Banes Motor České Budějovice
09.10.2023, Michal Špírek

Motoráci, pomozme! Přispějte na auto pro našeho grafika Aleše s hendikepem

Jedním z grafiků, který dlouhodobě nezištně vypomáhá Motoru, je Aleš Jurčička. Stál například za návrhem vánočních dresů. Nyní ale potřebuje pomoci on. Už jen čtyři dny zbývají do konce sbírky, která mu může v životě velmi pomoci. Pokud byste mu dokázali přispět, budeme moc rádi! alesovi.cz

"Býval jsem zcela normální „zdravý“ kluk. Už na střední škole jsem hodně sportoval. Fotbal, hokej, stolní tenis, basketbal, volejbal, atletika. Potom se všechno změnilo. Diagnóza je neúprosná: trpím funkční ztrátou dolních končetin se ztrátou opěrných funkcí. Osm let žiju na, pro mě naprosto nepostradatelném, elektrickém invalidním vozíku." přibližuje svůj životní příběh Aleš Jurčička.

Nevzdal se, dál žije naplno, oblíbenou náplní jeho času je nadále sport. Nejenom, že drží palce Motoru, ale sám i aktivně sportuje. Hrál florbal na elektrickém vozíku, sportovně rybaří a začal se stolním tenisem vozíčkářů.

Nejen kvůli aktivnímu způsobu života ale potřebuje zůstat mobilní. A právě toho se týká Alešovo volání o pomoc. Moc by mu totiž pomohl nový automobil, z vlastních zdrojů ale nemá šanci na něj dosáhnout. "Potřebuji nové spolehlivé auto s automatickou převodovkou, úpravou na ruční řízení a nájezdem pro elektrický invalidní vozík. Pravidelně dojíždím do zdravotnických zařízení, na fyzioterapie, auto je pro mě zároveň nástrojem, jak pokračovat ve svých aktivitách, bojovat s nepřízní osudu, dál sportovat... Bez něj bych uvízl uvnitř čtyř stěn. Vybraná částka bude použita na doplatek vozu. Zbývající částku zajistíme z prodeje současného auta a přidáme vlastní úspory. Žádal jsem také o přiznání příspěvku na pořízení auta. Byl mi zamítnut a odvolací řízení zatím probíhá," vysvětluje Aleš Jurčička.

V běžící sbírce, do které mezi jinými přispěl 10 000 korunami i klub Banes Motor, se prozatím vybralo přes 120 tisíc korun. Do cílové částky ale ještě hodně peněz zbývá a čas do konce sbírky se krátí. Motoráci, kdo můžete, zapojte se do sbírky - děkujeme!

Více na:
alesovi.cz

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....