Banes Motor České Budějovice
09.10.2023, Pavel Mádl

Myslím, že jsme makali dost, ale bohužel to nevyšlo, říká Mikuláš Hovorka

LITVÍNOV — V ročníku 2023/2024 prožívá svoji druhou extraligovou sezonu. V nedělním utkání v Litvínově jednou skóroval. Obránce Mikuláš Hovorka, který minulý rok ve svém prvním střídání skóroval z první střely na ledě Třince, se pomalu, ale jistě dotahuje na své bodové maximum. S počtem 43 odehraných utkání ve svém premiérovém roce v extralize zaznamenal šest bodů, nyní už jich má pět za devět zápasů. Zdá se tedy, že českobudějovický urostlý zadák se správně přizpůsobuje extraligovému hokeji.

Mikuláši, jak moc vás mrzí, že to proti Litvínovu nevyšlo?
Mrzí to hodně. Po první třetině jsme to vůbec nevzdali, a naopak jsme se do toho pustili. Vždy jsme se na ně dotáhli na jeden a opět jsme inkasovali. Je škoda, že jsme si ta následná střídání pak nepohlídali. Myslím, že do třetí třetiny jsme vkročili výborně, v prvním střídání jsme dali gól a bylo to otevřené. Škoda, že jsme pak byli v oslabení, ale myslím, že jsme makali, jen nám to tam nepadlo.

Litvínov je vysoko v tabulce. Brali jste zřetel na bratrskou dvojici Ondřej Kaše – David Kaše?
Ne, to ne. Věděli jsme, že se Litvínov veze na vítězné vlně. Tu sérii jsme jim chtěli ukončit, bohužel se nám to nepovedlo.

V první třetině proběhla rvačka. V té druhé jste měli na kontě 22 střeleckých pokusů. Dá se říct, že tato situace vás mohla do toho druhého dějství nabudit?
V šatně jsme si řekli, že se musíme víc hýbat, protože ten pohyb nám v první třetině chyběl. To, co jsme si řekli, jsme udělali. Začali jsme se hýbat, byli jsme silní na puku v útočném pásmu a stříleli jsme.

U vašeho snižovacího gólu na 1:2 jste se už chystal k zakončení, ale ještě jste počkal. Pak jste to zkusil, aby gólman měl zakrytý výhled?
Viděl jsem, že jejich útočník je ode mě daleko, a že kdybych střílel hned, trefil bych ho. Naznačil jsem a pak jsem viděl, že před bránou je dobrá clona. Vystřelil jsem do volného místa a padlo to tam, takže jsem rád, že se povedlo snížit. Pak jsme ale bohužel dostali gól na 1:3.

Ve druhém dějství jste šel na trestnou lavici za nedovolené bránění, kde během vašeho pobytu padly dvě branky, po jedné na každé straně. Skórovali jste v oslabení, ale po čtyřech sekundách kvůli Ondřeji Kašemu Litvínov vedl znovu o dvě branky. Co to v tu chvíli udělalo s mančaftem?
Je škoda, že hned z buly jim to tam padlo, ještě když jsme snížili v oslabení. Myslím, že nás to nijak nesundalo. Makali jsme dál.

Před koncem základní hrací doby jste měli čtyřminutovou přesilovku. Rozhodčí nějakou chvíli ten zákrok zkoumali na videu, a tak jste měli vskutku dost času si povědět nějaké pokyny.
To se mi prozrazovat nechce. Domlouvalo se, jak přesilovku sehrát. Kluci měli šance, ale nepadlo to tam.

V pátek hostíte Karlovy Vary, v neděli Třinec. Je výhodou, že dva zápasy v řadě hrajete doma, což může být jistá vzpruha.
Určitě. Budeme chtít překlopit výsledky na naši stranu, bodovat a udělat vítěznou šňůru.

Jak vy osobně se cítíte? Nabíráte sebevědomí zápas od zápasu.
Cítím se čím dál lépe a doufám, že to bude takto pokračovat a že nenastane nějaký výkonnostní pád. Hlavně chci být týmu platný a aby se nám dařilo, protože jsme sezonu nezačali špatně. Musíme takto pokračovat a doufejme, že se budeme držet nahoře.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....