

            Z   V   VP  PP   P    Skóre     B
Celkem:    13   6    2   0   5    35:32    22
  Doma:     7   5    1   0   1    24:16    17
 Venku:     6   1    1   0   4    11:16     5
Vysvětlivky: Z - počet odehraných utkání, V - počet výher v zákl. hrací době, VP - počet výher v prodloužení, PP - počet proher v prodloužení, P - počet proher v zákl. hrací době, Skóre - poměr vstřelených/obdržených branek, B - body
pozn: to samé níže u tabulek

Odehraná utkání

(po kliknutí na příslušné utkání zobrazíte jeho detaily)

27. kolo 26.11.: Třinec - HC Mountfield 2:1
Na úvod druhé poloviny sezony sehráli Jihočeši smolný zápas. Diváci ve Werk Aréně čekali na úvodní gól až do poloviny utkání. To se trefil třinecký Korhoň. „Po opatrné první třetině jsme v té druhé byli sice herně lepší, ale do vedení šli domácí,“ litoval Milan Kupka. Naději MOUNTFIELDU vrátil gólem v přesilovce Hübl. O dvě minuty později a zároveň minutu před samotným koncem však Jihočeši kapitulovali podruhé. Vyloučení Gřegořka potrestal rutinér Tesařík. Nepříliš povedená střela zaplula až k Cháberově tyči a z vyrovnané bitvy odešel do té doby lídr tabulky jako poražený tým.

28. kolo 28.11.: HC Mountfield - Plzeň 1:4
Byl to duel v poslední době dvou spíše skomírajících celků. Zatímco Plzeň vyhrála po čtyřech zápasech, Jihočeši nevyhráli v základní hrací době popáté v řadě. „Neodehráli jsme vůbec dobré utkání,“ načal zápasové hodnocení kouč Josef Jandač. Stroze, ale trefně tak popsal průběh střetnutí se Západočechy. Dál ani nemusel nic říkat. „Potýkali jsme se s únavou, neměli jsme šťávu, chyběl náboj,“ cedil ze sebe zkroušeně Jandač. Utkání se lámalo ve 33. minutě, kdy exbudějovický Vampola vsítil vítěznou branku hostů.

29. kolo 2.12.: Liberec - HC Mountfield 3:1
V televizním utkání si Jihočeši vypili pohár hořkosti až do dna. Proti Bílým Tygrům byli vyrovnaným, ne-li lepším týmem. „Neodehráli jsme špatné utkání,“ potvrdil Jandačův asistent Milan Kupka. Přesto jejich svěřenci prohráli pátý zápas z posledních šesti. Na severu Čech začali dobře a brankou Veselého vedli. Jenže v poslední části nastartoval obrat proměněným trestným střílením budějovickým fanouškům dobře známý Václav Pletka. Souboj o čelo tabulky definitivně rozsoudil Podkonický, který ještě dvakrát překonal Turka. „Domácí nás v poslední třetině potrestali za naši střeleckou neefektivitu z druhé části,“ posteskl si Kupka.

30. kolo 3.12: HC Mountfield - K.Vary 3:2sn
Po třech hubených kolech získali Jihočeši opět extraligové body. Na jejich sklizeň to ale zprvu vůbec nevypadalo. Hned v první minutě zmrazil Budvar Arénu Kristek, a když se v 11. minutě trefil i Skladaný, MOUNTFIELD prohrával o dvě branky. „Od druhé třetiny jsme se hodně zvedli a hráli soustavně v tlaku na soupeře,“ uvedl Josef Jandač na tiskové konferenci. Radost mu udělaly dvě využité přesilovky. Erupci nadšení pak v samém závěru zastavila tyč, kterou nastřelil Marek Posmyk. O bonusovém bodu rozhodly až samostatné nájezdy. Roman Turek při nich zůstal nepřekonán, což při trefě Hübla přiřklo bod navíc Jihočechům. „Zasloužili bychom tři a ne dva,“ myslel si ale Jandač.

31. kolo 5.12.: HC Mountfield - Slavia Praha 3:1
Hosté zle doplatili na nové pravidlo, které říká, že hráč je při vyhození kotouče mimo hrací plochu z vlastního obraného pásma vyloučen za zdržování hry. Tímto způsobem na trestnou lavici putovali Graňák a Drtina. Jihočeši tak hráli dvakrát proti třem. Nabídnutým pamlskem ani jednou nepohrdli. „Sehráli jsme dobře přesilovky a mužstvo pak svou bojovností dovedlo zápas do vítězného konce,“ pronesl Milan Kupka. Výhru MOUNTFIELDU v základní hrací době po sedmi zápasech pečetil Jiří Šimánek.

32. kolo 8.12: Vsetín - HC Mountfield 2:4
Ani na podruhé nečekalo Jihočechy na Lapači lehké utkání. „Vsetín potvrdil, že je doma nebezpečný,“ uznal Josef Jandač. Vizitka nejhoršího týmu extraligy, kterou Valaši nesli, však MOUNTFIELD určovala do role jasného favorita. Úlohu se mu splnit podařilo. „O našem vítězství jsme rozhodli v prostřední části, kdy jsem dali dva góly,“ řekl Jandač. Góly to nebyly ledajaké. Oba vsítil Brabenec a oba tak trochu kuriózně. První s pomoc brusle vsetínského Horáka a druhý s účastí Krause. V 57. minutě ještě snížil Bolf, čímž obstaral dramatický závěr. Ten pětadvacet sekund před koncem uťal Gřegořek.

33. kolo 20.12: HC Mountfield - Litvínov 5:2
Jihočeši naplno obrátili a proti Litvínovu definitivně vybředli z mírné krize, které je provázela na konci listopadu. Po Channel One Cupu brali plný počet bodů již potřetí v řadě. „Trochu jsme se báli zápasu po pauze, neboť hokejisté nastupují s herním výpadkem a hra nebývá ucelená,“ strachoval se Josef Jandač nakonec zbytečně. Spolehnout se mohl především na jednoho muže, který dotáhl jeho tým k vítězství. Byl jím Viktor Hübl. Bývalý litvínovský útočník nasázel svému bratranci Jaroslavovi rovný hattrick. „Hübl zahrál výborně, potvrdil, že hráči se dokáží vyhecovat proti svým bývalým týmům,“ uvedl hlavní kouč Jihočechů.

34. kolo 22.12.: Znojmo - HC Mountfield 3:1
Jindy skálopevná opora v brance MOUNTFIELDU si tentokrát vybrala slabší den. Roman Turek nebude na zápas ve Znojmě vzpomínat zrovna v nejlepším. Vedoucí branka Orlů ještě nic neznamenala, o vyrovnání se totiž postaral Hudec. Pohroma ale přišla ve 28. minutě. Škoda napřáhl ze středního pásma a jeho pokus skončil v hostující síti. Turek si puk nešťastně srazil do vlastní klece. „Chyby brankáře Turka vyplynuly ze hry. I takové branky v hokeji padají,“ měl pochopení Milan Kupka. Po zmíněné brance na 1:2 měli Jihočeši ještě příležitosti na zvrat. „O naší prohře rozhodlo neproměňování střeleckých příležitostí a chybělo nám i více štěstí,“ dodal však Kupka.

35. kolo 27.12.: HC Mountfield - Vítkovice 4:2
Jihočeši oplatili Vítkovicím porážku z prvního vzájemného klání v Budvar Aréně. Za výhrou je podruhé v sezoně hnala vyprodaná hala. Cesta za ostravským skalpem však byla značně trnitá. „V první třetině jsme byli lepší, ale soupeř vedl. Ve druhé třetině se karta obrátila, lepší byli hosté, ale my jsme dokázali proměnit brejkové situace,“ naznačil vrtkavý průběh utkání hlavní kormidelník Josef Jandač. Vítkovičtí získali zásluhou Burgera vedení na svou stranu a MOUNTFIELD jej obrátil ve svůj prospěch až ve třetí třetině. Hlavní podíl na tom měl svou druhou brankou obránce René Vydarený, kterému pokaždé přihrával Šimánek.

36. kolo 29.12.: Pardubice - HC Mountfield 3:0
Zaplněná ČEZ Aréna viděla velice vyrovnanou partii. O jejím osudu rozhodovaly naprosté maličkosti. Proti sobě se totiž postavily týmy ze špice tabulky. „Bylo zřejmé, že rozhodne, kdo dá první gól a dostane se do výhody,“ prohlásil na tiskové konferenci Milan Kupka. A jeho slova doprovázel mírný povzdech. Vedoucí branku totiž vsítily Pardubice. Veškeré naděje na bodový zisk Jihočechy opustily ve 46. minutě, to Moeller využil přesilovku, které předcházela českobudějovická hra v šesti hráčích na ledě. „Když domácí dali druhý gól, tak nás k ničemu nepustili a vývoj utkání si pohlídali,“ utrousil zklamaně Kupka.

37. kolo 2.1.: HC Mountfield - Sparta Praha 4:3
Kvůli takovýmto zápasům se vyplatí chodit na hokej. Diváci viděli nejen vítězství svého týmu, ale i velice strhující podívanou. Jihočeši se už ve 2. minutě zásluhou Kotrly ujali vedení. Pražanům se podařilo vyrovnat a poté i odpovídat na další branky MOUNTFIELDU. Vítězný gól vstřelil až deset minut před koncem Milan Toman, který ještě v loňské sezoně oblékal dres Sparty. „Pro nás byl důležitý vždycky ten gól, o který jsme měli navrch. Před vyprodaným hledištěm jsme nemuseli otáčet skóre, a to byla výhoda,“ liboval si trenér Josef Jandač.

38. kolo 5.1.: Hamé Zlín - HC Mountfield 3:4sn
„První třetina se nám povedla,“ řekl Milan Kupka. Jihočeši úvodní část vyhráli 3:1. O slibný náskok však přišli. Domácí Medvědi vsítili ve zbývajících třetinách pokaždé po jedné brance, a stav tak srovnali. Po pětašedesáti minutách hry a třech vstřelených brankách na každé straně tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich svou šikovnost prokázal českobudějovický štírek Michal Hudec a zajistil svému mužstvu bod navíc. „Z hřiště soupeře je každý bodový zisk dobrý, zvlášť ze Zlína, kde se nám dříve nedařilo,“ mínil Milan Kupka.

39.kolo 7.1.: HC Mountfield - Kladno 4:2
V posledním utkání třetí čtvrtiny zahrál MOUNTFILED pořadně na nervy vyprodané hale. Šok přišel po pár vteřinách z hole Patery a když do první přestávky přidal druhý gól Kladna Kalla, byla nálada v Budvar Aréně pořádně vrtkavá. „Začali jsme špatně, byť jsme se snažili. Po gólu inkasovaném hned v první minutě jsme kapitulovali i po druhé po naší chybě,“ litoval Josef Jandač. Jihočeši ale čtyřmi góly nakonec za mohutné podpory diváků nepříznivé skóre zvrátili ve svůj prospěch. „Za stavu 3:2 nás při nebezpečných kladenských přesilovkách podržel Turek,“ pochválil svého brankáře Jandač.

Kanadské bodování hráčů

                        U   G   A   B   +/-  TM  
Hübl Viktor (Ú)        13   6   4  10   +4    8
Hudec Michal (Ú)       13   7   2   9   +7    4
Brabenec Kamil (Ú)     13   4   3   7   +4   40
Veselý Ondřej (Ú)      11   3   2   5   +4    8
Gřegořek Petr (O)      11   2   3   5   +3   24
Šimánek Jiří (Ú)       13   1   3   4   -5    8
Posmyk Marek (O)       13   1   3   4   -5   10
Toman Milan (O)        13   1   3   4   +5   16
Kotrla Jindřich (Ú)    12   3   0   3   -2   10
Kutlák Zdeněk (O)      13   2   1   3   -6    4
Vydarený René (O)       7   2   0   2   +4    4
Sailer Petr (Ú)         9   1   1   2   -2    8
Mertl Tomáš (Ú)        11   0   2   2   -1    2
Květoň Lukáš (Ú)       13   1   0   1   -1    6
Hřebejk Štěpán (Ú)     13   1   0   1    0    6
Mucha Ján (O)          11   0   1   1   -3    6
Vak Tomáš (Ú)          13   0   1   1   +3    8
Gulaš Milan (Ú)        13   0   1   1   +2    4
Nedorost Václav (Ú)     6   0   0   0   -1    4
Macháček Petr (O)       3   0   0   0   +1    0
Vágner Martin (O)      12   0   0   0   -1    4
Parýzek Martin (O)      1   0   0   0    0    0
Hanzal Jiří (Ú)         2   0   0   0    0    0
Vysvětlivky: U - počet odehraných utkání, G - počet vstřelených branek, A - počet gólových asistencí, B - součet branek a asistencí, +/- účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech, TM - počet trestných minut
 
                 Min  Gob   Zas.   Pr.   SO     %  
Turek Roman (B)  363   13    163   2.15   0   92.61
Chábera Jan (B)  425   19    214   2.68   0   91.84
Vysvětlivky: Min - počet odchytaných minut, Gob - počet obdržených branek, Zas. - počet zásahů, Pr. - průměr obdržených branek na zápas, % - procentuelní úspěšnost zákroků

Vítězné góly

   2   -     Viktor Hübl     (KVA, VIT)
   1   -     Zdeněk Kutlák   (SLA)
             Kamil Brabenec  (VSE)
             Lukáš Květoň    (LIT)
             Milan Toman     (SPA)
             Michal Hudec    (ZLN)
             Jindřich Kotrla (KLA)

Počet střel na branku soupeře

                        Celkem: 438
      Počet vstřelených branek:  35
Procentuelní úspěšnost střelby:   8%
 Průměrný počet střel za zápas:  34
 Největší počet střel za zápas:  48 - KVA
 Nejmenší počet střel za zápas:  26 - VSE

Hra v přesilových hrách

 Počet hraných přesilových her:  96
               Počet využitých:  14
   Jejich procentuální využití:  15%
      Nejvíce hraných v zápase:   9 - PLZ, LIB, KVA
      Nejméně hraných v zápase:   4 - ZLN 
    Nejvíce využitých v zápase:   3 - SPA
    Nejméně využitých v zápase:   0 - ZNO, VIT, PAR,
                                      ZLN
       Počet obdržených branek:   1 - ZNO, KLA  

Hra v oslabení

     Počet odehraných oslabení:  76
       Počet obdržených branek:  10
         Procentuelní ubránění:  87%
      Nejvíce hraných v zápase:   9 - PLZ
      Nejméně hraných v zápase:   3 - LIT, ZLN, KLA
     Největší počet inkasování:   2 - PLZ, PAR, SPA
     Nejmenší počet inkasování:   0 - LIB, KVA, SPA,
                                      VSE, LIT, KLA

Vyhrané třetiny

1. třetina - 4 x (LIB, SLA, LIT, ZLN)
2. třetina - 5 x (KVA, VSE, VIT, SPA, KLA)
3. třetina - 5 x (KVA, SLA, LIT, VIT, KLA)

Nejrychlejší branky

01:25  -   Jindřich Kotrla   vs.   Sparta
05:13  -   Marek Posmyk      vs.   Vsetín
05:21  -   Kamil Brabenec    vs.   Slavia

Závěrečné branky

59:35  -   Petr Gřegořek     vs.   Vsetín
58:43  -   Michal Hudec      vs.   Vítkovice
57:42  -   Kamil Brabenec    vs.   Kladno

Největší kanonáda

04:14  -    Zlín    -  3 góly: 13:13 Kutlák 
                               14:46 Hudec 
                               17:27 Veselý   

Hvězdy třetí čtvrtiny základní části

               Kamil Brabenec    Michal Hudec    Viktor Hübl

Tabulka třetí čtvrtiny

 1. Liberec	13    8   1   0   4   44:26   26
 2. Sparta      13    8   0   2   3   40:34   26
 3. K. Vary     13    7   1   2   3   40:27   25
 4. Pardubice	13    8   0   0   5   42:30   24
 5. Třinec	13    7   1   1   4   35:39   24
 6. Slavia	13    7   1   0   5   50:41   23
 7. MOUNTFIELD  13    6   2   0   5   35:32   22
 8. Zlín	13    4   3   2   4   43:43   20
 9. Znojmo	13    5   2   1   5   30:33   20
10. Kladno	13    4   2   1   6   45:43   17
11. Vítkovice	13    5   0   0   8   41:40   15
12. Plzeň	13    5   0   0   8   36:46   15
13. Litvínov	13    4   0   2   7   39:49   14
14. Vsetín	13    0   0   2  11   19:56    2

Tabulka domácích utkání ve třetí čtvrtině

 1. Sparta 	 8    6   0   1   1   26:16   19
 2. K. Vary	 6    5   1   0   0   24: 5   17
 3. MOUNTFIELD   7    5   1   0   1   24:16   17
 4. Pardubice    6    5   0   0   1   23: 7   15
 5. Slavia       7    5   0   0   2   33:20   15
 6. Třinec       7    4   1   1   1   24:17   15
 7. Kladno       6    4   1   0   1   31:15   14
 8. Liberec      7    4   1   0   2   27:13   14
 9. Znojmo       6    3   2   0   1   18:11   13
10. Zlín         7    3   1   2   1   24:21   13
11. Vítkovice 	 6    4   0   0   2   23:14   12
12. Plzeň        6    3   0   0   3   17:16    9
13. Litvínov     6    2   0   1   3   18:21    7
14. Vsetín	 6    0   0   0	  6   10:25    0

Tabulka venkovních utkání ve třetí čtvrtině

 1. Liberec      6    4   0   0   2   17:13   12
 2. Pardubice    7    3   0   0   4   19:23    9
 3. Třinec       6    3   0   0   3   11:22    9
 4. Slavia       6    2   1   0   3   17:21    8
 5. K. Vary      7    2   0   2   3   16:22    8
 6. Zlín         6    1   2   0   3   19:22    7
 7. Sparta	 5    2   0   1   2   14:18    7
 8. Litvínov     7    2   0   1   4   21:28    7
 9. Znojmo       7    2   0   1   4   12:22    7
10. Plzeň        7    2   0   0   5   19:30    6
11. MOUNTFIELD   6    1   1   0   4   11:16    5
12. Vítkovice	 7    1   0   0   6   18:26    3
13. Kladno       7    0   1   1   5   14:28    3
14. Vsetín	 7    0   0   2   5    9:31    2

Tabulka celková po třetí čtvrtině základní části

 1. Liberec     39   21   4   2  12  114: 83  73
 2. MOUNTFIELD	39   19   6   2  12  121:104  71
 3. Sparta	39   20   1   5  13  131:113  67
 4. Pardubice	39   21   0   3  15  129: 98  66
 5. K. Vary	39   16   7   4  12  102: 87  66
 6. Slavia	39   16   5   3  15  136:129  61
 7. Zlín	39   15   6   4  14  119:120  61
 8. Třinec	39   17   2   6  14  118:124  61
 9. Znojmo	39   15   5   2  17   86: 98  57
10. Litvínov	39   15   3   4  17  123:124  55
11. Kladno	39   14   4   3  18  140:136  53
12. Vítkovice	39   15   1   3  20   95:105  50
13. Plzeň	39   16   0   1  22  100:128  49
14. Vsetín	39    7   2   4  26   74:139  29

Tabulková křivka HC MOUNTFIELD

27. kolo  -  2. místo
28. kolo  -  2. 
29. kolo  -  2. 
30. kolo  -  2.
31. kolo  -  2.
32. kolo  -  2.
33. kolo  -  2.
34. kolo  -  2.
35. kolo  -  2.
36. kolo  -  4.
37. kolo  -  2.
38. kolo  -  2.
39. kolo  -  2.

Návštěvnost HC MOUNTFIELD

Celkem:  65 778  průměr - 5 060 diváků
             nejvíce - 9 300 - v Pardubicích
             nejméně - 2 485 - ve Vsetíně

  Doma:  37 930  průměr - 5 419 diváků
             nejvíce - 6 421 - VIT, SPA, KLA
             nejméně - 4 311 - KVA

 Venku:  27 848  průměr - 4 641  diváků
             nejvíce - 9 300 - PAR
             nejméně - 2 485 - VSE
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....