Banes Motor České Budějovice
24.10.2023, Lukáš Mareš

Tým U15 si zasportoval s Centrem ARPIDA

Ve středu 18. 10. čekal na hráče týmu U15 netradiční odpolední program. Vypravili se totiž společně s trenéry Filipem Turkem, Františkem Čechem, vedoucím týmu Jaroslavem Láfem a mentálním koučem klubu Lukášem Marešem do Centra ARPIDA, abychom zde poměřili své síly s klienty Centra ve sportu zvaném iBoccia. Tým tak zvedl pomyslnou rukavici, kterou mu při minulé návštěvě (podzim 2022) vhodil zástupce ARPIDY Jaromír Novák. Nutno dodat, že kluci se výzvy zhostili se ctí.

iBoccia (integrovaná boccia) je sport podobný francouzské petanque. Hraje se ovšem vsedě a svou povahou umožnuje účast lidem napříč různými znevýhodněními. Na paralympijských hrát se boccia poprvé objevila roku 1984 (New York, USA). Pro většinu našich hráčů šlo o první zkušenost s tímto sportem. Do pravidel jsme hladce pronikli díky zkušené rozhodčí Petře Coufalové, která nám iBocciu podrobně představila a ujala se řízení turnaje. V něm se utkaly čtyři pětičlenné týmy Motoru se dvěma týmy klientů z Centra ARPIDA. Ačkoli se iBoccia od hokeje podstatně liší, mohli jsme na vlastní kůži zažít, že emoce vyvolává podobně intenzivní. Mladí Motoráci, včetně jejich trenérů, si stejně jako na ledě šli za vítězstvím. Výhra ovšem nebylo to jediné, co bylo důležité. Velmi zajímavé bylo sledovat, jak dokáže sportování smazávat rozdíly a spojovat lidi. Po vyhlášení výsledků turnaje a přebrání drobných odměn si náš tým společně se svými soupeři opekl buřty. Na oplátku přinesli hráči klientům ARPIDY podepsaný motorácký dres. Návštěva Centra ARPIDA byla součástí sociálního programu Motoru, v jehož rámci se snažíme otevírat našim hráčům nové obzory toho, co znamená být sportovec. Často přitom vystupujeme z hokejové bubliny zimního stadionu, abychom lépe poznali město České Budějovice a byli mu nápomocni, ale také abychom si mohli uvědomit něco důležitého o nás samotných. Hrát hokej není samozřejmost a považujeme za důležité, aby tuto skutečnost naši hráči sami mohli prožít. Děkujeme ARPIDĚ za milé přijetí a těšíme se další společné akce.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....