Banes Motor České Budějovice
16.08.2005, Tomáš Zetek

Za moře odchází Filip Novák, na zkoušku do HC ČB Kudělka

Č e s k é B u d ě j o v i c e – Obranné řady celku z jihočeské metropole dostaly další povážlivou trhlinu. Pracovitý bek Filip Novák, jenž v dosavadní přípravě podával velmi kvaltiní výkony odchází do zámořského celku Florida Panthers. Na jeho místo by mohl zaskočit David Kudělka, který bude v HC České Budějovice na dvouzápasové zkoušce.
„Doufali jsme, že by zde mohl Filip Novák zůstat,“ říká sportovní manažer HC České Budějovice Jaromír Látal. Po odchodu Josefa Melichara je ztráta Nováka další ránou do rozbolavělé defenzívy Jihočechů. „Filip Novák slíbil, že pokud by měl působit na farmě, zůstal by raději u nás a hrál extraligu. Situace se však vyvinula jinak a on odešel za moře. Je to varianta, s níž jsme museli počítat a nyní se podle ní musíme zařídit a vyrovnat se s ní,“ uvádí Látal. Filip Novák by se v dresu Floridy mohl dočkat premiéry v National Hockey League. Loňskou sezonu, která byla kvůli výluce zrušena, strávil v nižší soutěži AHL v klubu San Antonia. O rok dříve dlouhodobě marodil kvůli zranění kotníku.

V současné době je na zkoušce v českobudějovickém HC obrovitý obránce Marek Posmyk, jenž má zkušenosti i z NHL, kde v dresu Tampy Bay odehrál devatenáct utkání. První nominační zápas odehrál proti Mladé Boleslavi. Další zápas ho čeká dnes (úterý), kdy na jih Čech zavítá Znojmo. Utkání začíná v 17 hodin. Druhým obráncem, který se v tomto utkání objeví tzv. “na zkoušku“, je David Kudělka, jenž hráčem právě Znojemských Orlů. V nedávné době však třicetiletý bek působil v Karlových Varech. „Vyzkoušíme ho ve dvou zápasech,“ stručně informuje Jaromír Látal.

Kromě Nováka definitivně podepsali ve svém novém působišti smlouvy i Josef Melichar v Pittsburghu a Aleš Kotalík v Buffalu. Fanoušci HC České Budějovice v posledních dnech velmi často skloňovali jméno Petra Lešky, o něhož se po ukončení smlouvy v Petrohradu zajímalo rekordních jedenáct klubů. Mezi nimi byli i Jihočeši. Podle slov samotného Lešky by se reprezentační útočník měl vrátit do Zlína, kde řadu let působil, nebo do jiného nejmenovaného klubu české extraligy. “My to s největší pravděpodobností nejsme,“ tvrdí šéf HC České Budějovice Jaromír Látal.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....