Banes Motor České Budějovice
06.12.2023, Michal Špírek

Mikuláš Hovorka si zahraje za národní tým! Čeká mě premiéra se vším všudy, vyhlíží obránce

Na listopadovém Karjala Cupu měl Banes Motor v reprezentačním výběru dva zástupce v podobě útočníků Adama Kubíka a Jana Ordoše. A i tentokrát při nominaci na Švýcarské hokejové hry kouč Radim Rulík ukázal na hokejistu Motoru. Na turnaji se představí obránce Mikuláš Hovorka. Turnaj se odehraje od 14. do 17. prosince.

Dvaadvacetiletý obránce Banes Motor Mikuláš Hovorka udělal v letošní sezóně velký výkonnostní skok, se třemi brankami je mezi obránci budějovického celku tím nejúspěšnějším, ke gólům přidal i sedm asistencí. V bilanci +/- je pak z Motoru s deseti kladnými body vůbec nejlepší. Nyní byl, stylově v den svých jmenin, povolán do reprezentace. "Myslím si, že je to kluk, který má budoucnost. Je to mladý hráč, pravák, vysoký s dobrými parametry, není nešikovný na kotouči. Chceme ho vyzkoušet v mezinárodním hokeji, protože máme pocit, že je to hráč, který by mohl růst. Chceme tak vidět jeho konfrontaci v takovémto turnaji," okomentoval Hovorkovu nominaci na turnaj Euro Hockey Tour hlavní reprezentační trenér Radim Rulík.


ROZHOVOR S MIKULÁŠEM HOVORKOU

Je jen pár chvil od oznámení nominace, jaké v sobě máte pocity?

V podstatě nepopsatelné. Je to prostě super pocit být nominovaný, reprezentovat svou zem je snem asi každého hokejisty. Jsem moc rád, že jsem se do nominace dostal.

Předpokládám, že teď se na vás sypou gratulace.

Největší přišly od rodiny, od přítelkyně, lidí mně nejbližších. Ale už stihlo napsat i pár kamarádů. V kabině mě asi čeká od Pecháčka nějaká pěkná pokuta (úsměv), tam si to asi ještě užiju...

Jak velké překvapení pro vás bylo, když zaznělo z úst hlavního reprezentačního trenéra vaše jméno?

Měl jsem nějaké indicie, že by to mohlo vyjít, ale i tak je pro mě neuvěřitelné, že se to stalo. Osobně jsem s trenérem Rulíkem dosud nemluvil, vím jen, že se byl podívat na tréninku.

Zajímavostí je, že nejen že zažijete premiéru v seniorské reprezentaci, ale vy jste nereprezentoval ani v mládežnických kategoriích.

Je to pravda, nikdy jsem na žádném srazu nebyl, takže to pro mě bude velká premiéra se vším všudy.

Nominace je odměnou za vaše dosavadní výkony v sezóně. Jak ji měřítkem vašich výkonů hodnotíte?

Jsem hlavně moc rád, že se nám nyní daří týmově, zvedáme se a jdeme tabulkou nahoru. Z osobního hlediska jsem rád, že se mi v létě podařilo zapracovat v podstatě skoro na všem. Snažil jsem se dřít, abych byl silnější, rychlejší, abych na tom byl lépe kondičně. Myslím, že se mi to povedlo a budu se snažit to nadále nejen udržovat, ale zlepšovat.


Český tým odehraje první utkání s Finskem v O2 Areně v Praze, zápasy se Švédskem a s domácím mužstvem budou hrány v Curychu.

Česká nominace na Švýcarské hokejové hry

Brankáři:

Dominik Pavlát (HC Škoda Plzeň), Roman Will (HC Dynamo Pardubice).

Obránci:

Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Ronald Knot (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Kundrátek (HC Oceláři Třinec), Michal Kempný (HC Sparta Praha), Mikuláš Hovorka (Banes Motor České Budějovice), Jakub Galvas (Malmö Redhawks, SWE), Martin Jandus (Kärpät Oulu, FIN), Filip Král (Pelicans Lahti, FIN), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Libor Zábranský (Ässät Pori, FIN).

Útočníci:

Michal Řepík, Pavel Kousal (oba HC Sparta Praha), Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský (oba Bílí Tygři Liberec), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), David Kaše (HC VERVA Litvínov), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Roman Červenka (Rapperswil, SWI), Radan Lenc (HV71, SWE), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Michael Špaček (HC Ambri-Piotta, SWI), David Tomášek (Färjestad Karlstad, SWE).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....