Banes Motor České Budějovice
23.11.2010,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vítkovice 1:2sn

Motor České Budějovice

Vítkovice přijely do Budvar arény jako lídr soutěže. Domácí mají zase za sebou sňůru vítězných zápasů a nutnost bodovat co nejvíce. Hra byla od začátku velmi plynulá. Rozhodčí téměř nepřerušovali hru. Hrálo se nahoru a dolu, ale brankáři neměli moc práce, neboť většina střel na ně šla z dálky. Domácí měli možnost skórovat při přesilových hrách. Hráli dokonce čtyři minuty v kuse, ale hra se jim nedařilo. Jednak se snažili moc kombinovat na úkor jednoduchosti a pak Vítkovice mají velké množství urostlých hráčů a ti se v oslabení umějí ohánět. Ze všech přesilových her si domácí nepřipsali ani jedinou vyloženou šanci. Opět se střílelo jen od modré a s tím si Bartošák hravě poradil. Naopak, jednu svoji přesilovku dokázaly využít Vítkovice. Jihočeši nechali před Hrubcem volného Adama Řeháka a ten měl dokonce dvě dorážky. Druhá už skončila v brance. Největší šanci domácích měl Sedlák. Ten projel s pukem až před Bartošáka a poslal mu puk mezi betony. Ten prošel brankovištěm ven. Vyrovnanou první třetinu tak vyhráli hosté 1:0.

Druhá třetina přinesla krásný juniorský hokej. Hrálo se ve vysokém tempu a k vidění bylo množství šancí a dobrých zákroků gólmanů. Domácí se mocně snažili vyrovnat stav zápasu. Na ledě by nikdo nepoznal, že hraje lídr souzěže s týmem, který okupuje dolní příčky tabulky. Na Jihočeších byla vidět obrovská snaha a vůle. Paradoxně domácím škodilo množství přesilových her, která měli možnost hrát. Tato fáze hry jim totiž vůbec nešla. Měli dokonce více než minutu možnost hrát pět na tři, ale nic z toho nevytěžili. Mnohem lépe se jim hrálo při stejném počtu hráčů v poli. Nejhezčí část zápasu se odehrála okolo půlky zápasu. Tam měli domácí megašanci. Rousek se vracel z trestné lavice a šel, spolu se Semrádem, sami na Bartošáka. Semrádovi se ovšem blafák nepovedl. Vzápětí šel sám na Hrubce i Maliník, ale i Hrubec se vytáhl a chytil. Další šanci měli Vítkovice, když byl tři před Hrubcem a jedním bekem, ale Hrubec ukazoval svoji kvalitu. Domácí měli sice více ze hry, ale branku se jim vstřelit nepodařilo.

Domácí se dočkali první branky hned v úvodu třetiny. Podařilo se jim využít přesilovku. Radim Heřman po ledě prostřelil vše a puk skončil v síti. Snaha českobudějovického týmu o vyrovnání tak byla vyslyšena.Velkou šanci Vítkovic pak spálil Maliník, který jel opět sám na Hrubce, ale ani tentokrát na něj nevyzrál. Obě mužstva nadále hrála výborně, oba týmy chtěly strhout vítězství na svoji stranu. Proti byly oba brankáři, kteří pochytali co se dalo. V závěru třetiny byl vyloučen domácí Semrád a Vítkovice tak měli možnost zápas rozhodnout ještě v normálni hrací době, ale nakonec zápas skončil 1:1 a prodlužovalo se.

Do prodloužení šli Vítkovičtí s převahou jednoho muže, ale domácí se statečně bránili a nakonec měli svoji největší šanci právě v oslabení. Seidl dostal přihrávku na útočnou modrou, trochu popojel a pak vystřelil a donutil tak Bartošáka zasahovat. Jiná velká šance se již nazrodila a tak zápas musely rozhodnout samostatné nájezd.

Jako první se rozjel na branku Vítkovic Tomáš Rousek, hostující gólman byl ale úspěšnější. Poté jel nájezd Maliník a střelou mezi nohy poslal hosty do vedení. K druhému českobudějovickému pokusu se rozjel Adam Přibyl. Jeho pěkný pokus skončil ale pouze na spojnici branky. Utkání rozhodl již ve druhé sérii Adam Rehák a vyválčil pro Víkovoce bod navíc.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....