Banes Motor České Budějovice
06.03.2024, Václav Plachta

Tyto zápasy budou vyrovnané až do konce, uvědomuje si Filip Přikryl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Svěřenci Ladislava Čiháka zvládli ve třetí třetině otočit nepříznivý stav utkání s karlovarskou Energií a po vítězství 4:2 získali první bod v sérii. Součástí vítězného týmu byl i útočník Filip Přikryl, který strávil na ledové ploše přes jednadvacet minut.

Filipe, dnes získáváte po vítězství 4:2 první bod v sérii. Co dnes v utkání rozhodovalo?
Dneska jsme zatím šli trpělivě šedesát minut a nakonec se to překlopilo na naší stranu. Samozřejmě nikdo nemohl čekat, že půjde o lehké zápasy. Tohle bude náročná série.

Jaký je to pocit, když se po necelých dvou minutách od startu zápasu přeruší hra kvůli trhlině v ledu. Nemůže dojít například k narušení vaší koncentrace na utkání?
Na každého to působí jinak. Jsme profesionálové a měli bychom se s tímto umět vyrovnat. Samozřejmě něco podobného na začátku zápasu nikdo nechce a to ani protější tým. Myslím si ale, že jsme na náš počáteční tlak navázali a nijak nás to nerozhodilo.

V první třetině obdržel Jan Ordoš pětiminutový trest za podkopnutí. Jak důležité bylo, že jste dokázali toto oslabení ubránit?
Bylo to extrémně důležité. Celý tým to odmakal a tohle jsou ty momenty, které vám hrozně pomůžou. Ukázali jsme charakter, zvládli jsme to a posunulo nás to v zápase.

Díky tomuto vyloučení jste se vy sám posunul do první formace. Co říkáte na tuto trenérskou důvěru?
Tohle je play-off. V uvozovkách je úplně jedno, v jaké lajně kdo hraje. Potřebujeme od každého, aby odvedl stoprocentní práci, včetně mě. Není čas koukat na to, s kým hrajete. Všichni jsme kvalitní hráči a makáme pro celý tým, jako jeden člověk.

V prostřední části jste se ujali vedení, následně ale Karlovy Vary průběh utkání otočily. Během druhé třetiny navíc bylo k vidění mnoho zbytečných ztrát kotouče. Nešlo o nějaký projev nervozity?
Nemyslím si, že šlo o nervozitu. Tohle jsou vypjaté zápasy a pracujeme na každém detailu. Jdeme do dalšího zápasu tak, jako jsme to odehráli dnes a myslím si, že jsme odehráli dobré utkání.

Ve třetí třetině došlo na parádní obrat. Zažil jste někdy něco podobného?
Tyto zápasy budou vyrovnané až do konce a věřím v sílu našeho týmu. Takovéto momenty musíme v této sérii zvládat a nikdy nevíte, kdy se něco podobného opět stane. Je dobré, že jsme to dnes zvládli my.

Euforii je ale nutné krotit. Myslíte si, že si lze z dnešního utkání převzít nějaké poznatky do druhého utkání?
Euforie není žádná. Máme teprve jeden kousek ze tří a jdeme s pokorou do dalšího utkání. Poznatky tam vždycky budou, ale důležité bude navázat na naší dnešní aktivitu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....