Banes Motor České Budějovice
01.02.2024, Pavel Mádl

Po dvou zápasech doma. Získá Motor potřetí skalp Plzně?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovický Motor po dvou utkáních venku, ze kterých získal čtyři body, bude mít možnost navázat na poslední vítězství z ledu Vítkovic. Nyní bude měřit síly se soupeřem ze západu Čech, z Plzně. Úvodní buly pátečního zápasu v rámci 42. kola padne v Budvar aréně v 17:30. Utkání můžete také sledovat přes multidimenzi O2TV SPORT.

O soupeři – HC Škoda Plzeň

V plzeňském mančaftu se před uzavřením přestupového období děly změny a rošády. Spekulace ohledně trejdu Pavlát X Klouček se staly skutečností. Paradoxně po utkání Pardubic proti Plzni se oba týmy dohodly ale také ještě na výměně dvou obránců. Ze západu Čech se do Dynama stěhoval obránce Michal Houdek a opačným směrem putoval rovněž zadák Martin Bučko, který má shodou okolností s Motorem bronzovou medaili z roku 2021. Slovenský hráč ale po sezoně v Plzni nesetrvá, poněvadž jeho kroky povedou do královéhradeckého Mountfieldu. Z plzeňského týmu se také poroučel forvard Kryštof Hrabík, který se upsal Spartě. Řady Západočechů ale také posílí kanadský útočník Oliver Archambault ze Spišské Nové Vsi. Ze stejného týmu přichází také ukrajinský obránce Igor Merežko.

Výkony Plzně nejsou v poslední době vůbec oslnivé. To je také důvod, proč se Škodovka nachází na jedenácté pozici v tabulce s 50 body. Svěřenci Petra Kořínka prohráli posledních pět utkání v řadě a vytěžili z nich pouze bod. V již zmíněném zápase v Pardubicích se Plzeňané snažili, ale na nadupaný východočeský celek si nepřišli a odjeli s porážkou 1:3.

Navzdory nepříznivým výsledkům se Západočeši mohou chlubit zkušenou oporou v defenzívě. Petr Zámorský si plní svoji práci na jedničku, protože jeho 29 bodů (8+21) ho řadí na první místo týmové produktivity a celkově na místo třetí mezi zadáky celé soutěže.

Sestava Plzně z posledního utkání s Pardubicemi:

Hlavaj (Pavlát) – Malák, Zámorský, Houdek, Piskáček (A), Skok, Laakso – Holešinský, Mertl, Rekonen – Schleiss (C), Jansa, Lev (A) – Söderlund, Benák, Matýs – Hrabík, Soukup, Straka.

Banes Motor

Motor absolvoval dvouzápasový trip v Olomouci a Vítkovicích. Vytěžil z nich čtyři body a po vítězství 2:1 v Ostravě budou chtít českobudějovičtí hokejisté navázat na tuto výhru. Hodně cenný skalp získali Jihočeši v pátek, když doma porazili pražskou Spartu 5:3 a ukořistili tak zasloužené tři body. V poslední době lavírují na sedmé a šesté pozici Tipsport extraligy a jejich výkony jsou zcela odlišné oproti minulému ročníku. Aktuálně jim patří šesté místo se ziskem 68 bodů. Budějovičtí hokejisté mají také vcelku vyrovnané skóre, a to 116:115.

Mužstvo Ladislava Čiháka se může pyšnit skvělými výkony Jana Ordoše, jenž se v posledních třech utkáních trefil celkem čtyřikrát a se šestnácti úspěšnými zásahy je nejlepším střelcem Českých Budějovic. Akvizice ze zámoří a odchovanec Motoru Jáchym Kondelík se jeví jako skvělý přínos pro celý tým. Obrovitý centr přispěl svým spoluhráčům na vstřelené branky už dvaceti asistencemi a v téhle disciplíně dominuje v celém týmu. Celkovou produktivitu vede kapitán Milan Gulaš (14+17).

V nominaci na Švédské hokejové hry znovu nechybí obránce Motoru Mikuláš Hovorka, pro kterého to tak bude druhá účast na reprezentačním turnaji v řadě.

Sestava Motoru z posledního utkání s Vítkovicemi:

Strmeň (Hrachovina) – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši (C), Hovorka, Štich – Ordoš, Kondelík, F. Přikryl – M. Beránek, Harris, Kubík (A) – Vopelka, Hanzl, Valský – Chlubna, Koláček, Toman.


Vzájemné zápasy v sezóně:

3. kolo: Plzeň - Motor 0:1

16. kolo: Motor - Plzeň 4:1

29. kolo: Plzeň - Motor 4:3

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....