Banes Motor České Budějovice
18.01.2004, Milan Šebesta

Projeví se na Vítkovicích prohra z Liberce?

V neděli 18. ledna zamíří hokejisté Českých Budějovic na led nevyzpytatelných Vítkovic. Ty střídají v této sezoně vynikající výkony s naprosto mizernými - o tom svědčí i pohyb v tabulce - jeden čas patřily mezi nejlepší čtyři týmy, poté klesly až hluboce pod úroveň play-off, aby se v současnosti držely s přehledem na 7. příčce. V posledním kole podlehly po špatném výkonu na ledě Liberce 0:3. Dá se očekávat, že Jihočeši to zde nebudou mít vůbec jednoduché.
Jak sehrála obě mužstva posledních pět utkání??
Vítkovicím se podařilo od Nového roku třikrát vyhrát a dvakrát prohrát. Ukořistili skalp Sparty 6:3, Vsetína 7:5 a Třince 2:1. Nad jejich síly však byly týmy Kladna 1:4 a Liberce 0:3.
České Budějovice mají v roce 2004 poměrně dobré výsledky - prohrály jedinkrát - s libereckými Tygry prohrály 4:1. Zbývající 4 utkání vyhrály - nad Litvínovem 4:3, v Pardubicích 2:1 v prodloužení a poslední dvě domácí střetnutí se Slavií 3:0 a se Zlínem 2:1.

Podrobnější pohled na minulé kolo.
Souboj s Libercem byl v první třetině velmi vyrovnaný. O něco málo měli ze hry více domácí, ale Vítkovice držel nad vodou Pinc - díky jeho pohotovým zákrokům prohrávali hosté pouze 0:1. Od druhé třetiny bojovali Tygři jako lvi a nechávali Severomoravanům jen minimum prostoru. Hosté se nedokázali dostat do tempa a konečný výsledek 0:3 je pro ně vzhledem k výkonu ještě milosrdným.
Budějovice předvedly proti Zlínu velmi soustředěný a bojovný výkon. Stejně jako proti Slavii předvedl famózní výkon brankář Mezin. K němu se přidal dobrý kolektivní výkon celého týmu a zlepšující se formu Jihočechů odnesl Zlín 1:2.

Jak jsou na tom týmy v tabulce?
Vítkovice se v současnosti nalézají na 7. příčce se šedesáti body - mají tak sedm bodů náskoku před Kladnem a devět před dvojicí Liberec - Litvínov. Budějovice se s 39 body nychází na 14. příčce - chybí jim sedm bodů na třináctou Plzeň a 8 na Vsetín.

Jak spolu hrála obě mužstva v základní části?
Oba týmy se potkaly již ve druhém kole, kdy z Budějovic odjížděly Vítkovice se třemi body za výhru 4:1. I ve druhém letošním utkání zvítězili Severomoravané - doma uhájili vítězství 4:3. Jediný bod dokázali budějovičtí získat proti Vítkovicím ve 28. kole, když doma prohráli v prodloužení 1:2.
Dá se předpokládat, že hráči Vítkovic budou chtít před vlastním publikem odčinit televizní debakl s Libercem. V cestě jim však bude stát rozjíždějící se stroj budějovických hokejistů.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....