Banes Motor České Budějovice
27.02.2024, Tomáš David

Filip Přikryl: Dobře si uvědomujeme, o co hrajeme

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Budvar aréna se v úterý večer mohla radovat z výhry Motoru poprvé od 2. února, když domácí tým triumfoval nad Třincem jasným poměrem 5:2. Nemalou měrou se na úspěchu podílel i Filip Přikryl, který do svých statistik přidal devátou trefu v letošní sezoně.

Filipe, gratulace, dnes konečně po třech prohrách výhra na domácím ledě. To musí být pro celý tým docela úleva, že?

Z dlouhodobého hlediska doma předvádíme dobré výkony. Poslední tři zápasy ale nebyly dobré a my jsme to dobře věděli, takže jsme to chtěli fanouškům vrátit. Jsme rádi, že jsme dali pět gólů, což je proti tak silnému týmu fajn.

Co je hlavním důvodem dnešní výhry? V čem jste Třinec předčili?

Prostě jsme chtěli víc. Dobře si uvědomujeme, o co hrajeme. Ty zápasy předtím nevypadaly dobře výsledkově, ale snažíme se jít do každého utkání s touhle myšlenkou a dneska se nám to vrátilo.

Vy sám jste se blýskl parádním gólem, kterým jste otevíral skóre zápasu. Mohl byste celou akci popsat ze svého pohledu?

Rozjel jsem se v našem pásmu, měl jsem tam prostor, tak jsem trochu našlápl a získal rychlost. Díky tomu jsem si dovolil udělat kličku a jakmile mi vyšla, instinktivně jsem udělal další a byl z toho takový gól.

Poslední dobou se vám daří i přesilovky, dnes jste také dvě využili. Čím to? Začali jste je hrát jinak, nebo to tam prostě konečně začalo padat?

Je to o tréninku. Věříme tomu, co děláme. Nic extra jsme neměnili, jdeme svojí cestou a jsme rádi, že to tam začalo padat, protože v předkole nebo play off je tohle nejdůležitější.

Je nějaký aspekt hry, který by se i přes dnešní výhru dal před play off zlepšit?

Pracujeme na všem. Utkání budou těžká, o jeden gól. Je důležité zvládnout koncovky a udržet vedení, pokud budeme vést. Když budeme prohrávat, musíme být schopní skóre otočit.

Co bude v těch koncovkách zápasů rozhodovat?

Maličkosti. Fyzicky se cítíme dobře, máme natrénováno dost. Bude to hodně o psychice, o hlavě. Musíme ukázat, že tenhle tým má charakter.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....