Banes Motor České Budějovice
12.12.2023, Michal Špírek

OFFLINE - Ptejte se Jana Strmeně a Matěje Tomana!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor má za sebou druhou čtvrtinu a i v ní si připsal do tabulky dvacet bodů. Kvalitní výkony podávalo více hráčů, trenéři byli spokojeni například s výkony brankáře Jana Strmeně či útočníka Matěje Tomana. Tato dvojice má navíc společné to, že jako jediní jsou v kádru už od postupu do extraligy v roce 2020. Můžou tak vzpomínat či hodnotit, tak neváhejte a ptejte se Jana Strmeně a Matěje Tomana! Své dotazy zasílejte prostřednictvím offline rozhovoru.

Jednatřicetiletý gólman Jan Strmeň zasáhl v sezóně do osmi zápasů, ve čtyřech z nich vychytal výhru. Průměr obdržených branek stlačil pod číslovku 2, procentuální úspěšnost zákroků činí 91,62 %. Blýskl se třeba i parádním zákrokem hokejkou v domácím zápase s Kometou, který bude jistě aspirovat na zákrok sezóny. V Budějovicích působí nepřetržitě už od roku 2018, nyní si tedy připisuje šestou sezónu v řadě s písmenem M na hrudi, v tomto ohledu je rekordmanem.

Dvaadvacetiletý útočník Matěj Toman už má v sezóně na kontě jednatřicet startů - deset jich totiž zvládl v dresu prvoligových Litoměřic. Za Motor se střelecky prosadil dvakrát, jeho průměrný ice time přesahuje dvanáct minut, v posledních zápasech se ale díky své výkonnosti těší větší a větší důvěře - například v domácím zápase s Pardubicemi zaznamenal osmnáctiminutový pobyt na ledě. Odchovanec českobudějovického hokeje, který dva roky působil v zámořské juniorské WHL, působí nyní již čtvrtým rokem v kádru Motoru.

Zeptejte se hráčů na cokoliv, co vás zajímá.

PTEJTE SE ZDE

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....