Banes Motor České Budějovice
13.04.2005, Tomáš Železný, Antonín Vansa

Trenér Jandač prodloužil

Dnes dopoledne padlo defenitivní rozhodnutí o postu trenéra "A" mužstva pro příští sezonu. Trenér Josef Jandač se dnes rozhodl prodloužit smlouvu s HC České Budějovice o další rok. Asisteny zatím zůstávají Milan Kupka a Ladislav Gula. Zprávu potvrdil prezident klubu Jaroslav David.
Spolupráce mezi klubem HC České Budějovice a koučem Josefem Jandačem bude pokračovat v sezóně 2005 - 2006. Ve středu krátce po poledni se na tom dohodli prezident klubu Jaroslav David a dvojnásobný vítěz baráže o extraligu Josef Jandač. V prvotní fázi jednání se měl úspěšný trenér o svém dalším pokračováním v klubu rozhodnout už 4. dubna. Kvůli psychické únavě si však Jandač vzal čas na rozmyšlenou do 12. dubna, kdy se měl vrátit z dovolené v Egyptě. „Chápal jsem Pepíka Jandače, který byl po minulé sezóně hodně vyčerpán. Měli jsme samozřejmě o další spolupráci zájem a nebyl pro nás problém lhůtu na definitivní rozhodnutí prodloužit. Jsme rádi za to, jak to dopadlo,“ konstatoval spokojený boss HC České Budějovice Jaroslav David. Jenže k dohodě nedošlo ani 12. dubna. „Měl jsem ještě den navíc, protože jsem potřeboval vyzvednout děti z Liberce. Myslel jsem, že ještě něco vymyslím, ale nestalo se. Definitivně jsem se rozhodl až po hovoru s panem Davidem,“ narážel Jandač na středeční dopolední schůzku, která s konečnou platností určila nový směr v pokračování jeho trenérské kariéry. Ačkoliv prezident klubu David navrhoval prodloužení lhůty pro rozhodnutí ještě o další týden, Josef Jandač už neváhal a kývl na další spolupráci. „Cítil jsem, že už se musím rozhodnout. Nebylo únosné, aby klub déle čekal,“ řekl staronový kouč HC České Budějovice. „Přesvědčil mě elán a přesvědčení pana Davida. S jeho vystupováním ve mě nastal vnitřní zlom. Jeho plány, které mi nastínil, mě uklidnily. Vím, že se českobudějovický klub vydal dobrým směrem,“ pochvaloval si devětatřicetiletý kouč.

Obě strany jsou na podmínkách smlouvy už dohodnuty. Chybí jen stvrdit je podpisem. „Nikdy nepodepisuji smlouvu déle jak na rok. Nejsme v anglickém fotbale, kde funguje určitý klubismus. Možná pak bude spolupráce pokračovat, možná ji ukončíme. To teď nemohu říct,“ upozornil trenér Jandač, jenž povede letní přípravu, která začne pravděpodobně začátkem května. Není však zatím jasno o dalším obsazení postů v realizačním týmu. O pokračování dosavadního asistenta Milana Kupky se bude teprve jednat. „V rámci celkové reorganizace klubu chceme v průběhu dubna nastínit koncepci fungování klubu. Na různých postech tak samozřejmě může dojít k určitému posunu,“ nastínil svou představu prezident HC České Budějovice Jaroslav David. Jisté je zatím jen to, že třetím trenérem zůstane Ladislav Gula, který má v klubu na starosti práci s brankáři. Není tak smluvně vázán jen na první tým.

Nejúspěšnější jihočeský hokejový klub se po dohodě s koučem Josefem Jandačem chce nyní soustředit na výrazné doplnění kádru. Mužstvo nejspíše opustí pětice hráčů z NHL Václav Prospal, Radek Dvořák, Andrew Ference, Stanislav Neckář a Radek Martínek. O pokračování v klubu uvažuje brankář Roman Turek, který však čeká na vyjádření mateřského klubu Calgary Flames, který na něj vlastní práva. Z hostování se zpět do svých klubů vrátili Václav Pletka, Petr Vampola, Petr Havelka a Angel Krstev. Českobudějovický klub navíc dále nepočítá se službami zkušených forvardů Josefa Štrauba a Mojmíra Musila. Navíc je v jednání odchod Jiřího Šimánka, o kterého projevila eminentní zájem Energie Karlovy Vary. Na veřejnost naopak prosákly informace o příchodu Petra Gřegořka, Kamila Brabence a Zdeňka Kutláka. Doladit podmínky kontraktu se zdá být už jen formalitou. „Co se týká dalších hráčů, není v tuhle chvíli etické nějaké věci zveřejňovat. Hráčům končí smlouvy až 30. dubna. Pokud jsou podmínky s hráčem uzavřené a mateřský klub se zveřejněním informace souhlasí, rádi to uděláme,“ uvedl David. Jména prvních posil by měla být známa v průběhu příštího týdne.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....