Banes Motor České Budějovice
25.08.2005, Antonín Vansa

Z Českých Budějovic do zámoří letos už žádný hráč neodejde!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Pod Černou věží vládne narozdíl třeba od Pardubic spokojenost. Do půlnoci 24. srpna měly celky zámořské NHL možnost uzavřít kontrakty s hokejisty, kteří mají profesionální kontrakty v evropských ligách. Pro vedení českobudějovického klubu je potěšitelné, že ani jeden z hráčů, o nichž se v souvislosti s NHL hovořilo, za oceán v letošní sezoně neodejde. „Zaplaťpánbůh za to. Tím, že žádný z těch kluků neodejde, je v Českých Budějovicích vidina velice solidního kádru,“ pochvaloval si sportovní manažer HC České Budějovice Jaromír Látal.
Hovořilo se o možném odchodu Kuchejdy, Martina Hanzala, Kutláka a Haranta. Můžete říct, zda některý z nich zamíří pro následující sezonu za moře?
Mohu potvrdit, že všichni čtyři zůstávají našimi hráči. Jediný otazník visí nad Davidem Kuchejdou, kterému jsme umožnili odletět na nováčkovský kemp Chicaga, jenž končí 3. září. Poté se rozhodneme, jak budeme postupovat dále.

Jaké jsou alternativy? Je možné, že by se Kuchejda ještě nakonec dohodl s nějakým klubem NHL?
To určitě ne. Ta možnost padla půlnocí 24. srpna. David u nás má profesionální smlouvu. My pouze po kempu uvidíme, zda začne extraligu u nás, nebo mu umožníme hrát některou z juniorských zámořských soutěží.

Především ale musíte být rád, že se nerozpadla obranná osa týmu, ne? Ztráta Kutláka a Haranta by zřejmě velice mrzela.
Jistě. Proto jsem velmi rád, že oba nakonec zůstávají. Zájem o oba ze strany Bostonu, respektive Nashvillu rozhodně byl.

Velikým překvapením je setrvání Martina Hanzala v Českých Budějovicích. V průběhu přípravy se mnohokrát vyjadřoval v tom smyslu, že by rád za moře odešel...
Jeho agent do poslední chvíle dohadoval s vedením Phoenixu podmínky smlouvy, ale podle mých informací nenašli společnou řeč. Pro Martina je to samozřejmě škoda. Podepsat kontrakt v NHL, to je velká výzva a sen každého hokejisty, ale pro nás je to dobře. Kádr teď máme dostatečně široký a máme větší prostor pro manévrování.

Nepadne setrváním Martina Hanzala avizovaný příchod Milana Kopeckého?
To ne. Milan Kopecký bude v Českých Budějovicích působit podle předchozí dohody do 12. prosince. Je to zkušený hráč, který má zhruba dvě sta odehraných extraligových zápasů. Je dobře, že u nás bude působit. Extraliga je pro mladé hráče, jako je Martin Hanzal nebo David Kuchejda, strašně náročná soutěž a ne každý dokáže celou sezonu bez nějakého výkonnostního výkyvu. Navíc je tu hrozba nějakého zranění.

Nevznikne ale třenice na postu středního útočníka? V týmu jsou centři Viktor Hübl, Martin Hanzal, Aleš Krátoška, Milan Kopecký a Kamil Brabenec. Je logické, že jeden z nich asi hrát nebude...
S tím nesouhlasím. Milan Kopecký je univerzál. Mladí hráči musí umět zahrát na všech postech. A umí to i Milan, proto jsme ho sem také brali.

Z odlivu hráčů do zámoří jste měli velké obavy, které jsou nyní zažehnány. Znamená to, že mužstvo by mělo do soutěže vstoupit v této podobě, nebo se ještě někoho pokusíte do startu ligy sehnat?
Dá se říct, že v tuto chvíli je náš kádr uzavřený. Může samozřejmě dojít ke zranění, které následně budeme muset řešit nějakým příchodem, ale pokud se nestane něco nepředvídatelného, začneme extraligu v tomto složení.

Děkuji vám moc za rozhovor.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....