Banes Motor České Budějovice
07.11.2006, Radek Papáček

Když přijde šance, tak ji musím využít, říká Ondřej Ježek

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Tak trochu v pozadí za výsledky prvního mužstva zůstávají výkony jejich mladších kolegů. A při tom za nimi zdaleka nezaostávají. Soubor trenéra Milana Černého se po odehraném dvacátém kole juniorské extraligy taktéž vyhřívá až na samém výsluní tabulky! S kapitánem jihočeského celku Ondřejem Ježkem jsme si popovídali nejen o dosavadním průběhu sezony. Talentovaný útočník se však po vleklých zraněních teprve do té správné formy dostává.
Máte již za sebou dvacet kol, což je téměř polovina základní části. Jak jste zatím spokojeni s dosavadními výkony?
Myslím si, že naše výsledky odpovídají tomu, jak jsme na sezonu připraveni. Podle mě hrajeme dobře a hodně nás také drží Kovy (pozn. autora Jakub Kovář), který za zápas pochytá třicet, čtyřicet zákroků a je pro nás velkou oporou. Já jsem v posledních zápasech sice nehrál, ale klukům se dařilo vyhrávat, takže zatím určitě můžeme být spokojeni.

Kvůli zranění jste doposud naskočil pouze k devíti zápasům. Můžete přiblížit vaše zdravotní patálie?
Ze začátku jsem měl nějaké virové problémy, byl to zánět nosohltanu a k tomu nějaká chřipka. Bohužel jsem to nedoléčil a návrat na led uspěchal, takže během čtrnácti dnů se mi to vrátilo. Pak jsem si při tréninku nějak poškodil tříslo. Zkoušel jsem hrát dva zápasy pod prášky, což mě ale stejně bolelo. Poté jsem v Plzni vjel do rýhy, v třísle mě píchlo a vlastně jsem skoro nemohl ani chodit, jaká to byla bolest. Proto jsem byl u pana Stárka a ten říkal, že si musím tři týdny odpočinout. Chodil jsem na lasery a poprvé to zkusil až v Liberci. Musím to zaklepat, zatím to drží.

Takže teď jste stoprocentně zdravý?
Ano, dá se to tak říct.

Myslíte třeba na zranění při hře, omezuje vás to například nějak v nasazení?
Ne. Na zranění vůbec nemyslím. Jak jsem dlouho stál, tak mám spíš problém dostat se do tempa. Nesměl jsem totiž běhat, nesměl jsem jezdit na kole, nesměl jsem dělat aerobní tréninky, takže jsem posiloval jen horní část těla. Ta fyzička tam trochu chyběla, měl jsem v prvních třetinách problémy s dechem. Ale jak v Liberci, tak i proti Plzni se to střídání od střídání zlepšovalo.

Takže současná zápasová pauza vám zřejmě asi prospěje?
Určitě. S panem Černým jsme se o tom i bavili, jestli nastoupit ještě před tou přestávkou nebo až po jejím skončení. Ale po domluvě s panem doktorem Stárkem jsme se rozhodli, že bych to zkusil v Liberci a podle situace bychom viděli co dál. Tříslo vydrželo, takže všechno je v pořádku.

Přesto jste zatím zaznamenal jen dva kanadské body, není to i na těch devět zápasů málo?
Máte pravdu. Mrzí mě, že takhle klukům nepomáhám. Ale když to tam nepadá, tak se ty kanadské body snažím alespoň nahrazovat bojovností a při oslabení co nejlépe vypomáhat v obraně.

Vraťme se ještě k výsledkům mužstva. Za dobu vaší absence způsobené zraněním dokázali Vaši spoluhráči vytvořit sérii jedenácti utkání bez porážky. Teď jste se vrátil a najednou z toho byly dva prohrané zápasy…
(úsměv) Právě jsme se o tom v kabině bavili, že vlastně kluci udělali tu řadu zápasů a když jsem se vrátil, tak jsme dvakrát prohráli. Nechci si z toho ale dělat srandu, mrzí mě, že co jsem se vrátil, tak se nám nepodařilo zvítězit. V Liberci jsme pokazili první třetinu, to jsme fakt hráli špatně. Proti Plzni se nám pak opět nepovedla první třetina. A když jsme se zvedli a vyrovnali na 2:2, tak následovala chyba, která by se neměla stávat, kdy tam naskočil hráč z trestné lavice, ujel a dal gól.

Nemohl po té šňůře neporazitelnosti přijít třeba pocit uspokojení?
To si nemyslím.

Nyní navíc dva klíčoví hráči Matušík s Klímou odešli hrát seniorskou 1. ligu do Havlíčkova Brodu. Spolu s Josefem Slavíkem jste tak najednou z těch zkušenějších zbyli v týmu sami dva. O to víc asi teď na vás leží ještě větší zodpovědnost, že?
Je to tak, jsme tady vlastně nejstarší. S tím, že se to rozloží na nás čtyři jsme ale již počítali před sezonou. Teď navíc tedy po tom odchodu Jakuba Matušíka a Michala Klímy jsme tu se Slávou (pozn. autora Josef Slavík) zbyli opravdu sami dva a je nás, abychom zejména těm mladším klukům pomohli.

Nemáte chuť následovat svoje spoluhráče a vyzkoušet si také seniorskou soutěž?
Samozřejmě mám. S panem Látalem a panem trenérem Černým jsme to řešili. Byly dokonce i nějaké možnosti, ale zabrzdilo mě právě to zranění. Takže jsme se s panem Černým domluvili, že tady odehraji nějaké zápasy za juniorku a podle momentální formy a zdraví bych případně zkusil štěstí někde v první lize.

S výhledem do budoucna, cítíte šanci prosadit se do prvního mužstva zde v Českých Budějovicích?
Určitě bych se o to rád popral, ale teď kluci jsou na prvním místě, vyhrávají, nikdo není zraněný. Budu se snažit makat naplno, čekat na šanci a když přijde, tak ji využít.

Díky za rozhovor, hodně štestí a hlavně pevné zdraví!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....