Banes Motor České Budějovice
22.04.2007, Radek Papáček, Tomáš Zetek

Ohlédnutí za sezonou 2006/2007 #2 - Druhá čtvrtina základní části

Č. B u d ě j o v i c e - Žádné počáteční vystřízlivění se po skvělém vstupu do soutěže nekonalo. HC MOUNTFIELD naopak ve svém tempu ještě přidal. Ze třinácti odehraných zápasů ve druhé čtvrtině základní části jich devět dokázal vyhrát. O jeden více, než v první porci třinácti zápasů. Jihočeši si polepšili i v tabulkovém postavení. Pevně se totiž ujali vlády nad hokejovou společností a usídlili se v čele extraligového peletonu.

Momenty druhé čtvrtiny O2 extraligy

Mezi hokejovou odborností se říká, že extraligová tabulka se ustálí okolo 20. kola. Něco pravdy na tom bude. Dvacet zápasů je dostatečně dlouhá doba k procitnutí či vyčerpání. Silnější celky, kterým se například nepovedl start nového ročníku, by už měli začít předvádět odpovídající výkony. Naopak papírově slabší týmy se v drtivé většině po počátečním nadšení sunou tabulkou opět směrem dolů. Druhá čtvrtina extraligy uzavírá bránu za polovinou zápasů v základní části. Týmu HC MOUNTFIELD se v ní podařilo navázat na brilantní výkony z první čtvrtiny a ještě je dokonce posunout o stupínek výše. Jihočeši po 26. kole drželi královské postavení a na ostatní soupeře zhlíželi jen shora. Zřejmě ne náhodou si po polovině soutěže umístění v první čtyřce tabulky vydobyli pozdější čtvrtfinalisté play-off.

Slávistické povstání.
Ambiciózní klub s nemalými cíly zakončil první čtvrtinu na chvostu tabulky. Toto umístění vůbec neodpovídalo jak síle kádru, tak ani zázemí pražského týmu. Ve druhé čtvrtině už však slávisté dělali svému kouči Vladimíru Růžičkovi větší radost. „Sešívání“ v druhé porci třinácti zápasů společně s HC MOUNTFIELD nasbírali nejvíce bodů a tabulku druhé čtvrtiny vyhráli. Probuzení obyvatele Sazka Arény možná zapříčinila i rošáda na brankářském postu. Koncem měsíce října angažovalo vedení Slavie místo zkušeného Petra Fraňka jako novou jedničku Adama Svobodu.

Znojemská letargie.
Přesně opačný osud než Slavii stihl Znojemské Orly. Ti také za své postavení ve srovnání čtvrtin vyměnili úplně opačný pól tabulky. Jenže v jejich případě už plácání po ramenou v úvahu nepřicházelo. Nejúspěšnější celek v úvodu sezony už do poloviny soutěže jen paběrkoval. Trenér Hořava si v době, kdy Orli vévodili extralize, postěžoval na zvýšený zájem médií o své mužstvo. Znojmo se tak asi opravdu s vytvořeným tlakem srovnat nedokázalo.

Rošády na čele.
V 19. kole se stal pevným vládcem hokejové extraligy HC MOUNTFIELD. Do té doby se mužstva na čele tabulky střídala jak na běžícím páse. Upadající Znojmo nejdříve přenechalo výsostné postavení úřadujícímu mistrovi Spartě. Hned na to ale trůn obsadil Liberec a po něm České Budějovice. Na výsluní se pak ještě stačil krátce ohřát Litvínov, než se žezla definitivně ujali Jihočeši.

Události na jihu Čech

Kotrlovo vzkříšení.
Neúnavný bojovník se v úvodu sezony trápil. Nemohl naleznout potřebnou pohodu. Za celou první čtvrtinu si do statistik nezapsal ani jeden kanadský bod. K jejímu konci nastupoval společně s mladíky ve čtvrté útočné formaci. Postupně se ale vše v dobré obrátilo. Jindřich Kotrla se chytil především doma proti Znojmu. Na vítězství 3:1 se exlitvínovský útočník podílel dvěma góly a přesnou přihrávkou na Posmykův gól. S bilancí 4 + 4 pak obsadil v týmovém bodování druhé čtvrtiny čtvrté místo.

Hüblova produktivita.
Centr k pohledání ve druhé sezoně na jihu Čech opravdu zdomácněl. Nejproduktivnější hráč MOUNTFIELDU loňské sezony pokračoval ve svých manévrech i v letošním ročníku. Slinu chytl zejména mezi 22. a 26. kolem. V těchto pěti zápasech si na svou pažbu mohl udělat celkem jedenáct čárek. Pět jich bylo za přesné trefy do černého a šest za asistence u branek svých spoluhráčů.

Gřegořkova forma.
K parádním výkonům se rozehrál i obránce Petr Gřegořek. Ke spolehlivé práci dozadu přidal i obdivuhodnou produktivitu. Bodovat totiž dokázal v šesti po sobě jdoucích zápasech. Proti Plzni, Liberci, Karlovým Varům a Slavii se pokaždé prezentoval jednou asistencí. Poté od finálních přihrávek ustoupil a proti Vsetínu a Litvínovu se dokázal prosadit i střelecky. Trefy to ale nebyly zrovna ledajaké. V obou případech se jednalo o vítězné branky.

Veselého potence.
Ostřílený útočník začal v říjnu dokazovat, proč jej českobudějovický klub před rokem neváhal angažovat do svých řad. Ondřej Veselý skóroval třikrát v řadě. Nit suchou nenechal na brankářích Třince, Plzně a Liberce. Tato vizitka byla však vyšperkována ještě jednou perličkou. Veselý pokaždé otevřel skóre utkání.

Rošády v brankovišti.
O poznání více příležitostí dostával náhradník za Romana Turka (vlevo) Jan Chábera. Premiéru od začátku utkání si odbyl na ledě Karlových Varů. Utkání, které skončilo vítězstvím Jihočechů 3:1, vešlo do paměti i ostřejšími zákroky. S trestem pět minut a do konce utkání totiž předčasně do kabin putovali domácí Dvořák a hostující Kotrla. V obou případech se však jednalo spíše o nešťastné zákroky, než úmyslné fauly. Do českobudějovické svatyně se pak sice vrátil Roman Turek, ale prohru 3:7 na ledě pražské Slavie si protrpěl jen do poloviny třetí třetiny. Po její zbytek a i pro další tři utkání zaujal místo v brankovišti jeho mladší kolega. A s Janem Cháberou v brance bral HC MOUNTFIELD plný počet devíti bodů.

Přestřelka na Kladně.
Josef Jandač se pak ještě Cháberu rozhodl postavit na Kladně. Pro mladého gólmana utkání nebylo žádným balzámem na duši, ale diváky na kladenském stadionu rozhodně ze sedadel zvedalo. HC MOUNTFIELD v něm Středočechy přetlačil 7:6 v prodloužení po neskutečných zvratech v průběhu utkání. Jihočeši nejdříve vedli 2:0, pak prohrávali 2:3, aby ještě do konce první třetiny Hřebejkem stačili vyrovnat. Hosté ve druhé části vedli 5:4, ale i ta nakonec skončila nerozhodně. Vedení se po další obrátce ujali Kladenští, jenže v poslední minutě dorovnal na 6:6 Viktor Hübl. Hokejové galapředstavení nakonec dvanáct sekund před vypršením pětiminutového prodloužení dokonal vítěznou trefou Marek Posmyk.

…a trocha statistických postřehů.
Ve druhé čtvrtině měli českobudějovičtí střelci lepší mušku. I přes menší počet střel na branku soupeře totiž dokázali nasázet více branek. Výhod v početní převaze si Jihočeši také užili méně, v oslabení naopak hráli na chlup stejně. Čísla v těchto disciplínách se ustálila na téměř shodných hodnotách. Nejúdernější období zaznamenaly přesilovkové armády mezi 19. a 26. kolem. Vyvolené formace Jihočechů se v těchto osmi duelech prosadili vždy alespoň jednou. Nejvíce nabito měli střelci na Spartě, kde početní výhodu využili třikrát, jenže v témže utkání rovněž také čtyřikrát v oslabení inkasovali. Duel hraný v Holešovicích měl podobný scénář jako zmiňovaný na Kladně. Tentokrát ale s opačným koncem pro HC MOUNTFIELD. Po vzájemné přestřelce vyhrála Sparta 6:4. Výrazně dominantně pak Jihočeši působili zejména ve druhých třetinách hry. Prostřední části utkání vyhrál tým z jihočeské metropole ze třinácti pokusů celkem osmkrát. V celkovém pohledu pak byl pro českobudějovické hokejisty velice příznivý konec října a polovina listopadu. Z pěti případů mohli letět červené či bílé ruce pokaždé nahoru. HC MOUNTFIELD totiž vyhrál pět utkání v řadě.

Odehraná utkání

(po kliknutí na příslušné utkání zobrazíte jeho detaily)

14. kolo, 13.10.: HC Mountfield - Třinec 3:1
Na chlup stejný start do druhé čtvrtiny v porovnání s tím do celé sezony. Jihočeši tentokrát v domácím prostředí skolili Třinec 3:1. Utkaní nechyběly ani četné tvrdší zákroky na pomezí pravidel. „Hokej se zase vrací tam, kde byl a jsem zvědav, jak se některé situace budou posuzovat na mezinárodní úrovni,“ narazil zmínkou na rozhodcovský metr kouč Josef Jandač. Nestandardní situace na ledě také celý zápas velmi citelně ovlivnily. Velký šrám na třinecké duši udělalo neproměněné trestné střílení Kudrny ze 23. minuty. Hned na to vsítil vedoucí branku Veselý. Ve 44. minutě se Ocelářům jejich nedisciplinovanost zle nevyplatila. V témže čase byli vyloučeni Tesařík s Haškem. Jenže první z nich setrval za katrem pouhých dvanáct vteřin. Přesilovkovou bombou nasměroval MOUNTFIELD k vítězství Marek Posmyk.

15. kolo 15.10.: Plzeň - HC Mountfield 5:3
Jiří Kučera a Jakub Šindel. To byly ústřední postavy duelu na západu Čech. Kučera po příchodu ke „Keramikům“ vedl mužstvo ve čtvrtém utkání a potřetí dokázal vyhrát. Útočník Šindel pak Jihočechy doslova odrovnal hattrickem. Klíčovým okamžikem se zdál být hned úvod duelu. Za stavu 1:1 se totiž MOUNTFIELDU nepodařilo zužitkovat téměř celé dvě minuty trvající dvojnásobnou převahu. „Utkání jsme si zkomplikovali v první třetině, kdy jsme špatně sehráli dvě přesilovky pět na tři,“ smutně přitakal asistent trenéra Milan Kupka. Po třígolové smršti Plzně ve druhé třetině už hosté těžko dotahovali skóre.

16. kolo 20.10.: HC Mountfield - Liberec 5:4
Utkání jak má být. Diváci ve slušně zaplněně Budvar Aréně byli napjati až do samotného konce. Rozuzlení nabídla až opravdová lahůdka, kdy si Českobudějovičtí schovali vítěznou branku do předposlední minuty. Při početní výhodě sklepl Tomanovu střelu za Hniličkova záda Michal Hudec. Jihočeši si vždy vytvořili dvoubrankový náskok, ale pokaždé o něj přišli. Přímo infarktové pak pro tým bylo rozmezí 51. a 52. minuty. V tomto úseku hry Liberečtí vstřelili dvě branky a skóre ze 4:2 vyrovnaly na 4:4. „Najednou jsme byli jak opaření, ale v závěru se k nám přiklonilo štěstí,“ oddechl si Josef Jandač.

17. kolo 22.10.: K.Vary - HC Mountfield 1:3
Představení na západě Čech bylo zároveň i premiérovým startem brankáře Jana Chábery od začátku utkání. Ač zápas nebyl ani z jedné strany vedeno nijak zákeřně, byli dva hráči vyloučeni za nešetrné fauly do konce utkání. Na domácí straně Dvořák a na hostující Kotrla. Jihočechům se podařilo vytvořit si náskok, který již do konce utkání nepustili. „Tím, že se nám podařilo jít do vedení o dva góly, se domácí dostali pod psychický tlak,“ mínil Milan Kupka. Na trefy Tomana s Hüblem sice odpověděl Košťál, ale na více se Energetici nezmohli. Vykřesat naději mohl v 52. minutě Skuhravý, ale po odpykaní desetiminutového trestu se v samostatném nájezdu neprosadil. O tři minuty později výhru pojistil Šimánek. Získané tři body navíc MOUNTFIELD vynesly na první místo v tabulce.

18. kolo 23.10.: Slavia Praha - HC Mountfield 7:3
Pořádná nakládačka a opětovný přesun na stříbrnou příčku tabulky. Návštěvníci Sazka Arény museli odcházet spokojeni. Viděli rovnou desítku gólu, z nichž k nelibosti hostů sedm skončilo v jejich síti. „Ve třetí třetině jsme totálně propadli v obraně, která nám hrubě vyhořela,“ postěžoval si Josef Jandač. Měl nač. Třetí třetina startovala za stavu 3:3 a končila za stavu 7:3. Pekelný rozdíl. Lodivod MOUNTFIELDU nebyl spokojen s hrou svých obránců. Výkon v zadních řadách se dokonce nezdráhal označit jako „průchoďák“. Podle statistik Jihočeši Slavii přestříleli, ale z Prahy si neodvezli ani bod.

19. kolo 27.10.: HC Mountfield - Vsetín 4:3
Po chmurném utkání na Slavii přišla šance k napravení pošramoceného sebevědomí. Vítězství nad posledním Vsetínem mělo být snadnou záležitostí. Na výhru se MOUNTFIELD ale řádně nadřel. „Začátek utkání byl mírně rozháraný, ale neřekl bych, že jsme soupeře podcenili,“ odmítal Milan Kupka sebevědomé myšlenky. Jihočeši si postupně vypracovali vedení 4:1, ale koncovka utkání byla ještě hodně zapletená. Vsetínu se podařilo snížit na rozdíl jediné branky a domácí se museli strachovat o vítězství. Při power-play hrál Vsetín dokonce jen proti čtyřem protivníkům, vyloučen byl obránce Toman. Domácí se ale všem atakům dokázali ubránit. Ty odrážel především Jan Chábera, který v českobudějovické kleci nastoupil podruhé od začátku.

20. kolo 29.10.: Litvínov - HC Mountfield 2:3
S Chemiky to byla válka o získaní žezla extraligové soutěže. Druhý Litvínov hostil lídra z Českých Budějovic. Opět se také odehrála jedna z epizod, jak získat dvougólový náskok, a následně o něj přijít. O dva kroky napřed byli Jihočeši. V polovině zápasu však bylo vyrovnáno. Litvínovu úsměv vydržel deset minut. V přesilovce strhl vedení opět na stranu hostí Petr Gřegořek. „Náš tým hrál obětavě a byl prostě o tu jednu branku lepší,“ uvedl Josef Jandač. Ten se také velmi rozplýval nad výkonem Jana Chábery. Náhradník Romana Turka dokázal zamezit rovné čtyřicítce litvínovských střel.

21. kolo 3.11.: HC Mountfield - Znojmo 3:1
3:1. Velice oblíbený výsledek Jihočechů v sezoně. Takovým poměrem vyhráli Jandačovi hoši již páté klání. Titulky a hlavní stránky sportovních rubrik si pronajal Jindřich Kotrla. Exlitvínovský útočník se stal nejobletovanějším hráčem večera. Jak by také ne. Dva ze tří gólů Jihočechů vstřelil sám a na třetí přihrál Posmykovi. „Na soupeři nebylo vůbec vidět, že prochází nějakou krizí,“ konstatoval Josef Jandač fakt, že Orli prohráli popáté v řadě. V jejich podání to však na vybřednutí z krize nevypadalo ani v utkání proti MOUNTFIELDU. Znojemský dres sice ještě oblékl později pardubický Peter Pucher, ale ani ten vstřelenou brankou mátožné Orli nepozvedl.

22. kolo 15.11.: Vítkovice - HC Mountfield 2:3p
Opět jedno utkání s ukázkovým přeléváním skóre. Nejdříve vedly Vítkovice, aby Jihočeši vyrovnali, a následně se i dostali do vedení. Dorovnat počet branek se pak podařilo Burgerovi a po dvou gólech na obou stranách skončilo i normální hrací doba. „Ve druhé třetině části jsme přidali na pohybu, rychle otočili zápas a od té doby to bylo vyrovnané utkání,“ vyvíjel se duel z pohledu Josefa Jandače. Dělbu bodů mohl v prodloužení určit domácí kapitán Burger, jenže v samostatném nájezdu na Turka nevyzrál. Hned z protiútoku pak radost do českobudějovických řad vlil Viktor Hübl. Branku HC MOUNTFIELD po třech zápasech opět hájil Roman Turek. Utkání se předhrávalo.

23. kolo 17.11.: HC Mountfield - Pardubice 5:2
Jihočeši proti Pardubicím potvrdili nadvládu hokejové extralize. Budvar Aréna byla poprvé v sezoně vyprodána. Zaplněné hlediště vidělo pátou výhru MOUNTFIELDU v řadě. Spokojení diváci mohli navíc ocenit i kvalitní hokej, na němž se podílely oba celky. „Po vyrovnané první třetině jsme byli ve zbývajícím čase lepší a zaslouženě jsme vyhráli,“ hodnotil střetnutí Milan Kupka. Utkání s vyrovnaným průběhem se zlomilo ve 47. minutě, kdy přesně zacílil Michal Hudec. Do té doby byl stav otevřený 3:2. Následovala ještě pojistka v podobě páté branky, jenž vstřelil Tomáš Vak.

24. kolo 19.11.: Sparta Praha - HC Mountfield 6:4
Smrtící přestřelka. Tak by se co nejvíce stroze dal charakterizovat výlet na led pražské Sparty. MOUNTFIELD v utkání dvakrát vedl. Nejprve zásluhou Hübla 1:0 a pak i po dvou třetinách 4:3. Přesto Českobudějovičtí nadějný výsledek ztratili. V poslední části jim nohy podlomila hlavně vlastní nedisciplinovanost. „Všechny naše oslabení ve třetí třetině byly potrestané, a to rozhodlo,“ hořekoval trenér Josef Jandač. Na své si přišli především diváci. Vedle výborného hokeje totiž viděli i deset branek. Tři z nich vstřelila Sparta v poslední dvacetiminutovce, čímž odstřihla bodové laso Jihočechů. Pražský neúspěch tak utnul neporazitelnost Jihočechů, která trvala pět kol.

25. kolo 21.11.: HC Mountfield - Hamé Zlín 3:4p
Ač v prodloužení, tak přesto byl Zlín teprve druhým týmem, který si z jihočeské metropole odvezl primát vítězů. Předtím se to podařilo pouze Vítkovicím. Utkání bylo po jeho celý průběh velmi vyrovnané. „V prodloužení jsme se chtěli poprat o druhý bod, ale je to o štěstíčku, které měl tentokrát soupeř,“ litoval nepřízně paní Štěstěny Milan Kupka. Vše se už pomalu schylovalo k nájezdům. O tom, že bonusový bodík získali Medvědi, rozhodl ale devatenáct sekund před koncem zlínský Pavel Kašpařík. I přes druhou prohru za sebou ale MOUNTFIELD zůstal na čele tabulky.

26.kolo 24.11.: Kladno - HC Mountfield 6:7p
Loučení s polovinou soutěže obstaral velkolepý zápas. Síla Kladna tkvěla především v přesilových hrách. Jihočeši se na ně pilně připravovali, ale uhlídat Pateru a spol. přesto nedokázali. V oslabení totiž čtyřikrát inkasovali. „Obdržet šest branek je opravdu hodně a máme s defenzívou problémy,“ uvedl na tiskové konferenci Josef Jandač. Jeho náladu nepřebilo ani sedm střeleckých zásahů jeho svěřenců. MOUNTFIELD se stal králem závěrečných okamžiků. V poslední minutě základní hrací doby na 6:6 vyrovnal Hübl. A jak jinak, než v poslední minutě prodloužení zasadil do kladenské sítě vítězný gól Marek Posmyk.

Zápasová bilance

            Z   V   VP  PP   P    Skóre     B
Celkem:    13   7    2   1   3    49:44    26
  Doma:     6   5    0   1   0    23:15    16
 Venku:     7   2    2   0   3    26:29    10
Vysvětlivky: Z - počet odehraných utkání, V - počet výher v zákl. hrací době, VP - počet výher v prodloužení, PP - počet proher v prodloužení, P - počet proher v zákl. hrací době, Skóre - poměr vstřelených/obdržených branek, B - body
pozn: to samé níže u tabulek

Kanadské bodování hráčů

                        U   G   A   B   +/-   TM  
Hübl Viktor (Ú)         13   7   9   16  +3    14
Gřegořek Petr (O)       13   4   5   9   +4    34
Hudec Michal (Ú)        13   4   5   9   +1     2
Kotrla Jindřich (Ú)     13   4   4   8   -1    51
Brabenec Kamil (Ú)      13   6   1   7   +1    16
Šimánek Jiří (Ú)        13   6   1   7   -1     4
Veselý Ondřej (Ú)       10   4   2   6   -5     6
Vak Tomáš (Ú)           13   2   4   6   +6    26
Toman Milan (O)         11   1   3   4   +4    14
Hřebejk Štěpán (Ú)      12   2   1   3   +2     6
Květoň Lukáš (Ú)        12   1   2   3    0     4
Mertl Tomáš (Ú)          7   1   2   3   +2     0
Nedorost Václav (Ú)     13   0   3   3   -5    12
Posmyk Marek (O)        12   3   0   3   +1    49
Vydarený René (O)       10   1   2   2   +5     8
Sailer Petr (Ú)         12   1   1   2   -2     2
Gulaš Milan (Ú)         12   1   0   1   +4     0
Kutlák Zdeněk (O)       13   1   0   1    0     8
Vágner Martin (O)        8   0   0   0   -1     4
Mucha Ján (O)            5   0   0   0   -1     2
Macháček Petr (O)       13   0   0   0    0    10
Jindra Josef (O)         1   0   0   0    0     2
Výborný Martin (O)       2   0   0   0   -2     0
Parýzek Martin (O)       2   0   0   0    0     0

Vysvětlivky: U - počet odehraných utkání, G - počet vstřelených branek, A - počet gólových asistencí, B - součet branek a asistencí, +/- účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech, TM - počet trestných minut
 
                 Min  Gob   Zas.   Pr.   SO     %  
Turek Roman (B)  449   29    218   3.86   2   88.26
Chábera Jan (B)  343   15    165   2.62   0   91.67
Vysvětlivky: Min - počet odchytaných minut, Gob - počet obdržených branek, Zas. - počet zásahů, Pr. - průměr obdržených branek na zápas, % - procentuelní úspěšnost zákroků

Vítězné góly

2   -       Petr Gřegořek   (VSE, LIT)
            Viktor Hübl     (KVA, VIT)
            Marek Posmyk    (TRI, KLA)
1   -       Michal Hudec    (LIB)
            Jindřich Kotla  (ZNO)
            René Vydarený   (PAR)

Počet střel na branku soupeře

                        Celkem: 478
      Počet vstřelených branek:  49
Procentuelní úspěšnost střelby:  10%
 Průměrný počet střel za zápas:  37
 Největší počet střel za zápas:  42 - Plzeň
 Nejmenší počet střel za zápas:  32 - Vsetín, Znojmo

Hra v přesilových hrách

 Počet hraných přesilových her:  90
               Počet využitých:  16
   Jejich procentuelní využití:  17%
      Nejvíce hraných v zápase:  10 - Třinec, Plzeň
      Nejméně hraných v zápase:   2 - K. Vary 
    Nejvíce využitých v zápase:   3 - Sparta
    Nejméně využitých v zápase:   0 - Plzeň, Slavia
       Počet obdržených branek:   1 - Liberec  

Hra v oslabení

     Počet odehraných oslabení:  95
       Počet obdržených branek:  17
         Procentuelní ubránění:  82%
      Nejvíce hraných v zápase:  12 - Vsetín
      Nejméně hraných v zápase:   5 - KVA, ZNO, VIT
     Největší počet inkasování:   4 - Sparta, Kladno
     Nejmenší počet inkasování:   0 - TRI, SLA, LIT, 
                                      ZNO, PCE

Vyhrané třetiny

1. třetina - 4 x (TRI, LIT, ZNO, ZLN)
2. třetina - 8 x (LIB, KVA, SLA, VSE, ZNO, VIT, PAR, SPA)
3. třetina - 3 x (TRI, KVA, PAR)

Nejrychlejší branky

02:19  -   Jiří Šimánek   vs.   Zlín
03:13  -   Viktor Hübl    vs.   Sparta
04:13  -   Ondřej Veselý  vs.   Plzeň

Závěrečné branky

64:48  -   Marek Posmyk   vs.   Kladno
59:22  -   Viktor Hübl    vs.   Kladno
58:40  -   Petr Sailer    vs.   Třnec

Největší kanonády

03:10  -    Slavia    -  3 góly: 32:51 Kotrla 
                                 35:44 Šimánek 
                                 36:01 Veselý   

05:08  -   Pardubice  -  3 góly: 25:49 Hudec
                                 27:14 Šimánek
                                 30:57 Vydarený   

Hvězdy druhé čtvrtiny základní části

     Petr Gřegořek    Jindřich Kotrla    Viktor Hübl

Tabulka druhé čtvrtiny

 1. Slavia      13    6   4   0   3   51:38   26
 2. MOUNTFIELD  13    7   2   1   3   49:44   26
 3. Pardubice   13    7   0   2   4   44:30   23
 4. Liberec     13    6   2   1   4   35:26   23
 5. Kladno      13    6   1   1   5   59:53   21 
 6. Litvínov    13    6   1   1   5   45:39   21
 7. K. Vary     13    5   3   0   5   34:31   21
 8. Sparta      13    5   1   2   5   43:40   19
 9. Plzeň       13    6   0   1   6   35:41   19
10. Zlín        13    5   1   1   6   35:38   18
11. Vítkovice   13    4   1   2   6   28:34   16
12. Třinec      13    4   0   3   6   33:38   15
13. Vsetín      13    3   1   2   7   22:40   13
14. Znojmo      13    3   1   1   8   21:42   12

Tabulka domácích utkání

 1. Pardubice    7    5   0   1   1   29:12   16
 2. Kladno       7    5   0   1   1   35:23   16
 3. MOUNTFIELD   6    5   0   1   0   23:15   16
 4. Sparta       5    5   0   0   0   26:11   15
 5. Litvínov     7    5   0   0   2   30:20   15
 6. Liberec      5    4   1   0   0   14: 5   14
 7. Slavia       7    3   2   0   2   30:25   13
 8. K. Vary      7    3   2   0   2   18:14   13
 9. Znojmo       7    3   1   1   2   17:14   12
10. Třinec       6    3   0   2   1   21:13   11
11. Vsetín       7    2   1   2   2   13:15   10
12. Plzeň        7    3   0   1   3   21:24   10
13. Zlín         7    3   0   0   4   17:17    9
14. Vítkovice    6    1   1   1   3   13:19    6

Tabulka venkovních utkání

 1. Slavia       6    3   2   0   1   21:13   13
 2. Vítkovice    7    3   0   1   3   15:15   10
 3. MOUNTFIELD   7    2   2   0   3   26:29   10
 4. Liberec      8    2   1   1   4   21:21    9
 5. Plzeň        6    3   0   0   3   14:17    9
 6. Zlín         6    2   1   1   2   18:21    9
 7. K. Vary      6    2   1   0   3   16:17    8
 8. Pardubice    6    2   0   1   3   15:18    7
 9. Litvínov     6    1   1   1   3   15:19    6
10. Kladno       6    1   1   0   4   24:30    5
11. Sparta       8    0   1   2   5   17:29    4
12. Třinec       7    1   0   1   5   12:25    4
13. Vsetín       6    1   0   0   5    9:25    3
14. Znojmo       6    0   0   0   6    4:28    0

Tabulka celková po polovině základní části

 1. MOUNTFIELD  26   13   4   2   7   86:72   49
 2. Liberec     26   13   3   2   8   70:57   47
 3. Pardubice   26   13   0   3  10   87:68   42
 4. Sparta      26   12   1   3  10   91:79   41
 5. Litvínov    26   11   3   2  10   84:75   41
 6. K. Vary     26    9   6   2   9   62:60   41
 7. Zlín        26   11   3   2  10   76:77   41
 8. Slavia      26    9   4   3  10   86:88   38
 9. Třinec      26   10   1   5  10   83:85   37
10. Znojmo      26   10   3   1  12   56:65   37
11. Kladno      26   10   2   2  12   95:93   36
12. Vítkovice   26   10   1   3  12   54:65   35
13. Plzeň       26   11   0   1  14   64:82   34
14. Vsetín      26    7   2   2  15   55:83   27

Tabulková křivka HC MOUNTFIELD

14. kolo  -  2. místo
15. kolo  -  3. 
16. kolo  -  2. 
17. kolo  -  1.
18. kolo  -  2.
19. kolo  -  1.
20. kolo  -  1.
21. kolo  -  1.
22. kolo  -  1.
23. kolo  -  1.
24. kolo  -  1.
25. kolo  -  1.
26. kolo  -  1.

Návštěvnost HC MOUNTFIELD

Celkem:  62 546  průměr - 4 811 diváků
             nejvíce - 6 421 - s Pardub., 23. kolo
             nejméně - 2 780 - v KVA, KLA, 17. a 26. kolo

  Doma:  32 254  průměr - 5 376 diváků
             nejvíce - 6 421 - s Pardub., 23. kolo
             nejméně - 4 623 - se Zlínem, 26. kolo

 Venku:  30 292  průměr - 4 327 diváků
             nejvíce - 6 358 - v Litvínově., 20. kolo
             nejméně - 2 780 - v KVA, KLA, 17. a 26. kolo
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....