Banes Motor České Budějovice
13.01.2004, Antonín Vansa

S Andrejem v brance se musíme vyhnout baráži, soudí Mrázek

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Ještě před rokem a půl bavila Budvar arénu svými kousky útočná trojice Luboš Rob - František Mrázek - Zdeněk Ondřej. Jenže právě obrovitý útočník doplatil na listopadové zemětřesení v kádru a odešel na hostování do finského IFK Helsinki. Před letošní sezonou zamířil do Pardubic, které na něj však k 12.lednu neuplatnily opční právo. „Parťák je zpátky!" těšil se z návratu robustního centra Ondřej.
Odešel jste do Českých Budějovic z týmu lídra extraligy z Pardubic. Jste hodně zklamán?
Nebudu skrývat, že jsem chtěl v Pardubicích dohrát sezonu a poprat se tam o titul. Kluby se ale dohodly tímto způsobem, jsem zpět doma a pokusím se pomoct klukům vyhnout se baráži.

Z Pardubic se vám asi neodcházelo lehce, že? Jak hodnotíte působení na východě Čech?
Moc se mi tam líbilo. Jsou tam skvělí hráči, kteří tvoří vynikající tým. Bylo to tam prostě super.

Nepřicházíte návratem na jih Čech o motivaci?
Ne. Tady je motivace jednoznačná - vyhnout se baráži. Myslím, že to hovoří samo za sebe.

Ale určitě Vám bude chybět atmosféra v Duhové aréně, ne? Velice rychle jste se stal oblíbencem místních fanoušků.
V Pardubicích jsou opravdu diváci super. V průměru tam chodí na hokej 8 500 diváků a atmosféra je tam úplně skvělá.

V tomto ohledu pro vás bude přechod do Budvar arény velkým šokem, nemyslíte?
Ale vždyť na poslední zápas přišlo skoro 4 000 lidí! Myslím si, že jakmile se chytneme, lidí začne chodit ještě více. Pokud ale budeme hrát špatně, nikdo na nás chodit nebude. Já však věřím, že svými výkony fanoušky do Budvar arény nalákáme ještě ve větším počtu.

Mluvil jste už s trenérem Ťoupalem o své pozici v mužstvu? Asi není žádné tajemství, že bývalí trenéři vás do týmu moc nechtěli...
Mluvil jsem jak s trenérem Ťoupalem, tak i s generálním manažerem Pařízkem. To, že mě předchozí trenéři nechtěli, já neovlivním. Jen nevím co proti mě měli, když mne nikdy netrénovali.

V týmu se scházíte opět se svým velkým kamarádem Zdeňkem Ondřejem. To je pro vás zřejmě jedna z pozitivních věcí na vašem návratu...
Určitě, to je velké plus. Se Zdeňkem se známe strašně dlouho. Navíc to vypadá, že bychom měli hrát opět spolu, tak si snad znovu vyhovíme.

České Budějovice se nacházejí na posledním místě extraligové tabulky. Letos jste je viděl ve hře minimálně třikrát. Čím si jejich zlé postavení vysvětlujete?
Sám nevím. Jsem strašně nemile překvapen, že jsou s takovou ztrátou poslední. Je zde plno kvalitních hráčů, navíc teď sem přišel kvalitní gólman...nevím. Neumím si to vysvětlit.

Jaké jste měl dojmy po příchodu do budějovické kabiny? Působil jste na východě Čech, Moeller Pardubice se nachází na zcela opačném konci tabulky.
Kluci určitě nejsou pokleslí. V neděli navíc porazili Slavii, což jim určitě na náladě dost přidalo. Vidím v Budějovicích chuť pracovat a já věřím, že to dotáhneme do úspěšného konce.

Přesto je ztráta osmi bodů hrozivá. Vždyť už chybí jen třináct zápasů do konce základní části.
Není to příjemný pohled. Bude to těžké, ale já si myslím, že s Andrejem v brance se musíme dokázat vyhnout baráži.

Jak vypadá Váš zdravotní stav? Dnes jste trénoval pouze v černém dresu, který přísluší zraněným.
Mám skříplý nerv mezi krčními obratly a mám tak zablokovaná záda. Dnes jsem proto trénoval jen lehce. V pátek asi ještě hrát nebudu. Zítra jedu do lázní a s doktorem Dvořákem budeme pracovat na nějaké rehabilitaci.

Kdy tedy plánujete návrat na extraligový led?
Viděl bych to až na úterý.

Díky za rozhovor a brzké uzdravení.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....