Banes Motor České Budějovice
13.10.2017, Adam Pavlíček

SDO: CEB - HBR 7:5 - Motor v divokém utkání dokázal přestřílet Havlíčkův Brod

Starší dorost dnes odehrál první víkendové utkání. V divokém zápasu s Havlíčkovo Brodem byl nakonec o něco šťastnější a podařilo se mu ukořistit všechny tři body. Autorem hattricku se stal domácí Pavel Novák.

První výraznější šanci zápasu měl Havlíčkův Brod. Jeden z domácích beků propadl v obranném pásmu a nechal projít přesnou přihrávku před branku na hůl osamoceného Marka Tecla, kterého ale naštěstí pro domácí tým vychytal Marek Dvořák, když jeho pokus z těsné blízkosti uschoval ve své výstroji. První branka šla ale na konto domácích. Michal Silný se nachomýtl před brankou a pohotově uklidil kotouč za brankovou čáru. Minutu a pár sekund před koncem úvodního dějství zápasu ale hosté dokázali stav srovnat. Tomáš Kulhánek dokázal bekhendem z dorážky srovnat stav na 1:1.

V prostředním dějství mače vyslal do skvělé střelecké pozice Michal Silný Pavla Nováka, který se z dobré pozice nezmýlil. Po druhé třetině mohli být ale šťastnější hosté, když nejprve Tomáš Křehlík opět vyrovnal a následně Marek Tecl zařídil Havlíčkobrodským poprvé v zápase vedení.

Z poslední periody zápasu neuběhla ani minuta a Pavel Novák si šikovně stáhl kotouč ze vzduchu, načež ho neomylně zasunul za brankovou čáru - 3:3. Vedení na stranu Motoru poté po skrumáži před Nedvědovou brankou dokázal zařídit Jakub Čížek. Neuběhlo příliš času a Marek Tecl zařídil svému týmu další gólovou radost. Svůj třetí gól v zápasu si poté zapsal domácí kanonýr Pavel Novák. Další gól v intervalu několika sekund poté dokázal procpat do branky Richard Cachnín. Vítěznou branku si v tomto divokém zápasu zapsal do statistik Martin Beránek. Gólovou tečku poté udělal Jakub Čížek, čímž výčet přesných zásahů skončil.

Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav (HC Motor České Budějovice): "Nebyli jsme dost trpělivý na to, abychom zápas zvládli tak, jak jsme si předsevzali, hlavně co se týče obrany. Zápas jsme nedohráli ve čtyřech pětkách. Chyby v defenzivě dnes byly obrovské. Naštěstí díky útoku jsme zápas zvládli. Nejvíce mě ale mrzí, že jsme zápas nemohli dohrát na dvacet lidí."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....