Banes Motor České Budějovice
11.12.2023, Pavel Mádl

Filip Přikryl po Spartě: Je škoda, že jsme z toho nevytěžili víc

PRAHA — V libeňské O2 aréně se v tomto extraligovém ročníku proti Spartě podílel na všech brankách Motoru. V neděli proti Pražanům přihrál Jakubu Valskému na oba úspěšné zásahy. Útočník Filip Přikryl ale i přesto smutnil, poněvadž Jihočeši navzdory vedení podlehli ve výročním utkání klubu z hlavního města 2:3 po prodloužení.

Filipe, v pátek jsem se tázal Martina Hanzla, jak moc prohra v Pardubicích mrzí. Proti Spartě tomu nebude jinak, že?
Zápas proti Spartě mrzí trochu více, protože bychom si výhru zasloužili víc než v Pardubicích, kde ten výkon nebyl takový, abychom si zasloužili dva nebo tři body. Je škoda, že jsme to se Spartou nezvládli. Stály proti nám velmi kvalitní týmy, je škoda, že jsme z toho nevytěžili víc.

V čem byly rozdíly oproti pátečnímu utkání?
V Pardubicích nám tam napadaly góly a obraz hry byl trochu zastrašený. Měli jsme příliš velký respekt. Teď tu byl úplně jiný tým. Pracovali jsme šedesát minut.

Snažili jste se, aby vás nerozhodila inkasovaná branka na 2:1 před koncem třetiny?
Dobrý tým se s tímto musí vyrovnat, góly v hokeji padají. Vždy tým vstřelený gól nakopne. Je škoda, že vyrovnali, ale takový je hokej.

Jakou cenu mají získané dva body proti takovým celkům?
Před víkendem bychom je brali. Na druhou stranu jsou tady prohry a my nejsme organizace, která by se s nimi smiřovala. Za body jsme rádi, protože každý bod v této lize je dobrý. Soutěž je náročná. Chceme ale pracovat tak, aby to vždy mělo vítězný konec.

Podílel jste se v této sezoně na všech brankách Motoru na Spartě. Svědčí vám O2 aréna?
Asi se mi tady hraje dobře, a to i v minulých letech. Sám si to neumím vysvětlit. (úsměv) Krásná hala, skvělá atmosféra, dvanáct tisíc lidí. To se musí líbit každému hokejistovi, který tady hraje. Jsem rád, že se mi tady daří.

U první branky v přečíslení dva na jednoho jste čekal záměrně, až Michal Kempný natáhne hůl, abyste následně poslal žabku Jakubu Valskému?
Čekal jsem celou dobu na obránce, jestli udělá pohyb. Kdyby ho neudělal, tak vystřelím. Nakonec cuknul, tak jsem se to snažil prohodit, a Valda, i když to neměl jednoduché, hezky trefil do protipohybu.

A u druhého gólu?
Bylo důležité, že Hanzy i Valda směřovali do brány. Periferně jsem viděl žlutou šmouhu, tak jsem to tam hodil. Hanzy tam pokryl obránce a padlo to na Valdu.

Nemrzí vás, že jste jim výsledkem trošku nepokazili oslavu?
Byl to velký den pro Spartu a pro nás motivace navíc. Dnešek patřil jim, a doufám, že si to všichni užili. Pro nás to byl zápas jako každý jiný.

Následuje reprezentační přestávka. Mikuláš Hovorka byl nominován do národního týmu. Co na to říkáte?
Je to super. Myslím, že každý hráč by měl mít radost z toho, že parťák bude reprezentovat svoji rodnou zem. Nikdy nevíte, kdy je to naposledy, nikdy nevíte, kdy se to může stát. Jsem za to moc rád, ještě když je stejný ročník jako já (2001). Přeji si, aby se mu dařilo a aby navázal na kluky, kteří tam předtím byli.

Jaký je týmový program během této pauzy?
Čekají nás dva dny volna, poté budeme tvrdě trénovat. Je třeba potrénovat, protože leden bude extrémně náročný, hraje se téměř ob den. Musíme být výborně fyzicky připravení, protože si myslím, že máme a chceme si udržet dobré rozpoložení. Odpočineme si a pak do toho zase šlápneme.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....