Banes Motor České Budějovice
04.11.2023, Pavel Mádl

Proti Hradci jsme si nezasloužili vyhrát, smutní Milan Doudera

HRADEC KRÁLOVÉ — Patří bezpochyby k základním pilířům defenzívy Motoru. V obranné dvojici působí s Mikulášem Hovorkou, se kterým v pátek proti Hradci Králové přispěli asistencemi k jedinému úspěšné trefě Milana Gulaše. I tak je toto duo střežící útoky soupeřů tím nejproduktivnějším v týmu. Zadák Milan Doudera musel s celým týmem skousnout porážku s Mountfieldem 1:4.

Milane, byla to proti Hradci Králové zasloužená prohra?
Asi ano. Hradec byl aktivnější, mrzí nás to, protože jsme se chtěli odrazit od zápasu s Plzní. Chtěli jsme se dostat na vítěznou vlnu, to se nám dlouho nepovedlo. Těch lepších pasáží hry z naší strany bylo málo a Hradec zaslouženě vyhrál.

Bylo to také špatným napadáním protihráčů?
Dala tomu ráz druhá třetina, kdy jsme byli pod velkým tlakem, nedokázali jsme si prostřídat a ukončovat souboje. Kvůli tomu se Hradec dostal na koně, snížili jsme na 1:2 a chtěli jsme s tím něco udělat ve třetí třetině. Inkasovali jsme po skončení oslabení a pak už to bylo těžké.

Zmínil jste branku na 1:2, která přišla ještě ve vhodný čas na možné vyrovnání. Změnilo se něco po tomto gólu?
Měli jsme další šance. Je škoda, že to tam nepadlo, ale celkově jsme nepodali dobrý výkon. Musíme si k tomu něco říct, rozebrat si to a připravit se na neděli, protože nás čeká těžký zápas s Brnem.

Při zakládání útoků vám často utíkaly puky z holí, přihrávky nebyly tak přesné.
Je to těžké. Hradec hrál aktivní hokej, napadal. My si s tím musíme poradit, připravovali jsme se na to, věděli jsme to, ale dneska jsme to nezvládli. Těch pozitivních věcí tam bylo málo.

Dokážete si vytvořit nějaký tlak. Často se ale v zápasech stává, že na chvíli vypadnete z tempa a najednou je agilnější soupeř. Souhlasíte?
Nevím, těžko se mi to hodnotí. Byly zápasy, kdy jsme hráli u soupeře, pak nám ujel a inkasovali jsme. To ale dnes nebyl ten případ, párkrát jsme je tam taky zmáčkli, ale jak jsem říkal, bylo toho málo. Nezasloužili jsme si vyhrát.

Také výborně hráli při vašich přesilovkách. Měli jste v nich minimum střel. Skvěle proti vám vystupovali v útočném pásmu.
Když si vybavím ty přesilovky, tak jsme měli vůbec problém se k nim dostat, založit to a usadit se tam. Když už jsme se tam dostali, neměli jsme nějakou vyloženou šanci. V těch přesilovkách zatím nejsme v sezoně moc úspěšní. Musíme se na ně zaměřit v trénincích, kde to vypadá dobře, ale nedokážeme to přenést do zápasů. Budeme na tom nadále pracovat, protože ty speciální týmy rozhodují zápasy, a když si člověk nepomůže v přesilovkách a dává v nich minimum gólů, tak je to těžké.

Paradoxem je, že oslabení vám jdou lépe.
Ano, ale y jsou taky důležité. Jsme rádi, že nám fungují. Doufejme, že v tom budeme pokračovat. Ale jak jsem říkal, máme opravdu málo gólů v přesilovkách a nepomůžeme si jimi v zápasech.

V obranné dvojici jste s Mikulášem Hovorkou. Vyhovuje vám vaše spolupráce?
Začali jsme spolu, zvykli jsme si na sebe. Trenéři to poté rozsekli a pár zápasů jsme spolu nehráli. Teď hrajeme opět spolu. Hrajeme se nám dobře, ale bohužel se nám nedaří výsledkově jako týmu. S Mikim si vyhovíme, já se mu snažím něco poradit. Je mladý, chytrý kluk, my si snažíme na ledě vyhovět, dát si to do hokejky a přihrávat útočníkům.

V neděli hostíte Brno, pak vás čeká čtrnáctidenní pauza. Utkání proti Brnu bude hodně důležité, že?
Tabulka je velmi vyrovnaná, potřebujeme sbírat body jako sůl, takže v neděli nás přijde určitě podpořit hodně lidí. Doma jsme silní, takže budeme chtít vyhrát, ať máme trochu klid během reprezentační pauzy.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....