Banes Motor České Budějovice
14.10.2023, Pavel Mádl

Motor hraje znovu doma. Tentokráte vyzve třinecké Oceláře

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor se znovu sejde na značkách v českobudějovické Budvar aréně v neděli, kdy vyzve soupeře z opačného koutu republiky - Oceláře z Třince. Pokud bychom zabrousili do minulého ročníku, Budějovice tohoto soupeře čtyřikrát porazily. Povede se jim to i v úvodním vzájemném duelu této sezony Tipsport extraligy? Dorazte i vy a podpořte tak naše kluky od 17:00, kdy je naplánováno úvodní buly zápasu. Vstupenky můžete zakoupit zde.

Banes Motor

České Budějovice mohou být s probíhajícím ročníkem vcelku spokojeny. Po deseti odehraných utkáních jim patří v tabulce pátá příčka se ziskem šestnácti bodů. Motor mohl mít o dva body více, kdyby v pátečním domácím klání proti karlovarské Energii v závěrečné dvacetiminutovce neztratil vedení 2:0 a neprohrál následně v samostatných nájezdech. Co ale Jihočechy zdobí, je velká úspěšnost při početních nevýhodách, ve kterých jsou Budějovičtí na třetím místě v celé lize, a velmi dobré výkony brankáře Dominika Hrachoviny. Ten si drží úspěšnost zákroků konkrétně s 91,86% a svého kolegu Jana Strmeně tak do brány ještě nepustil. Navzdory nevydařené minulé sezoně dokázali českobudějovičtí hokejisté soupeře z Třince porazit ve všech duelech se ziskem deseti bodů.

Produktivitě Jihočechů nyní vévodí letní posila Adam Kubík, který nastřílel šest branek, ke kterým přidal tři asistence a očekávání od vedení klubu tak maximálně splňuje. Na záda mu dýchá s bilancí 3+4 kapitán Milan Gulaš.

Utkání proti Třinci bude mít nejspíše speciální nádech pro dva hráče, a to pro bývalého obránce Ocelářů Milana Douderu, který po devíti letech v Třinci, kde uzmul hned čtyři mistrovské tituly, změnil působiště a nyní působí v jihočeské metropoli. Ve čtvrtek v kádru Motoru přibylo na jeho soupisce nové jméno - Jáchym Kondelík. Obr, který se s 201 centimetry stal tak nejvyšším hráčem týmu po Mikuláši Hovorkovi (199 cm) a jeho váha činí značných 107 kilogramů, možná v neděli zažije extraligový debut v barvách svého mateřského klubu. Třiadvacetiletý forvard se rozhodl v zámoří předčasně ukončit platný nováčkovský kontrakt s Nashvillem Predators, jenž jej v roce 2018 draftoval ze 111. pozice.

Sestava Motoru z posledního utkání s Karlovými Vary (13. 10.):

Hrachovina – Pýcha, Gulaši, Hovorka, Doudera (A), Vráblík, Štencel, Štich – Kubík, Harris, Ordoš – Gulaš (C), F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Pech (A), Simon – Vopelka, Hanzl, Chlubna.

O soupeři – HC Oceláři Třinec

Třinečtí Oceláři mají o jeden zápas méně než Budějovice, tedy devět. Moravskoslezský celek neměl takový začátek, jaký by si přál. Úvodní dva duely začal porážkou, v nichž nastřádal jediný bod. Poté svěřenci Zdeňka Motáka vydolovali z tří utkání v řadě celkem osm bodů do tabulky. Aktuálně má Třinec na svém kontě bodů patnáct, což jej řadí na šesté místo - hned za Motor.

Mužstvo s mnoha úspěchy v posledních letech má ve svém kádru mnoho zvučných jmen, jako jsou Martin Růžička, Petr Vrána, Marko Daňo či bývalý budějovický hráč Daniel Voženílek. Týmové produktivitě nyní velí Martin Růžička s bilancí 5+6. Ve středu v Lize mistrů poprvé v sezoně zaujmul místo v bráně fantom play-off Ondřej Kacetl, kterého zastupoval bývalý hráč NHL Marek Mazanec.

Sestava Třince z posledního utkání proti Karlovým Varům (8. 10.):

Mazanec – Marinčin, Smith, Polášek, J. Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Kundrátek – M. Růžička (A), Voženílek, Pánik – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Vrána (C), M. Roman – Kurovský, Čacho, Dravecký (A).


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....