Banes Motor České Budějovice
19.10.2018, Filip Kortus

V září proběhly na Motoru náborové akce do hokejové přípravky

Několik akcí proběhlo v organizaci budějovické mládeže během prvního školního měsíce. Motor připravil náborové akce, týden s hokejem nebo se zúčastnil Evropského týdne sportu. Nábor je spolufinancován městem České Budějovice a Jihočeským krajem.

Září se stalo na Motoru měsícem náborů, kdy své první krůčky na ledě v nové sezoně 2018/2019 absolvovaly děti v pondělí 3. září na druhé ledové ploše Budvar arény. První trénink obsahoval především hry a nácvik základních dovedností, na které se bude navazovat celou sezonu. Další den se náborová akce uskutečnila v IGY centru, kde si děti mohly v přízemí a prvním patře vyzkoušet slalomové dráhy s hokejkou a tenisákem. Součástí této akce byla i autogramiáda hráčů A-týmu Jakuba a Vojtěcha Doktorových.

V letošní sezoně se klub zaregistroval do svazového projektu "Pojď hrát hokej", který se na Motoru konal ve středu 19. září. Pro rodiče s dětmi byl připraven bohatý program se střelbou na střelnici, prezentací hokejového klubu a ukázkovým tréninkem Základny C a D. Poté si všechny děti na ledě vyzkoušely, jaké to je, stát se hokejistou.

s

Poslední náborová akce se stala součástí projektu Evropský týden sportu a proběhla ve středu 26. září ve spolupráci s Hopsáriem. Pozvané třídy mateřských škol se během dopoledne vystřídaly na čtyřech stanovištích, které obsahovaly slalomovou dráhu s hokejkou, střelbu na branku, sjíždění na nafukovacích kruzích a zkoušení hokejové výstroje s dresem Motoru. Po absolvování všech stanovišť měly děti volnou zábavu v celém Hopsáriu.

Komentář manažera mládeže Jaroslava Lišky

"Jsem strašně rád, že u nás proběhlo hned několik náborových akcích, které se konaly díky výborné práci našeho trenérského týmu v čele s Jakubem Čelikovským. Máme pozitivní ohlasy od rodičů, podařilo se nám děti oslovit tím správným směrem a snažili jsme se, aby k nám začaly chodit s radostí. Jednou z nejzajímavějších akcí byl Evropský týden sportu, na který dorazilo opravdu velké množství dětí. I na náborech jsme měli hojnou účast. Myslím si, že jsme se jako klub prezentovali dobře. Věřím, že si k nám najdou cestu jiní zájemci i v průběhu sezony."

Nábor do hokejové přípravky probíhá po celou sezonu dle tréninkového rozpisu na hccbpripravka.estranky.cz. Bližší info podá Mgr. Jakub Čelikovský (tel. 776 631 602).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....