Banes Motor České Budějovice
21.04.2005, Antonín Vansa

Roman Turek zůstane v HC České Budějovice!

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Otázka brankářské jedničky týmu HC České Budějovice je pro následující sezónu vyřešena. Zkušený čtyřiatřicetiletý brankář Roman Turek se rozhodl pomoci svému mateřskému klubu i v extraligové soutěži bez ohledu na to, zda NHL v sezóně 2005 - 2006 začne, či nikoliv. Informaci potvrdil prezident klubu Jaroslav David.
Vytáhlý gólman, který v uplynulém ročníku vychytal klubu HC České Budějovice postup do extraligy, však smlouvu ještě nepodepsal. Momentálně je gólman s přiléhavou přezdívkou "The Large" v Calgary. „Roman kupříkladu prodává svůj dům. Do Čech by se měl vrátit v sobotu," konstatoval prezident HC České Budějovice Jaroslav David. Kontrakt by měl být podepsán v posledním dubnovém týdnu.

Brankář Roman Turek ukončuje svou zámořskou kariéru na vlastní žádost. Jeho úmysl vrátit se zpět do Čech prosákl na veřejnost už na jaře roku 2004, ale mistr světa z Vídně 1996 si vše po sestupu HC České Budějovice do první ligy rozmyslel a rozhodl se prodloužit smlouvu v Calgary o další tři sezóny. „Kontrakt však obsahoval klauzuli, že Roman mohl po jedné sezóně své angažmá ukončit. Uplatnění opce měl jen ve svých rukou," upozornil David. Calgary Flames mohl opční právo využít až po uplynutí dvou sezón.

POKRAČUJE V HC ČESKÉ BUDĚJOVICE. Hrdina barážové série Roman Turek se rozhodl pokračovat v týmu extraligových Českých Budějovic. Smlouvu by měl definitivně podepsat koncem dubna po návratu z Calgary.
FOTO: www.hcdukla.cz

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....