Banes Motor České Budějovice
01.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Hradec Králové – České Budějovice 2:1sn

Motor České Budějovice
Již od začátku zápasu nasadila obě mužstva vysoké tempo. První vážnější ohrožení brány však bylo vidět až v šesté minutě. To dostal přihrávku za hostující obranu Vilém Juráň, ale Hnízdil ho vychytal. Ještě v téže minutě byla k vidění obrovská šance na druhé straně. Radim Heřman jel sám na Alexu, udělal blafák do forhendu a polovina českobudějovické střídačky měla ruce nahoře. Hradecký brankář však na poslední chvíli vytasil lapačku a zaslouženě sklidil potlesk domácího publika. O deset minut později měli České Budějovice další příležitost otevřít skóre zápasu. Více jak minutovou přesilovku 5 na 3 ale nevyužily. V poslední minutě úvodní třetiny se šikovně propletl hostující obranou Jan Vlček, ale jeho bekhend Hnízdila nepřekvapil.

Do druhé třetiny vstoupili o něco aktivněji hosté a zasypali Alexu několika střelami. Hradečtí ale na předváděnou hru stačili včas zareagovat a vzpamatovali se dříve, než došlo k nejhoršímu. Zhruba v polovině zápasu se před hradeckým brankářem sjelo snad 8 hráčů, kteří na hranici brankoviště sváděli boj o kotouč. Velkou melu ukončila až píšťalka hlavního rozhodčího, který ukázal na hradeckého hráče, jenž padl v brankovišti na puk. Z celé situace tak vyplynulo trestné střílení pro hosty. Na středový kruh postavili rozhodčí kotouč pro útočníka Lukáše Sumerauera, jenže ten si vylámal zuby na Alexovi. Hradecký brankář totiž jeho úmysl přečetl a blafák do forhendu zneškodnil. V závěru třetiny se ještě rozhodčí pustil do vylučování na obou stranách. Hráčskou převahu měli v poli povětšinou Hradečtí, ale nabídnuté přesilovky zužitkovat nedokázali.

Na začátku třetího dějství se však celá situace otočila, když na trestnou lavici opět zamířil hradecký hráč a České Budějovice hráli již podruhé v zápase zkrácenou dvojnásobnou přesilovku. Ani tentokrát ale zkušení hráči jihočeského celku skórovat nedokázali. Vzápětí přišla příležitost Hradce. David Bartoš šikovně vystřelil z kličky přes obránce. Martin Hnízdil v bráně hostů byl ale rovněž pro své mužstvo oporou. Zanedlouho poté se skóre doopravdy měnilo. Střelu Michala Švihálka dojel Lukáš Sumerauer a jen tak tak zvedl kotouč nad Alexův beton. Domácí věděli, že ušli velký kus cesty a nehodlali darovat kůži lacino. Svoji snahu nakonec přetavili ve vyrovnávací branku v čase 55:25. To poslal přesnou přihrávkou David Šafránek do souboje jeden na jednoho svého spoluhráče Davida Bartoše. Hradecký útočník si na modré čáře prohodil obránce a svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou.

Vyrovnaný zápas po všech stránkách tak dospěl až do prodloužení. V něm se pokoušeli o aktivní hokej domácí, ale hosté se tentokrát do útoku nutit nemuseli a vyčkávali na vhodnou příležitost. Ta nakonec nepřišla ani na jedné straně, a tak se muselo rozhodnout až v penaltovém rozstřelu.

Po hození mincí se jako první rozjel Gal Koren - Alexu nepřekonal. Za Hradec pak směrem k Hnízdilovi zamířil David Bartoš a podruhé v sobotním zápase českobudějovického brankáře překonal. Radim Heřman ovšem ve druhé sérii svůj blafák proměnil, zatímco Václav Pánek na Hnízdila nevyzrál. O tom, kdo získá bonusový bod se rozhodlo ve třetí sérii. Marek Vaniš nedal a vše záleželo na Davidu Šafránkovi. Ten se své role ujal úspěšně. Naznačil blafák do forhendu, stáhl kotouč na bekhend a chladnokrevně zakončil.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice