Banes Motor České Budějovice
15.02.2024, Václav Plachta

Po krátké době zamíří Motor opět do Vítkovic

Závěr základní části nabývá na intenzitě a českobudějovický Motor čeká další důležité utkání, tentokrát na venkovní půdě. V boji o postup mezi nejlepší čtveřici zavítají svěřenci Ladislava Čiháka na půdu vítkovické Ridery, kde se představili již na konci ledna. Podaří se Motoru opakovat lednové vítězství 2:1? Začátek pátečního utkání je v Ostravar aréně naplánován na 17:30.

O soupeři – HC Vítkovice Ridera

Od posledního vzájemného zápasu, který se odehrál třicátého ledna, odehrála Ridera celkem pět zápasů a získala devět bodů. Paradoxně všechna tři vítězství získaly Vítkovice proti stejnému soupeři a to proti Kladnu, při celkovém skóre 11:4. Poslední utkání, po Beijer Hockey Games, odehrála Ridera v Pardubicích, kde nakonec podlehla lídrovi soutěže poměrem 3:5. I přes tuto porážku se ale tým z Ostravy nadále drží na desáté pozici, kde má dvoubodový náskok nad jedenáctou Energií.

Nejlépe bodujícím hráčem týmu je Dominik Lakatoš (11+17), kterému důstojně sekunduje hned dva spoluhráči. Kromě útočníka Marka Kaluse (8+13) se na hranici dvaceti bodů dostal také obránce Stuart Percy (4+16). Bývalý českobudějovický obránce je navíc třináctým hráčem v pořadí bodování mezi extraligovými obránci. Nejlepším střelcem týmu je naopak lotyšský reprezentant Roberts Bukarts (12+5), který vstřelil přesný tucet branek.

V týmových statistikách si Vítkovice udržují prvenství v trestných minutách, jichž si Ridera připsala pouhých tři sta dvacet. V početních výhodách drží Vítkovice, stejně jako v oslabení, pozice ve středu tabulky v porovnání s ostatními extraligovými týmy. Naopak zlepšena by mohla být úspěšnost vhazování, kde si Vítkovice udržují úspěšnost pouhých 48,62 %.

Sestava Ridery z posledního utkání s Pardubicemi:

Klimeš (24. Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (A), Grman, Auvitu, Prčík, R. Jeřábek – Kotala, Chlán, Lakatoš (C) – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal – Ro. Bukarts, Krieger, Peterek – Ri. Bukarts, Claireaux, Šoustal.

Banes Motor

Po reprezentační přestávce přivítaly České Budějovice v Budvar aréně brněnskou Kometu ve speciálním retro utkání. Zápas k uctění památky prvních mládežnických mistrů nepřinesl žádné gólové hody a svěřenci Ladislava Čiháka podlehli týmu z Moravy těsným poměrem 1:2. O jedinou branku Jihočechů se postaral Adam Kubík, který vstřelil svoji čtrnáctou branku v sezoně. Po středeční porážce se sice navýšila ztráta na přímý postup do čtvrtfinále kvůli výhře Liberce na Kladně na čtyři body, ale nadále nic není v boji o nejlepší čtyřku ztraceno.

V tabulce týmového bodování si díky asistenci na Kubíkův gól polepšil kapitán Milan Gulaš (14+18) na dvaatřicet bodů. Naopak Jáchym Kondelík (9+21) ani Jan Ordoš (16+12) ve zmíněném utkání proti Brnu bod nepřipsali. Naopak jednu asistenci si připsal také Jan Štencel (2+14), jenž se posunul na pozici nejlépe bodujícího obránce týmu, kterou doposud sdílel společně s Mikulášem Hovorkou.

V zápase s brněnskou Kometou dokázal Motor využít jednu ze svých početních výhod. Nicméně, svěřenci Ladislava Čiháka mají stále pouze 18,31% úspěšnost využití, což přináší pouhé jedenácté místo. V početní nevýhodě naopak Motor patří stále k nejlepším a je poslední z pěti týmu, které ubránily více než 80 % oslabení, konkrétně 81,41 %. Za zmínku také stojí pohled do střeleckých tabulek. Na branku Motoru totiž soupeři v průběhu letošního ročníku vyslali průměrně čtvrtý nejnižší počet střel.

Sestava Motoru z posledního utkání s Kometou:

Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Štich – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík, Harris, F. Přikryl – Valský, Hanzl, Toman – Vopelka, Pech (A), M. Beránek.


Vzájemné zápasy v sezóně

6. kolo: Banes Motor - Vítkovice Ridera 2:1

32. kolo: Banes Motor - Vítkovice Ridera 3:4sn

19. kolo: Vítkovice Ridera- Banes Motor 1:2

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....