Banes Motor České Budějovice
26.10.2023, Michal Špírek

Další atraktivní duel. Do Budějovic přijede Sparta!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pardubice si motoráci úspěšně odškrtli. Teď už je ale třeba napnout síly směrem k utkání s dalším silným protivníkem. Přijede Sparta, zápas se hraje v Budvar aréně v pátek od 17:30. Jihočeši mají Pražanům za první kolo co vracet. Pomůže jim k úspěchu i vyprodaná Budvar aréna? Zajistěte si poslední z rychle mizejících lístků zde. Zbytky vstupenek z vrácených rezervací budou k dostání od 15 hodin na pokladně Budvar arény!

Banes Motor

První čtvrtinu základní části zakončil Motor na pátém místě se ziskem dvaceti bodů, dosavadní průběh jsme detailně probrali na klubovém webu s koučem Ladislavem Čihákem. Teď začíná druhá runda zápasů a Budějovice se chystají na Spartu. Z posledního zápasu odcházeli motoráci nadšeni po výhře nad prvními Pardubicemi, ale Sparta je neméně silný protivník, proti kterému se Jihočechům bude moc hodit maximální možná podpora Budvar arény. Z dosavadních domácích zápasů je průměrná návštěva budějovického stadionu jen těsně pod hranicí 6000 diváků, podaří se proti Spartě Budvar arénu poprvé vyprodat?

V posledních zápasech se musel Motor obejít bez nemocného Lukáše Pecha a také zraněného Milana Doudery, doba jeho předpokládané absence prozatím není známá. Jistě nebude hrát obránce Ondřej Kachyňa, který byl potrestán disciplinární komisí dvouzápasovým trestem za faul ze zápasu s Pardubicemi.

V prvním vzájemném střetnutí Motor padl v polovině září v O2 aréně 2:5, za hosty se trefili Filip Přikryl a Jan Ordoš.

Sestava Motoru v posledním zápase:

Strmeň (Hrachovina) – Hovorka, Gulaši (A), Vráblík, Štencel, Štich, Pýcha, Kachyňa – Kubík (A), Harris, Ordoš – Gulaš (C), Kondelík, F. Přikryl – M. Beránek, Hanzl, Simon – Valský, Toman, Chlubna.

O soupeři – HC Sparta Praha

Ambiciózní mužstvo se po první čtvrtině zatím jen dívá na záda dvojici Pardubice - Litvínov, ale třetí místo už hájí Sparta s pětibodovým náskokem před Třincem a právě Motorem. Sparta ale měla výhodu v tom, že ze třinácti zápasů jich hned devět sehrála na domácím ledě, výjezd do Budějovic pro ni bude teprve pátým v sezóně. Nicméně pozor, varováním pro Čihákovy svěřence je to, že Sparta ze čtyř venkovních zápasů hned tři vyhrála.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je čtrnáctibodový Michal Řepík, o bod méně má Roman Horák a třetí je v týmové produktivitě Pavel Kousal. Z beků má největší důvěru trenérů Michal Kempný (267 odehraných minut) a Aaron Irving (244). Vládcem sparťanského brankoviště je Jakub Kovář, který pustil Josefa Kořenáře pouze do dvou zápasů.

Diváci v Budvar aréně budou mimo jiné svědky toho, jak si motoráci poradí v přesilovkách proti nejlépe bránícímu týmu v oslabení - Pražané mají úspěšnost hry v oslabení téměř 94 procent!

Sestava Sparty v posledním zápase:

Kořenář – Kempný (A), Moravčík, Mozík, Krejčík, Němeček, Irving, Mikliš – P. Kousal, Horák, Řepík (C) – Chlapík (A), Lajunen, Kestner – Buchtele, O. Najman, Forman – Konečný, D. Vitouch, Hauser.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....