Banes Motor České Budějovice
20.10.2003, David Schlegel

Nejlépe placený hráč má mužstvo táhnout, říká Jaroslav Pařízek

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - HC České Budějovice byly po 12. kole na posledním místě extraligové tabulky. To rozhodně neodpovídalo představám představitelů klubu, sponzorů ani fanoušků, proto se generální manažer klubu ing. Jaroslav Pařízek rozhodl vyřadit z kádru nejlépe placené hráče, kteří neplnili vůdčí roli v týmu. "Je třeba zdůraznit, že vyřazení hráči (Turek s Hudáčkem - pozn. aut) měli být tahouny mužstva a měli tým vést k dobrým výsledkům. Kdyby mužstvo nebylo poslední, ale hrálo tak, jak jsme očekávali, k žádným změnám by nedošlo," uvedl Pařízek, který se následně vyjádřil k názorům, které na stránkách prezentoval jeden z vyřazených hráčů - Filip Turek.
"Filip Turek měl být vůdčí osobností týmu, ovšem svou roli nesplnil. Ve svém vyjádření tvrdí, že nebyl nejhorší hráč týmu, ovšem pro prvotřídně placeného hráče týmu, který měl jako jediný hráč k dispozici od sponzora služební automobil, není měřítkem porovnání s Hřebejkem, Vondrkou nebo Ondřejem. Kanadské bodování není nejdůležitějším faktorem," uvedl generální manažer klubu v reakci na článek Nebyl jsem nejhorším hráčem týmu. Turek ve 12 utkáních vstřelil 4 branky a přidal 3 asistence, na druhou stranu však nelze přehlížet, že dostával na ledě opravdu hodně prostoru a v hodnocení plus/minus s -7 body zdaleka nepatřil k nejlepším hráčům týmu. Zpovzdálí se v tomto hodnocení musel dívat například na Zdeňka Ondřeje či Jiřího Šimánka...

Když se před loňskou sezónou Turek vracel ze Švédska domů, svedly o něj České Budějovice tuhý boj se Spartou Praha, která o centra měla eminentní zájem. "Nabídli jsme mu opravdu dobré podmínky, snažili jsme se mu maximálně vyjít vstříc. Jediné, co jsme za to od něj požadovali, byly kvalitní výkony na ledě," vysvětluje.

Upřímně řečeno, málokdo z jihočeských fanoušků při pohledu na soupisku před začátkem sezóny pochyboval o tom, že mají České Budějovice namířeno do play-off. Ovšem někteří hráči s velkými jmény nepodávali výkony, které se od nich očekávaly. Tito hráči přesto dostávali od vedení důvěru, na ledě měli spoustu prostoru ukázat svůj um a posunout mužstvo do jiných sfér tabulky. Filip Turek ve svém vyjádření tvrdí, že určitě nebyl nejhorší hráč mužstva. Je ovšem pochopitelné, že jako nejlépe placený hráč týmu má také za výsledky největší odpovědnost. "Proti Filipovi vůbec nic osobního nemám. Nelíbí se mi však, jakým způsobem se o mém rozhodnutí vyjadřuje. Je to pořád hráč Českých Budějovic a měl by se podle toho chovat," zdůraznil generální manažer klubu ing. Jaroslav Pařízek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....