Banes Motor České Budějovice
14.12.2005, Antonín Vansa

Do Moskvy se hrozně těším, říká k nominaci na Rosno Cup Hübl

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Ani branka hned při premiérovém startu nepopostrčila na moskevský Rosno Cup útočníka Jiřího Šimánka. Přednost od trenéra Aloise Hadamczika dostala zkušenost v podobě sedmnáctinásobného reprezentanta Viktora Hübla, který tak v nominaci nahradí zraněného útočníka Petra Sýkoru. „Je to čest. To se neodmítá," konstatoval nejproduktivnější hráč HC České Budějovice v letošní sezoně.
Bylo pro vás osobně hodně těžké dostat se do tempa zápasu?
Tak hrozné to nebylo. Chodil jsem docela na oslabení a tím pádem jsem se do toho dostal rychleji.

Přesto, oproti extraligovému zápasu určitě rozdíl znát byl. Vše se řešilo v hodně velké rychlosti, daleko více se i bruslilo, ne?
Tak to určitě. Na reprezentační úrovni je vše rychlejší. A navíc s Finy, kteří jsou na tom bruslařsky velice dobře. Mělo to spád.

Utkání jste vyhráli 4:1, ale nedá se říct, že by pro vás byli ve středu Finové velkým soupeřem. Působili hodně unaveně, vy jste naopak měli podstatně více šancí...
Byli jsme lepší. Dobře jsme hráli z obrany, měli jsme podstatně lepší pohyb, dali jsme i první gól, což nám hodně pomohlo.

Přesto konkrétně vy jste se do mnoha šancí nedostal. Prakticky jedinou příležitost jste měl se zazněním závěrečné sirény. Čím to?
Naše lajna plnila hlavně obranné úkoly. Měli jsme za cíl gól nedostat. Takže jsme logicky těch šancí moc neměli.

Jste spokojený s tím, jak často jste se dostával do hry?
Určitě.

Pomohlo vám, že jste mohl nastupovat v útoku s Jiřím Šimánkem, na kterého jste z působení v Českých Budějovicích zvyklý?
V žádném případě bych si nechtěl vybírat spoluhráče, ale pro mě bylo jasně lepší, že jsme hráli spolu.

Trenér národního týmu Alois Hadamczik oznámil, že za zraněného Petra Sýkoru pojede právě jeden z vás dvou. Neměl jste pocit, že by vám Šimánek dělal při hře schválnosti?
(s úsměvem) To ne.

Nicméně, jeho rozhodnutí už asi znáte, že?
Říkal nám to.

A kdo tedy z vás dvou odjede na moskevský Rosno Cup?
Já.

Těšíte se hodně?
Určitě ano! Reprezentace se neodmítá, je to čest a já moc rád pojedu.

Nenarušilo vám to nějaký plán? Neměl už jste na víkendové volno něco připraveného?
Chtěli jsme se s přítelkyní jet podívat domů do Chomutova, ale tohle se odmítnout nedalo. Asi návštěvu Chomutova ještě odložím.

Na druhou stranu, nebude toho na vás moc? V pondělí jste s Českými Budějovicemi nastoupil na Slavii, teď odehrajete celkem čtyři reprezentační zápasy a v úterý vás opět čeká extraligový souboj s Vítkovicemi...
Je toho asi dost, ale i při reprezentační přestávce se trénuje. Takže jestli hrát, nebo trénovat, vyjde to celkem nastejno.

Na dnešní zápas přišlo pouze něco málo přes čtyři tisíce diváků. Nejste tím vy osobně zklamán?
Čekal jsem, že by mohlo přijít trošku více lidí, ale i tak byla atmosféra dobrá.

Díky moc za rozhovor a hodně štěstí na Rosno Cupu!

REPREZENTAČNÍ MOMENTY VIKTORA HÜBLA

Čas 28.36 - 29:12
Třikrát během krátkého časového úseku prohrává vhazování v obranném pásmu. Proto raději po šestatřiceti vteřinách stahuje reprezentační kouč Hadamczik celou jeho formaci z ledové plochy.

Čas 47.59
Poprvé má možnost pokusit se o střelu. Napřáhne ve středním pásmu, ale v poslední chvíli vloží do jeho pokusu hůl finský zadák Pekka Saravo a kotouč tak končí jen na ochranné síti za finskou brankou.

Čas 60.00
Asi nejvýraznější moment. Kdo ví, jak by celá situace dopadla, kdyby bylo na časomíře o dvě vteřiny navíc. Šimánek v nájezdu dvou na jednoho šikovně přistrčil Hüblovi. Avšak současně s jeho nápřahem se ozval závěrečný klakson. Proto si českobudějovický útočník střelu rozmyslel a neriskoval zbytečnou strkanici, která obvykle po střele po závěrečném hvizdu následuje.

PODROBNÉ INDIVIDUÁLNÍ STATISTIKY VIKTORA HÜBLA

G   A   B   +/-   TM   S    BV / BP    B%     ToI
0   0   0   1/1    0   0     4 /  5   44,4   10:55

Vysvětlivky: Za sebou jsou seřazeny góly, nahrávky, body celkem, +/- hodnocení, trestné minuty, střely na branku, vyhraná a prohraná vhazování, úspěšnost na vhazování a čas strávený na ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....