Banes Motor České Budějovice
19.12.2023, Michal Špírek

OFFLINE: Jan Strmeň & Matěj Toman. Přejeme všem fanouškům krásné svátky, říká za kabinu útočník

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Do tradičního off-line rozhovoru jsme tentokrát pozvali hráče, kteří v kabině Motoru působí nejdéle. Brankáře Jana Strmeně a útočníka Matěje Tomana. Fanoušky zajímaly detaily jak z hokejového, tak soukromého života.

Jako jediní jsou v současném kádru Motoru nepřetržitě už od postupu do extraligy v roce 2020. V uplynulé čtvrtině Tipsport extraligy pak oba předváděli výborné výkony. Brankář Jan Strmeň a útočník Matěj Toman.

Českobudějovický gólman nedávno podepsal prodloužení smlouvy. "Rozhodování pro mě bylo jednoduché, i když nějaké nabídky z extraligy přicházely, sezóna je rozjetá, některým týmům se nedaří podle představ a chtěly na to nějak reagovat. Ale pro mě bylo prioritou zůstat v Budějovicích. A jsem rád, že ty přišly s nabídkou takhle celkem brzy a že tu tak můžu být," je Strmeň spokojený.

Matěj Toman zase odpovídal na dotaz, co považuje za svou silnou a slabou stránku: "Zapracovat chci na hře s pukem a produktivitě, střelbě, zakončení. To jsou věci, které bych mohl určitě zlepšit. Myslím, že na ledě dokážu být dotěrnej, protihráče třeba i vyprovokovat, získat nějaký faul, hrát tak trochu chytře."

V kabině Motoru se hraje fantasy liga NHL a jak Strmeň, tak Toman patří k nejúspěšnějším. Co k tomu říkají oba hráči? Dokáže Jan Strmeň naučit Dominika Hrachovinu kotoul a kolik tetování má Matěj Toman?

Na Motor čeká po Vánocích nabitý závěr roku a i v lednu za sebou zápasy půjdou v rychlém sledu. "Chci všem popřát krásné svátky, bohatého Ježíška, hezký Silvestr a doufám, že se budeme scházet na zimáku v hojném počtu jako doposud a že nás poženete, jako tomu je doteď. A věřím, že my vám to budeme vracet," říká za celou kabinu Matěj Toman.

Všechny odpovědi Jana Strmeně a Matěje Tomana si můžete přečíst zde.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....