Banes Motor České Budějovice
23.09.2023, Pavel Mádl

Pavel Pýcha po Plzni: Šli jsme si za tím, abychom body uhráli

PLZEŇ — Motor zajížděl podruhé v sezoně na území soupeře, tentokráte do Plzně. Vyhrál ho tím nejmenším možným výsledkem - 1:0. V první obranné dvojici sehrál po boku Michala Gulašiho porci času 22:49 Pavel Pýcha, jenž tak obdržel od trenérů nejvíce prostoru na ledě ze všech hráčů.

Pavle, zasloužené tři body proti Plzni. Souhlasíte?
Ano. Je začátek soutěže a je vidět, že všechny mají natrénováno. Bylo to hodně bojovné. Krásu to úplně nepobralo, ale máme důležité body takto na začátku sezony.

Bylo vidět, že jste celých šedesát minut odehráli jako tým.
Plzeň měla šance, které zneškodnil Hrášek. Někdy se dostávali do tlaku, ale myslím, že jsme hráli opravdu dobře.

K tomu Dominik Hrachovina vás od samého začátku opravdu držel.
Dobrý gólman k tomu patří. I s Olomoucí chytal výborně, snažíme se mu pomáhat. Myslím, že jsme jako tým šli za tím, abychom tady ty tři body uhráli.

Jak moc náročné bylo vzdorovat tlaku Plzně v posledních minutách?
Na konci jsme měli střídání, které trvalo snad dvě a půl minuty, ale oni tam taky byli dlouho. Snažili jsme se bránit předbrankový prostor, a když už, tak je nechat střílet ze stran, dálky. Myslím, že až na jednu šanci jsme to v našem boxu ubránili fakt dobře.

V čem tkvěl klíč k vítězství?
Oni mnohokrát nahazovali puky do pásma, se kterými jsme si dokázali poradit, a snažili jsme se je napadat. To nám šlo lépe než v minulých zápasech. Sehráli jsme také mnoho dobrých oslabení.

Ve druhé třetině jste obdržel dvě minuty za držení, kde jste ztratil hokejku. Co se tam stalo?
Ztratil jsem hokejku, pak jsem se snažil toho hráče nějak vytlačit a bylo to posouzeno jako faul.

V neděli přijede Hradec Králové. Očekává se plná hala. Je to nyní po dvou výhrách v řadě ideální soupeř na ještě větší vyburcování týmu?
Ta rivalita tam je, mají kvalitní mužstvo. Minulý rok byli ve finále play-off. Jsou hodně brusliví, mají kvalitní hráče, takže si myslím, že to bude zajímavý test.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....