Banes Motor České Budějovice
19.04.2024, Adam Černý, FOTO: ČESKÝ HOKEJ

Zahrát si před domácími fanoušky? Speciální, člověk se více vyhecuje, říká Kubík

Parádní zápas v dresu české hokejové reprezentace ve čtvrtek odehrál Adam Kubík. Kmenový hráč českobudějovického Motoru se před domácími diváky uvedl nejlépe, jak mohl, když otevíral skóre zápasu a svojí trefou nakonec přispěl k vysoké výhře českého výběru nad Rakouskem 5:1.

Českobudějovický útočník si po vydařené sezoně na klubové úrovni dlouho neodpočinul, o pár dnů později se totiž hlásil trenérovi Radimu Rulíkovi na srazu české reprezentace. Po dvojzápase v Karlových Varech se český tým přesunul na jih Čech, kde ve čtvrtek odehrál povedené utkání s Rakouskem, kteří Češi zvládli v poměru 5:1. „Myslím si, že celý zápas jsme chtěli hrát to, co máme nastavené. V první třetině jsme se trošku rozjížděli, ale pak se nám podařilo dát góly a diktovat to tempo. Jsme rádi, že jsme vyhráli,“ zhodnotil po zápase Kubík.

Pětadvacetiletý útočník se v Budvar aréně uvedl v nejlepším možném světle. Hned po necelých třech minutách totiž dostal prostor na levém kruhu a přesnou ranou pod horní tyč otevřel skóre a rozjásal Budvar arénu. „Specifické bylo, že tu vůbec jsem, za což jsem moc rád, že jsem si mohl zahrát před domácími fanoušky. Ještě že se to takhle povedlo, o to více je to lepší,“ popisuje své pocity Kubík, jenž si dokonce vysloužil i ocenění pro hráče zápasu.

Během zápasu dávali fanoušci jasně najevo, kteří hráči působí v českobudějovickém dresu. Jáchym Kondelík i právě Adam Kubík dostávali mohutnou podporu z tribun. „Je to něco speciálního, člověk se ještě více vyhecuje, ale je to hokej. Hraje se to na stejném ledě a chce člověk vyhrát,“ říká osmnáctigólový střelec z uplynulé sezony.

Český tým v sobotu zakončí v Rakousku druhý týden přípravy před světovým šampionátem. Mistrovství světa se blíží a každý z hráčů naplno bojuje o svojí pozici, motivace dostat se na domácí šampionát je velká. „Myslím si, že každý je rád, že tady je. My si to maximálně užíváme, všichni jsme tu za odměnu. Chceme pracovat tvrdě na tom, abychom se na mistrovství dostali. Nálada je dobrá, pracovitá morálka. Trenéři to takhle nastavili a myslím si, že všichni to plní,“ zakončuje na závěr Kubík.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....