Banes Motor České Budějovice
14.01.2024, Václav Plachta

Střelec Filip Přikryl: Dneska jsme šli odhodlaně za vítězstvím

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Svěřenci Ladislava Čiháka dokázali v nedělním duelu přemoct karlovarskou Energii poměrem 3:0 a připsali si tak další důležité tři body do tabulky. O jednu ze tří branek se postaral i Filip Přikryl, který nakonec zapsal v bratrském souboji ještě jednu asistenci k brance Dominika Simona do prázdné branky.

Filipe, dnes porážíte Karlovy Vary poměrem 3:0. O jak sladké vítězství jde i vzhledem k tomu, že Energii se proti Motoru dlouhodobě dařilo?
Vítězství bylo důležité hlavně kvůli tomu, že jsme tady minulý zápas vysoko prohráli. Chtěli jsme to fanouškům vrátit, protože nám s Libercem fandili až do konce, čehož si hrozně vážíme. Dneska jsme šli odhodlaně za vítězstvím a utkání dopadlo tak, jak to dopadlo.

Začátek zápasu ale nebyl úplně ideální a Energie dokonce dvakrát nastřelila brankovou konstrukci. Co podle vás hrálo roli v tom, že úvod byl spíše ve prospěch soupeře?
Myslím si, že to bylo tím, že se nám ty začátky v poslední době moc nedařily a byli jsme zbytečně nervózní. Hráli jsme opatrně a to nám nesvědčí. My musíme mít dobrý nástup a o to víc, když hrajeme doma. Naštěstí nám to tam nespadlo, ve druhé třetině jsme převzali aktivitu my a byli jsme lepším týmem.

Ve druhé třetině jste se po brance Jakuba Valského ujali vedení. Myslíte si, že dnes to bylo právě o tom, kdo vstřelí první gól?
Ten gól vždycky týmu pomůže. Nebudu říkat, že to byla jen otázka času, než to tam spadne. Karlovy Vary mají výborný brejkový tým a nikdy nevíte, kdy soupeř může ujet do přečíslení. My jsme potřebovali dát ten první gól, což se nakonec povedlo a po brance na 2:0 se to trošku uklidnilo.

Právě druhá branka, kterou jste vstřelil vy, padla ve vašem oslabení. Co říkáte na to, že šlo již o osmou branku v početní nevýhodě v letošním ročníku?
Věděli jsme, že na jejich přesilovku chodí hodně ofenzivní hráči. My se snažíme hrát v oslabení hlavně aktivně, a když je tam ta energie, tak nedivím problém v tom nevyužít tu šanci na vstřelení gólu. Samozřejmě že osm branek je hezké číslo, ale my si tam jdeme odpracovat defenzivní povinnosti a pak z toho jsou tyhle góly.

Vstřelenou branku jste hodně emotivně oslavil. Z čeho vyplynula takto obří radost?
Byl to důležitý gól a byl jsem rád, že jsem takhle týmu pomohl. Máme velké cíle a každý zápas je pro nás důležitý. Stejně tak i každý samotný gól.

Ve třetí třetině se Energie pokusila zdramatizovat nepříznivý stav, ale všem hostujícím pokusům vystavil stopku Dominik Hrachovina. Jak důležitým článkem dnešního vítězství byl právě on?
Dominik tam měl dva stěžejní zákroky, kterými nás podržel. Když tohle udělá gólman, tak vám to vlije spousty energie do žil, protože to je skoro jasný gól. Pak to vidíte v opakovaném záběru a je to něco nádherného, protože tohle se nepoštěstí každý zápas. My jsme rádi, že jsme dnes to štěstí měli.

Čeká vás teď venkovní trojboj, který začínáte v Plzni. Jaký zápas očekáváte proti Škodovce?
Bude to těžký zápas, jako každý jiný. Plzeň je doma silná a musíme se připravit hlavně na její forčekink. Když se budeme věnovat naší hře a budeme hrát tak, jak máme, můžeme v Plzni vyhrát.

Opět jste si mohl užít zápas proti svému bratrovi Romanovi. Dojde na nějaké bratrské pošťuchování i vzhledem k tomu, že jste dnes zapsal do statistik gól a asistenci?
My tohle moc neřešíme. Snažíme si užít ten moment, že můžeme nastoupit proti sobě a ve finále bych i jemu přál ten vstřelený gól. Samozřejmě kdyby to nebyl nějaký, který by nás položil. Spíš se ale díváme na týmový výsledek a šťastnější je ten, kdo vyhrává.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....