Banes Motor České Budějovice
21.09.2017, Klub

Pokutu od svazu uhradí fandové, nechtějí klubu škodit

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ihned po obdržení rozhodnutí disciplinární komise ČSLH o tom, že ČEZ Motor České Budějovice dostal pokutu za pyrotechniku v rukou jeho fanoušků po utkání v Litoměřicích, ozvali se zástupci českobudějovického kotle s tím, že ji samozřejmě uhradí. "Ač nám všobecná démonizace pyrotechniky přijde naprosto zbytečná, nebráníme se přijetí odpovědnosti. Poškodit finančně klub rozhodně není účelem našich aktivit," stojí v jejich prohlášení.
Pokutu 6000 Kč dostal českobudějovický klub přesto, že v extralize byly kluby napoprvé pouze napomenuty. Na co se ale může Motor spolehnout, to je loajalita jeho fandů ke klubu. "V první řadě podotýkáme, že odpálení pyrotechniky v daném případě nebylo žádnou formou protestu. Byla použita jako součást děkovačky stejně tak, jako už nesčetněkrát. Za toto jednání, o kterém jsme si vědomi, že odporuje pravidlům, nesli již v minulosti fanoušci jako jednotlivci v mnohých případech odpovědnost taktéž ve formě pokut. A ač nám všobecná démonizace pyrotechniky přijde naprosto zbytečná, nebráníme se přijetí odpovědnosti ani v tomto případě. Považujeme však za naprosto absurdní, aby tuto odpovědnost nesl klub za vlastní fanoušky na venkovních zápasech, stejně jako považujeme za absurdní i některé další úpravy disciplinárního řádu. Poškodit finančně klub rozhodně není účelem těchto aktivit," stojí v prohlášení fanoušků sdružených kolem stránky motoraci.cz, kteří jsou nejčastěji spojování s nádhernými choreografiemi v Budvar aréně.

A pokračují: "Bez zbytečných odkladů bude převedena na účet klubu částka 6000 Kč jako náhrada výdajů spojených s výše zmíněnou situací a zároveň zdůrazňujeme, že stejně tak, jako tzv. "choreofond" nepokrývá náklady spojené s nákupem pyrotechniky, nebude z něj hrazena ani tato pokuta. Náš postoj jsme sdělili vedení klubu zhruba čtyři hodiny po tom, co na oficiálním webu o pokutě vyšel článek, čímž prokazujeme, že takový postoj je pro nás naprosto automatický a nemůže být řeč o tom, že bychom se nechali ovlivnit až tlakem veřejnosti, nebo takovým způsobem reagovali na situaci v Prostějově," uzavírají zástupci fanoušků z kotle, jejichž stanoviska si klub samozřejmě velmi cení.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....