Banes Motor České Budějovice
16.04.2007, Radek Papáček

Šance ani moc nebyla, říká o reprezentaci Kamil Brabenec

Č. B u d ě j o v i c e - Zatímco ostatní hráči HC MOUNTFIELD již dávno podstupovali ozdravovací kúru po náročné sezoně, on bojoval o místo v konečné nominaci na mistrovství světa. Mohl prožít báječný konec letošní sezony, ale nakonec se mu sen o účasti na šampionátu, stejně jako i dalším českobudějovickým hráčům, rozplynul. „Zklamání bylo malinko cítit,“ dodává otevřeně ke svému vyřazení z kádru Aloise Hadamczika. Nyní si již zkušený útočník ale také dopřává chvilky toužebného klidu na jihu Čech.
Jaké ve vás s odstupem času převládají pocity ze soustředění národního mužstva?
Tak nyní už převládají hlavně ty kladné, a jsem rád, že si konečně také odpočinu. Samozřejmě jsem se snažil o místo bojovat, ale když je člověk realista, tak ví, že to není zase tak jednoduché. Navíc těch omluvenek nebylo zase tolik, takže ani šance moc asi nebyla.

Ale v ten první moment, kdy vám trenér tu smutnou zprávu oznámil, tak to uvnitř asi určitě tak trochu hlodalo, že?
V ten první moment samozřejmě bylo malinké zklamání cítit. Když se ale člověk nad tím zamyslí, tak svět se kvůli tomu nezboří. Život jde dál.

Kouč Hadamczik vyřadil z týmu najednou s vámi i další českobudějovické hráče. Jmenovitě Gřegořka, Hübla, Kotrlu a Hřebejka. Měl podle vás někdo z této čtveřice reálnou šanci na konečnou nominaci do Ruska?
Myslím si, že šanci měli všichni. Ale šance a šance. Nevím, trenér také samozřejmě má svou představu a také hráče, které si celou sezonu sleduje a tipuje. Navíc si nemyslím, že z těch hráčů, kteří tam byli se mnou, tak že by jich tam v konečné fázi zůstalo hodně.

A jaká byla vůbec atmosféra v týmu?
Atmosféra byla perfektní. Co já sem byl vždy na srazech, tak v „nároďáku“ je to pokaždé fajn. Kluci jsou tam výborní, vytvořila se dobrá parta, a byla sranda. Takže z tohoto hlediska to bylo opravdu výborné.

Výsledky odehraných zápasů také zase nebyli tak nejhorší, pokud se nepletu...
Určitě. Akorát první zápas se Švýcary nám moc nevyšel a prohráli jsme s nimi. Pak už to ale bylo dobré. Nakonec jsme ze čtyř zápasů tři vyhráli, takže i herně to rovněž nebylo špatné.


Tímto parádním blafákem překonal Kamil Brabenec libereckého brankáře Milana Hniličku. Jihočeši porazili v 16. kole O2 extraligy Bílé Tygry 5:4.

Na reprezentačním srazu jste si tedy ještě vcelku příjemně zpestřil konec sezony...
Přesně tak. Člověk alespoň přišel na jiné myšlenky. Vyřazení z play-off jsem měl deset dní v sobě, než mě to pustilo. Bylo to určitě dobré odreagování.

Reprezentační pozvánka vám tedy hlavně pomohla v tom, abyste překousl zklamání porážky v semifinále s Pardubicemi, souhlasíte?
Je to tak. Protože kdybych byl v Budějovicích, tak bych třeba seděl se známými a každý by se o tom chtěl bavit. Pořád by se mi to připomínalo, což není vždy příjemné. Na srazu jsem tak měl alespoň jiné starosti. V reprezentaci jsme vlastně byli všichni, co z play-off už vypadali, a tak každý věděl jak se cítíme a nijak jsme to neprobírali.

Nyní už si dopřáváte zasloužené dovolené. Jak moc přišla vhod?
Na volno jsem se fakt už opravdu hodně těšil. Tři roky po sobě jsem měl sezonu hodně dlouhou, takže odpočinek přijde určitě vhod. Na jednu stranu sice zklamání, že na mistrovství nepojedu, ale na druhou také obrovská úleva, že si tělo trochu odpočine a dám se do pořádku.

A jaký máte plán? Prozradíte program své dovolené?
Dovolenou plánuji až na léto, na velké prázdniny. Malá totiž chodí do školy a malej do školky. Ti teď tedy mají svých starostí dost. Manželka určitě také něco bude mít, a já se bude válet.

HC MOUNTFIELD se na novou sezonu začne připravovat od 2. května. Vy ale od trenéra Jandače určitě dostanete prodloužené volno, vzhledem k účasti na přípravě národního mužstva před mistrovstvím světa, že?
Určitě si budeme chtít volno o ty dva týdny, co jsme trénovali déle, protáhnout. S Pepou jsem ale ještě nemluvil, čekám, že mi zavolá, nebo se spojíme a domluvíme se pak nějak.

Kdy si myslíte, že na vás přijde svrbění rukou?
(smích) Já si myslím, že už za dva týdny zase budu chtít opět vypadnout z baráku.

Poté vás ale ještě čeká všeobecně mezi hokejisty nenáviděná letní příprava…
No, tak mě příprava nedělá žádné problémy. To k tomu prostě patří. Zase než sedět doma, tak je lepší něco dělat. Také se opět těším na kluky, že se uvidíme a bude zase sranda. Led bude ještě lepší, ale všechno se nechá překousnout.

Díky moc za rozhovor a nyní přeji příjemně strávené zasloužené volno.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....