Banes Motor České Budějovice
25.12.2017, Klub

90 let klubu oslaví Motor retro zápasem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Významné jubileum oslaví na začátku ledna ČEZ Motor České Budějovice. Přesně 10. ledna 1928 byl založen přímý předchůdce Motoru AC Stadion České Budějovice. Devadesát let poté si tuto událost připomeneme při speciálním retro zápase, kde bude historie klubu dýchat na všechny přítomné. 6. ledna 2018 přijedou Karlovy Vary, utkání bude mít velmi slavnostní úvod a hráči do něj vjedou v dresech, které budou připomínat největší úspěch v historii klubu - mistrovský titul z roku 1951. Dosud byla z památného ročníku známá pouze následující fotografie, zatímco podoba dresů byla nejasná, to se ale změnilo. Vstupenky na toto výjimečné utkání už jsou v prodeji.
Devadesát let klubu, to je už pořádný kus historie a tradice. Motor má rozhodně nač vzpomínat a také to bude s hrdostí dělat. Před utkáním s Karlovými Vary se na ledě sejdou všichni možní žijící hráči, kteří v klubu odehráli alespoň deset sezon. A je to zástup obrovských legend, kterých bude víc než třicet. Od nejmladšího třicetiletého Davida Kuchejdy, až po Václava Lence, kterému je už více než 97 let! Všichni tito hráči budou asistovat tomu, když ke stropu arény vystoupají plachty připomínající ty největší úspěchy historie klubu.

Samotné utkání odehrají oba celky v retro dresech bez reklam, které budou odkazovat k padesátým letům minulého století, kdy se oba týmy střetávaly v nejvyšší soutěži. Právě na začátku této dekády zaznamenaly České Budějovice největší úspěch klubové historie, když vybojovaly mistrovský titul. Symbolické pro tehdejší dobu nastupujícího komunismu ale bylo, že z té doby ani neexistuje fotografie mistrovského týmu! V dnešních dobách tak nebylo vůbec jasné, v jakých dresech tehdy Jihočeši, kteří nesli přechodně název Závodní sokolská jednota Sdružené komunální podniky Jihočeského národního výboru České Budějovice, hráli. "Z daného ročníku jsme znali pouze fotografii z předávání poháru, ale nechtěl jsem se s tím smířit, a tak jsem pátral dál. A podařilo se mi najít v archivu ČTK fotografii, která je prokazatelně z naší mistrovské sezony, a je na ní zřejmé, jaké tehdy používaly České Budějovice dresy. Po dlouhých 67 letech od titulu tedy současní hráči mohou obléknout znovu uniformy z ročníku 1950-51," odhaluje historii retro dresu pro zápas s Karlovými Vary ředitel marketingu a PR Motoru Tomáš Kučera. Přesná podoba zajímavých pruhovaných červeno-modro-bílých dresů bude ale překvapením až do samotného zápasu.

Celý duel bude protkán historickými zajímavostmi. Připomenuty budou ty největší klubové legendy a není ani třeba zdůrazňovat, že se také utkají dva z nejlepších týmů současné WSM ligy.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....